Mat og drikke

Søte plommer

Publisert
Tid
30 min
Porsjoner
1

Syltede plommer er en fin måte å bruke plommen fra hagen på. De er gode til blant annet moden ost, iskrem, eller som dessert med pisket krem og knust kjeks. De har holdbarhet på mange måneder og kan brukes gjennom hele vinteren!

Søte plommer er en enkel og smakfull måte å bevare de deilige høstplommene på. Denne oppskriften fremhever plommens naturlige sødme ved å koke dem sammen med sukker og krydder som kanel og stjerneanis. Resultatet er en syltet eller kompott-lignende blanding som er perfekt som tilbehør til desserter, som topping på yoghurt, eller som fyll i kaker og terter. De søte plommene kan også brukes til å lage smakfulle sauser til kjøttretter, eller som en ingrediens i et hjemmelaget syltetøy.

Enkle å lage, og en herlig måte å ta vare på plommene på for å nyte dem langt utover høsten.

Ingredienser

    • Krydderlake
    • 1 liter vann
    • 500 g sukker
    • 2 stk vaniljestang
    • 2 stk kanel, stang
    • 1 dl sitronsaft
    • 4 stk stjerneanis
    • 2 kg plomme