Meny
Stemmer
Ny silkevei skal gjøre Kina til økonomisk supermakt
Kina vil bygge en ny silkevei tvers over Asia, med forgreininger til Europa og Afrika. Initiativet, som er ment å styrke Kinas posisjon som økonomisk stormakt, studeres med lys og lupe av storkonserner og utenrikspolitiske strateger over hele verden. Prislappen kan bli på flere tusen milliarder kroner.
Alle presidentens kjeltringer
Amerikanske velgere synes nå å være mer opptatt av å forhindre korrupsjon enn det å få bedre helsetjeneste eller høyere lønn. Det kan skape problemer for president Trump ved mellomvalget i november.
Jordan Petersons vidunderlige verden
Det er grunn til å være skeptisk til den kanadiske psykologens verdensbilde. Uten orden er vi etterlatt med kaos. Kaos er skummelt, men det er også der mulighetene ligger.
Ikke selg meg gjødsel du kaller jordbær
Hans Jørgen Lysglimt påstår han driver med satire. I beste fall er hans selvhøytidelige, pompøse korstog latterlig.
Fra Sverige til Brexit: Immigrasjon er temaet som splitter Europa
En bølge av fremmedfrykt feier over kontinentet. Europeisk vilje til å snakke om migrasjon er ekstremt viktig, skriver Simon Jenkins. 
Verken selvmordstanker eller selvmord skal forties
Det er raust av Else Kåss Furuseth å invitere masse fremmede mennesker inn i sitt eget hjem for å kaste lys over et tema som altfor lenge skulle holdes skjult.
Sverige er blågult!
Sverigedemokratene har definert seg som et borgerlig parti og sørget for en soleklar borgerlig seier over de rødgrønne. Hva som videre vil skje er ikke spesielt vanskelig å resonnere seg frem til, skriver Torbjørn Leidal.
Nikes kommersielle kynisme er tydelig, men Colin Kaepernick-annonsen er et tegn
Fra Tiger Woods «Did you learn anything»-annonse, til å benekte salgsfordelene med antirasisme-kampanjer - Nike er lett å gjennomskue. Likevel støtter de vinnere.
Markedet for velferd virker ikke
Konkurranse er bare effektivt når markedet virker.
Se, keiseren har ingen klær på seg
Nå er tiden inne til å løse den betente striden rundt presidenten i Det hvite hus. For nå er brevskriverens hensikt med leserbrevet om mytteriet i Det hvite hus oppnådd, og oppryddingen kan starte, skriver vår kommentator Audun Tjomsland.