Meny
Stemmer
Min beste venn er også min mest giftige venn
Han vil ha meg for seg sjølv og han kjenner meg såpass godt at han veit akkurat kva han skal gjere for å distrahere meg, skriv Jon Olav Sandal.
Nå er det opp til Kongressen
Den viktigste årsak til at Trump slapp tiltale om straffbare handlinger, synes å være at hans egne ansatte i Det hvite hus reddet ham ved å nekte å utføre hans ordrer, skriver Audun Tjomsland
Mosambik: Nødhjelp er kun nest best
Ødeleggelsene som syklonen Idai har forårsaket, og den effektive nødhjelpresponsen i etterkant, viser både styrken og svakheten i nødhjelp, skriver Thomas A. Syvertsen i Røde Kors.
Er det for mykje press på VGS-elevar?
«Det blir forventa at vi er meir strukturerte og vaksne enn lærarane sjølve er til tider, og dette er nok med på å gjere at fleire og fleire ungdomar slit med depressive symptom», skriv 18-år gamle Linn Isabel Eielsen.
– Nei, Trump. USA er ikke fullt!
I USA er forberedelsene til valgkampen i 2020 så vidt begynt. President Donald Trump ønsker gjenvalg og har satset på et kjent vinnerkort i sin konservative velgerbase: Motstand mot innvandring, forteller vår kommentator Audun Tjomsland.
Kampen mot terror rammer ofre for terror
Antiterrorlovgivning kan gjøre det ulovlig for humanitære organisasjoner å gi hjelp til sivilbefolkningen i enkelte konfliktområder. Det fører til at ofre for terror rammes for andre gang, skriver Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen.
Framgang i finansforvaltning gir mindre korrupsjon, mer skatt og bedre tjenester
Forvaltningen av offentlige penger har blitt bedre i mange land, særlig i Afrika sør for Sahara. Dette øker mulighetene for å mobilisere ressurser til fattigdoms­bekjempelse, skriver Håkon Mundal, seniorrådgiver i Norad.
Dersom identitetspolitikk er av det gode, hvordan passer hvit nasjonalisme inn i begrepet?
Begrepet ble tidligere brukt i kampen mot undertrykkelse. Etter massakren i Christchurch kan man ikke lenger gjøre det
Mays skytteldiplomati redder britene igjen
Tar aldri Theresa Mays febrilske kamp for å finne veien ut av EU slutt? Britene er ennå formelt med i EU, men sannelig har May forsøkt å få dem ut på en hederlig måte, mener vår kommentator Audun Tjomsland.
Seks dilemma i utviklingspolitikken
Det er behov for ny debatt om venstresidas bistands- og utviklingspolitikk.