06:38

Kalla dømmer om å gjenskape 10-kilometeren fra Falun

Charlotte Kalla har vært et svensk lysglimt i et ellers mørkt VM. På 10-kilometeren er hun regjerende mester, men ser på Marit Bjørgen som den store favoritten.
06:34

Kinesiske lønninger nærmer seg de søreuropeiske

På et drøyt tiår er timelønnen til kinesiske industriarbeidere tredoblet. De nærmer seg Hellas og Portugal og har allerede gått forbi Brasil og Mexico.
06:22

UT TIRSDAG: Klæbo vil åpne VM-stafetten

Johannes Høsflot Klæbo tar gjerne oppgaven med å gå åpningsetappen på VM-stafetten for Norge.
06:20

Foreløpig obduksjonsrapport etter Åmli-drapet klar

En foreløpig obduksjonsrapport er klar etter drapet på en mann i Åmli. Politiet vil ikke gå ut med detaljer, men sier rapporten ikke viser drapstidspunkt. 
06:16

Sjåstad Christiansen vurderte karriereslutt

Fristilstjernen Tiril Sjåstad Christiansen har vært langt nede etter nok en alvorlig kneskade. Hun vurderte å gi seg, men nå er skigleden tilbake.
05:30

Flere presset for penger etter nettsex 

Sør-Vest politidistrikt går ut med advarsel etter at tre personer har blitt utsatt for pengeutpressing etter å deltatt i sex-chat over Skype med en kvinne.
05:28

Fire døde da fly traff hus

Minst fire mennesker omkom og to ble skadd da et småfly styrtet inn i to hus i California.
05:12

Argentinske falne på Falklandsøyene identifiseres

Over 100 uidentifiserte argentinske soldater i krigsgraver på Falklandsøyene skal identifiseres, slik at familiene får vite hvor deres kjære ligger begravet.
05:00

Rapport: Netanyahu kritiseres for manglende planlegging av Gaza-krigen i 2014

Statsminister Benjamin Netanyahu får i en 200 sider lang rapport fra Israels riksrevisor kritikk for manglende planlegging av Gaza-krigen i 2014.
04:59

To pågrepet etter trusler på mottak i Snåsa

To menn er pågrepet på et asylmottak i Snåsa i Nord-Trøndelag etter at de skal ha oppført seg truende med kniv, ifølge politiet. 
04:58

Amnesty: Barnesoldater tvinges til å krige i Jemen

Gutter helt ned til 15 år blir tvangsrekruttert av houthi-opprørerne i Jemen, som gir barnesoldatene våpen og sender dem i krigen, ifølge en Amnesty-rapport.
04:53

Mann alvorlig skadd i snøskred i Sogndal

En 29 år gammel mann er innlagt på Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader etter å ha blitt funnet i snømassene etter et skred i Sogndalsdalen.
04:35

Enken i Kongo håper French får reise hjem

Enken etter sjåføren som ble drept da han jobbet for Joshua French og Tjostolv Moland sier hun er glad for at French nå kanskje får reise til Norge. 
04:11

Amerikansk UD slettet Oscar-tweet

Det amerikanske utenriksdepartementet brukte søndag Twitter til å gratulere iranske Asghar Farhadi med Oscar-statuetten. Senere ble meldingen slettet.
03:58

Solberg tar ledelsen i statsministermåling

Statsminister Erna Solberg (H) er nå nordmenns mest populære statsministerkandidat. Ap-leder Jonas Gahr Støre går tilbake på målingen. 
03:51

Britene ber Malaysia dele nervegassbevis

Storbritannia ber Malaysia dele beviser om bruk av nervegassen VX i drapet på halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un med FN.
03:34

Hund tatt av hai i Sydney

Da en hundeeier lekte med hunden sin på en strand sør i Sydney, slo en hai til og tok det lille kjæledyret.
03:33

Forsøk på å tvinge Trump til å vise selvangivelsen stanset

Republikanerne i Representantenes hus blokkerte demokratenes forsøk på å pålegge president Donald Trump legge fram ligningen sin for Kongressen.
03:32

Venstre vil stanse oljefondets aksjeforvaltning 

Venstre foreslår at oljefondet satser på passiv forvaltning av formuen fremfor såkalt aksjeplukking. Andre partier vurderer nå saken. 
03:26

Mann skadd i slagsmål i Oslo

En mann i 40-årene er kjørt til sykehus med moderate skader etter en slåsskamp i Oslo. Politiet leter etter en mann etter voldshendelsen. 
02:50

Trumps handelsminister godkjent

Det amerikanske Senatet har bekreftet milliardæren og investoren Wilbur Ross som ny handelsminister.
02:26

Ryanair til himmels etter flytting fra Rygge

Ryanair har blitt et av de største flyselskapene på Oslo lufthavn etter at selskapet la ned virksomheten på Moss Lufthavn Rygge. 
02:18

Trump «tar æren» for Oscar-tabbe

President Donald Trump mener generaltabben på søndagens Oscar-utdeling skyldes at Hollywood var mer opptatt av ham enn av å gjennomføre et prikkfritt show.
01:58

Flodhest slått i hjel i El Salvadors dyrepark

I El Salvador har gjengvold krevd et svimlende antall menneskeliv de siste årene. Nå er en flodhest i landets dyrepark også blitt offer for volden.
01:35

Arkansas planlegger åtte henrettelser

Etter nesten tolv års pause, planlegger Arkansas å henrette åtte personer i april. Delstaten mangler fortsatt ett av medikamentene som brukes i giftsprøyten.
01:34

Listhaug advarer Stortinget mot statsborgerskap-forslag

I to brev til Stortinget advarer innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mot forslaget om å kun la domstolene få frata folk statsborgerskap.
01:09

Dramatisk fall i antall unge i arbeid

Andelen unge utenfor arbeidsmarkedet er på sitt høyeste siden midten av 1990-tallet. Forskere varsler at situasjonen kan forsette på grunn av nedgangstidene. 
00:46

Vitne: Kansas-skytter sa ofrene var iranere

En bartender på restauranten der en mann ble pågrepet for å ha skutt to indiske menn i Kansas sier mannen innrømmet skytingen, men hevdet ofrene var iranere.
00:03

Drapsforsøk med håndgranat i Malmö

En person har fått splintskader etter en eksplosjon Malmö. Politiet tror noen har kastet en håndgranat mot vedkommende og etterforsker saken som drapsforsøk.
00:02

Ap-flertall mot kommunetvang

Et stort flertall av Arbeiderpartiets fylkeslag stiller seg bak partiledelsen og sier blankt nei til å tvinge kommuner til sammenslåing.
I går 23:31

Umiddelbar Shakespeare-suksess for Leicester

Leicester reiste seg mesterlig etter sparkingen av Claudio Ranieri og knuste Liverpool 3–1 i Premier League mandag.
I går 23:15

Elon Musk sender to passasjerer i bane rundt månen

Tesla-gründer og SpaceX-sjef Elon Musk sender neste år to mennesker på en ukeslang tur i bane rundt månen og tilbake til jorda.
I går 23:14

Snart over 5 milliarder mobilbrukere

Antall mobilbrukere kommer i løpet av året til å passere 5 milliarder, ifølge en studie fra mobiloperatørenes bransjeorganisasjon GSMA.
I går 22:54

Savnet mann funnet i snøskred i Sogndal

En mann i slutten av 20-årene er brakt til Førde sentralsjukehus etter å ha blitt funnet i snømassene etter et skred i Sogndalsdalen.
I går 22:47

Enken i Kongo-saken håper French får dra hjem

Bibiche Olendjeke, enken til mannen Joshua French og Tjostolv Moland er dømt for å ha drept, sier hun er glad hvis det er riktig at French nå kan bli benådet.
I går 22:27

Takata innrømmer skyld for kollisjonspute-dødsfall

Den japanske bildelprodusenten Takata innrømmer skyld i en kollisjonsputeskandale etter minst 16 dødsfall, og betaler over 8 milliarder kroner i erstatning.
I går 22:04

Palmeolje godkjent til bruk i biodiesel

Miljødirektoratet har godkjent et avfallsprodukt fra palmeolje til bruk i miljøvennlig biodiesel.
I går 21:57

Barca-veteran mener Real får dommerhjelp

Barcelona-forsvarer Gerard Pique mener Real Madrid blir hjulpet av dommerne i årets La Liga-sesong. Det får landsmann Sergio Ramos til å reagere.
I går 21:45

Nordmann blir FN-utsending til Venezuela og Guyana

Den norske diplomaten Dag Nylander er utnevnt til FNs spesialutsending for grensekonflikten mellom Venezuela og Guyana, opplyser FNs generalsekretær.
I går 21:43

Tre års fengsel for å ha kjørt ned bekjent

En 26 år gammel mann er dømt til tre års fengsel for å ha kjørt på en bekjent etter en krangel. Fornærmede måtte amputere foten som følge av påkjørselen.
I går 21:30

Pentagons plan for å bekjempe IS er klar

Forsvarsminister Jim Mattis' plan for hvordan Pentagon mener IS kan bekjempes raskt, er nå klar.
I går 21:06

Statsråder på Svalbard: – Det gjør inntrykk

Beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) og olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) fikk mandag se ødeleggelsene etter rasene i Longyearbyen.
I går 20:22

Iversen vraket til 15-kilometeren

Emil Iversen får ikke gå 15-kilometeren i Lahti-VM. Det skriver VG.
I går 20:17

Konkurransetilsynet varsler nei til fusjon

Konkurransetilsynet har varslet Telia og Phonero om at de vurderer å si nei til Telias oppkjøp av Phonero.
I går 19:59

79-åring døde i Vasaloppet

Siden starten i 1922 har 19 personer dødd av hjertestopp i Vasaloppet. Det siste dødsfallet skjedde mandag, da en 79-åring avled i forbindelse med Öppet Spor. 
I går 19:45

Benekter at han bidro til Ranieri-sparking

Marc Albrighton er svært skuffet og lei seg etter spekulasjoner om at han skal ha bidratt til at Leicester sparket Claudio Ranieri som manager.
I går 19:41

Færre neshorn drepes i Sør-Afrika enn før

Stadig færre neshorn i Sør-Afrika faller som ofre for krypskytteres kuler, opplyser myndighetene i landet.
I går 19:35

Siste sving for ny transportplan

Regjeringen og samarbeidspartiene er ifølge TV 2 enige om å sette av 928,7 milliarder kroner til samferdselsprosjekter de neste tolv årene.
I går 19:09

Forbud mot droner under militærøvelse i nord

Forsvaret nedlegger totalforbud mot droneflyging når norske, britiske og amerikanske soldater skal øve på vinterkrig på Finnmarksvidda.
I går 18:56

Dette er verdens grønneste millionby

I Singapores hovedstad er det grønt fokus som gjelder. Nå plasserer en ny studie Singapore på topp over byer med størst tetthet av trær.
I går 18:45

Bush: Trenger Russland-svar

Tidligere president George W. Bush sier vi må få svar på hvilke forbindelser Donald Trumps medarbeidere har hatt til Russland. Samtidig bryter han med Trumps kritikk av mediene.
I går 18:22

31 år gammel - men helt som ny

Drømmer du om en brannbil, eller en gammel VW Transporter? Nå kan begge drømmene oppfylles i en og samme bil.
I går 18:09

Meteorologene varsler kraftig nedbør

Meteorologisk institutt varsler kraftig nedbør fra Agder til Østfold mandag kveld og natt til tirsdag.
I går 18:07

Ungarn bygger nytt grensegjerde mot Serbia

Ungarn er i ferd med å bygge enda et grensegjerde mot Serbia for å stanse flyktninger og migranter i å ta seg inn i landet.
I går 17:37

Studie: Folk flest vil ikke vite hva fremtiden bringer

Selv om de fikk muligheten til det, vil folk helst ikke vite om hendelser de har i vente, ifølge ny forskning. – Folk unngår informasjon for ikke å angre, sier psykolog.
I går 17:20

Bestefar dømt for gjentatte overgrep mot barnebarnet

En mann i 60-årene er dømt til fem og et halvt års fengsel for gjentatte overgrep mot sitt eget barnebarn.
I går 17:18

Trump vil bruke 450 milliarder mer på forsvar

President Donald Trump vil øke USAs forsvarsbudsjett med en sum tilsvarende 450 milliarder kroner, ifølge kilder i Det hvite hus.
I går 17:02

Havnet i grøfta - innrømmet å ha fyllekjørt

En mann i 20-årene ble tatt med 1,7 i promille etter å ha kjørt i grøfta.
I går 16:49

Jean-Marie Le Pen dømt for hatytringer

Nasjonal front-grunnlegger Jean-Marie Le Pen må betale 5.000 euro i bot for å ha kommet med hatefulle ytringer om romfolk.
I går 16:48

Nekter innsyn i redegjørelse om nødnett-glipp

Direktoratet for nødkommunikasjon avviser innsyn i redegjørelsen som skal vise at en IT-arbeider i India hadde tilgang til systemet bak nødnettet i 14 måneder. 
I går 16:40

Öland er turister, historie og millioner av fugler

En sommer-favoritt for svensker, kongelige og fugletittere.
I går 16:39

Forskning: Mye søvn kan være tegn på økt demensrisiko

Personer som konsekvent sov mer enn ni timer hver natt, hadde dobbel så stor risiko for å utvikle demens i løpet av ti år, viser amerikansk studie. – Interessant, men ingen grunn til å bli skremt, mener norsk professor.
I går 16:26

Hellner retter blikk mot VM-stafetten

Svenske Marcus Hellner kommer ikke til å gå 15-kilometeren under ski-VM i Lahti. 
I går 16:24

Gamletreneren imponeres av Bjørgens «supersult»

Marit Bjørgens gamle trener Svein Tore Samdal mener at Bjørgens store styrke er at hun fortsatt er mentalt supersulten.
I går 16:22

Forfang: – Jeg fryktet aldri at hele VM skulle gå fløyten

Johann André Forfang sier kollapsen før mikskonkurransen ikke vil prege ham i resten av Lahti-VM.
I går 16:12

Hotelldirektør tilstår å ha tent på hotell

Direktøren ved Selje hotell har tilstått at han tente på sitt eget hotell som brant ned til grunnen i november i fjor.
I går 16:11

Siktet for seksuelle overgrep mot flere asylbarn

En leder for flere asylmottak er varetektsfengslet i fire uker, siktet for seksuelle overgrep mot flere barn under 16 år, melder Dagbladet.
I går 16:10

IS yter overraskende hard motstand

«Den islamske staten» yter overraskende hard motstand mot irakiske styrkers forsøk på å gjenerobre Vest-Mosul.
I går 16:05

Folkekjær sanger innlagt med hodeskade

Den danske visesangeren Povl Dissing skal ha fått en alvorlig hodeskade etter et fall i Spania.
I går 15:52

Tysk gissel drept av Abu Sayyaf på Filippinene

Ekstremistgruppa Abu Sayyaf på Filippinene har drept en tysk mann som har vært holdt som gissel siden november, bekrefter både filippinske og tyske myndigheter.
I går 15:34

De små, store opplevelsene

«Små» opplevelser kan være minst like minneverdige som de store. Turister betaler gladelig hundrevis av kroner for å gå tur med hunden og ake i offentlig akebakke!
I går 15:34

Er du klar til å integrere mobilen med kroppen din?

I framtida blir alle til kyborgar, meiner Tesla-gründer. 
I går 15:17

Strid om Russland-gransking i USA

Republikanerne i USA er uenige om granskingen av kontakten Donald Trumps medarbeidere har hatt med Russland.
I går 15:14

Mann pågrepet for spionasje mot tibetanere i Sverige

Svensk sikkerhetspoliti har pågrepet en mann som anklages for å ha spionert på eksiltibetanere over tid. Oppdragsgiver skal ha vært en "fremmed makt".
I går 14:58

Derfor tar det lang tid å lade elbilen

Mange er frustrert over ladetiden – men det er en grunn til at det er slik.
I går 14:48

Rapport: Norge bidrar med 470.000 jobber i USA

Samtidig som utenriksminister Børge Brende besøker Washington, legger Norges ambassade fram en rapport om at Norge bidrar med 470.000 arbeidsplasser i USA.
I går 14:22

Minst fire såret i israelske rakettangrep mot Gazastripen

Minst fire personer er såret i israelske rakettangrep mot Hamas på den palestinske Gazastripen, ifølge avisa Haaretz.
I går 14:20

FN ber partene unngå provoserende ordbruk i Syria-samtaler

Forbud mot mobiltelefoner, opptaksutstyr og krenkende ordbruk er en del av spillereglene under de svært vanskelige Syria-samtalene i Genève. 
I går 14:18

Fullsatt kirke tok farvel med Kaci Kullmann Five

Hun ble en pioner i både politikk og samfunnsliv. Mandag tok en fullsatt Lommedalen kirke farvel med Kaci Kullmann Five.
I går 14:18

Flere frafall for skiskytterne til Pyeongchang

Skiskytterne Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø dropper helgens verdenscuprenn i sørkoreanske Pyeongchang. 
I går 14:16

Casper Ruud best i Norden: – Utrolig gøy

Casper Ruud gjør et superbyks på verdensrankingen. Unggutten hopper 75 plasser, og med det er han Nordens beste tennisspiller.
I går 14:12

Drapssiktet 56-åring fremstilles for fengsling tirsdag

Den 56 år gamle norsk-polske mannen som er siktet for å ha drept en 58-årig medfange i Ringerike fengsel lørdag, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.
I går 13:46

Sverige føler seg alene etter astmamøte i VM

En lang rekke av landslagslegene i langrenn møttes i Lahti mandag for å snakke om astmamedisinering og bruk av forstøver-apparat. Svenskene har de fleste mot seg.
I går 13:46

16 land skal diskutere TTP-konkurrent

Denne uken møtes forhandlere fra 16 land i Japan for å diskutere etableringen av en ny asiatisk handelsavtale. Avtalen sees på som en konkurrent til TTP. 
I går 13:36

Cappelens rørlegger stilte – men maktet ikke å forklare seg

Fire medlemmer av Gjermund Cappelens hasjnettverk forklarte seg alle – iallfall delvis – om rollene sine. Den mye omtalte rørleggeren sa ikke et ord.
I går 13:30

ELN sier gruppa sto bak bombeangrep i Bogota

Den colombianske ELN-geriljaen tar ansvar for et bombeangrep som drepte en politimann og såret flere andre i hovedstaden Bogota tidligere i februar.
I går 13:11

St. Olav til skuespiller Anne Marit Jacobsen

Skuespiller Anne Marit Jacobsen er utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.
I går 13:11

Aukland mener Klæbo bør gå 15-kilometeren

NRK-ekspert Fredrik Aukland ville gitt formsterke Johannes Høsflot Klæbo (20) sjansen på onsdagens 15 kilometer klassisk i ski-VM.
I går 13:08

Brende: Ikke løst før French er ute av Kongo

Utenriksminister Børge Brende (H) understreker at det er først når Joshua French er ute av Kongo, at saken er løst.
I går 13:02

BT: Regjeringen enig med Venstre og KrF om nasjonal transportplan

Regjeringen er enige med KrF og Venstre om fordelingen av transportmilliardene i Nasjonal transportplan, skriver Bergens Tidende.
I går 13:01

Natalja Matvejeva inviterer Petter Northug til dopingsamtale

Natalja Matvejeva sier hun er ren, og oppfordrer Northug til å ta en prat om hans doping-utspill.
I går 12:49

Selvmålsorgie i russisk bandy

En skikkelig skandalekamp utspilte seg i den russiske bandyserien søndag. Den endte 11-9 etter 20 selvmål.
I går 12:42

Irakiske styrker nådde fram til bru i Vest-Mosul

Irakiske styrker hevder å ha tatt kontroll over begge sider av ei bru sør i Mosul, noe som regnes som en viktig milepæl for å kunne slå tilbake IS i Vest-Mosul.
I går 12:29

Dette er faresignalene på ID-tyveri

Årlig får rundt fire prosent av den voksne befolkningen i Norge får sine personopplysninger stjålet. Men det finnes råd for å unngå bli en del av statistikken.
I går 12:04

Antallet tilfeller av lungekreft har aldri vært så høyt som i dag

Hoste uten forkjølelse er et av symptomene på lungekreft.
I går 11:58

Forfang besvimte: – Det svartnet

Johann André Forfang meldte brått forfall kort tid før mikskonkurransen i Lahti-VM søndag. Årsaken var at han besvimte like før start.
I går 11:55

Regjeringskilder: Trump vil satse på forsvar i nytt budsjett

Donald Trump vil prioritere forsvar og bruke mindre penger på miljø og USAs utenriksdepartement i sitt første statsbudsjett, ifølge kilder i regjeringen.
I går 11:53

Oscar-blemme slår an på sosiale medier

Feilannonseringen av beste film under nattens Oscar-utdeling er blitt en stor vits i sosiale medier.
I går 11:51

42-åring trakk anke i menneskehandelsak

Mandag startet ankesaken mot fire bulgarere som i tingretten ble dømt for å ha utnyttet kvinner til prostitusjon. Mannen som fikk lavest straff, trakk anken.
I går 11:44

Rosenborg-talent ute med sykdom på ubestemt tid

Rosenborgs midtbanetalent John Hou Sæter (19) har fått påvist en sjelden betennelse i hjertet, og er ute på ubestemt tid. 

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden