Mat og drikke

Pizza Margherita

Publisert Sist oppdatert
Tid
60 min
Porsjoner
4

Pizza Margherita er selve symbolet på italiensk pizzatradisjon – enkel, men full av smak. Den luftige bunnen toppes med en rik tomatsaus, smeltet ost, frisk mozzarella og et dryss parmesan. Til slutt setter basilikumen prikken over i-en og gir pizzaen sin karakteristiske balanse av fylde og friskhet. En tidløs klassiker som aldri går av moten.

Ingredienser

    Pizzadeig

    • 1 kg hvetemel, tipo 0
    • 3 ts salt
    • 3 ts gjær, tørr
    • 6 ss olivenolje
    • 7.5 dl vann

    Pizzasaus

    • 2 bokser hermetiske tomater
    • 2 stk sjalottløk
    • 2 fedd hvitløk
    • 1 ss sukker
    • salt og pepper

    Topping

    • 300 g revet ost
    • 3 stk mozzarella
    • 50 g parmesan
    • 1 kvast basilikum