Mat og drikke

Pistasjboller i form

Publisert
Tid
120 min
Porsjoner
1

Pistasjboller i form er både praktisk og lekkert – perfekt når du vil servere nydelig gjærbakst med litt ekstra omtanke. Her får du luftige boller fylt med en kremete blanding av vanilje og pistasj, bakt i små former som gjør dem enkle å dele ut og fine å sette rett på bordet. De ser forseggjorte ut, men er enkle å lage, og passer like godt til kaffen som til bursdag, selskap eller som spiselig gave.

Formene holder bollene saftige og gir dem et eksklusivt preg – spesielt når de toppes med ekstra pistasjkrem og hakkede nøtter. Dette er bakst som kombinerer hverdagskos med luksus.

Ingredienser

    • 450 g hvetemel
    • 50 g sukker
    • 25 g gjær, fersk
    • 0.5 ts salt
    • 1 ss vaniljesukker
    • 2 dl melk
    • 1 stk egg
    • 75 g smør
    • 100 g pistasj
    • 100 g sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 4 dl vaniljekrem
    • 0.5 dl fløte