Mat og drikke

Laks med potetmos og sopp

Publisert Sist oppdatert
Tid
35 min
Porsjoner
4

Stekt laks med kremet potetmos og sautert sopp er en lun og smakfull rett med perfekte kontraster – silkemyk mos, saftig fisk og sopp med karamellisert dybde.

Her får du hverdagsluksus på sitt beste: en enkel, men elegant tallerken som passer like godt til familiemiddag som til helgekos. Laksen stekes med smør for rik smak og gyllen overflate, mens soppen og løken får god tid i panna for å utvikle sødme og umami. Den luftige potetmosen binder det hele sammen og gjør retten komplett. En liten håndfull frisk gressløk på toppen gir både farge og en mild, aromatisk finish.

Dette er en oppskrift du vil lage igjen – og igjen.

Ingredienser

    Potetmos

    • 800 g potet, melne
    • 2 dl helmelk
    • 50 g smør
    • salt og pepper

    Soppblanding

    • 300 g valgfri sopp
    • 1 stk sjalottløk
    • 1 ss smør
    • 1 ss olivenolje
    • salt og pepper

    Laks

    • 600 g laks
    • 2 ss smør
    • salt og pepper
    • gressløk