Mat og drikke

Grillede blåskjell i folie med hvitløk og vårløk

Publisert
Tid
20 min
Porsjoner
4

Grillede blåskjell i folie er en enkel og imponerende rett som fanger smaken av sommer på sitt beste. Ved å tilberede blåskjellene i en tett foliepakke på grillen, får du saftige skjell som damper i sin egen kraft sammen med hvitvin, smør, hvitløk og vårløk.

Resultatet er en aromatisk og fyldig kraft med nydelig balanse mellom salt havsmak, smørfylde og friske urtetoner.

Retten krever minimalt med innsats, men gir maksimalt med smak , og kan lages hvor som helst der du har en grill.

Server blåskjellene rett fra pakken, gjerne med godt brød til å suge opp all den deilige kraften. Perfekt til uformelle sommerkvelder, bålturer eller som en sosial rett å dele rundt grillen. En uanstrengt, men luksuriøs sjømatopplevelse.

Ingredienser

    • 1 kg blåskjell
    • 3 fedd hvitløk
    • 1 dl hvitvin
    • 1 ss smør
    • 1 bunt vårløk
    • salt og pepper
    • friske urter
    • sitron