Mat og drikke

Green Goddess Salat: Oppskrift på frisk og smakfull salat

Lag en frisk Green Goddess Salat full av grønne grønnsaker og smakfull dressing. Perfekt som et sunt tilbehør eller lett hovedrett.

Green goddess salat er en trendsalat, men har sin opprinnelse fra et hotell i San Francisco på 1920-tallet. Et utmerket tilbehør til grillmat kjøtt, kylling og fisk.

Green Goddess salat

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Dressing
  • 1 stk spisskål
  • 1 stk agurk
  • 3 stk vårløk
  • 150 g spinat
  • 1 potte basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl parmesan
  • 2 dl olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

Finkutt spisskål, agurk og vårløk.

Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender og kjør sammen til du får en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.

Vend grønnsakene sammen med dressingen og server. Tips! Man kan helt fint bruke andre urter enn basilikum. Prøv med persille , gressløk og estragon