90 min
1
Goro er en av de eldste og mest tradisjonsrike, klassiske kakene i norsk julebakst. Med sin sprø tekstur og delikate smak av kardemomme og vanilje er disse kakene et vakkert tilskudd på ethvert julebord. Goro stekes i et gorojern og krever litt tålmodighet, men resultatet er verdt innsatsen – vakre, gyldne kaker som smaker av julens magi. Disse kan du virkelig imponere gjestene med.
Goro er tynne, sprø kaker og lages i et spesielt gorojern, som presser inn vakre mønstre i deigen mens den stekes. Med sin delikate smak av kardemomme, vanilje og fløte er goro en av de mest elegante småkakene på kakefatet i julen.
Historisk sett var goro en av de mer eksklusive julekakene, siden den inneholder ingredienser som smør, sukker, egg og fløte – råvarer som før i tiden var dyre og forbeholdt spesielle anledninger. Kakene har røtter tilbake til 1700-tallet og er en del av de berømte "syv slag" som tradisjonelt bakes til jul i Norge.
Til tross for at moderne julebakst stadig utvikler seg, har goro beholdt sin posisjon som en av de mest tidløse og nostalgiske småkakene i norsk juletradisjon.
Ingredienser
- 1 stk egg
- 1.5 dl fløte
- 125 g sukker
- 500 g hvetemel
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 325 g smør