30 min
1
Gaffelkaker er enkle, tradisjonelle og raske småkaker som er perfekte til jul eller som en søtbit året rundt. De er sprø, smøraktige og lette å lage, noe som har gjort dem til en populær småkake i mange norske hjem gjennom generasjoner.
Deigen lages vanligvis med få ingredienser, som smør, sukker, mel og kanskje litt vanilje eller kardemomme for ekstra smak. Etter at deigen er rullet til små kuler, trykkes de ned med en gaffel, som lager et karakteristisk mønster på overflaten. Deretter stekes de i ovnen til de er gyllenbrune og sprø.
Navnet kommer fra det karakteristiske gaffelmønsteret på toppen, som gir kakene et rustikt og hjemmekoselig preg. Med få ingredienser og en lettvint fremgangsmåte er disse kakene like enkle å lage som de er deilige å spise. Nyt med hele juleselskapet, disse er et must til julen!
Ingredienser
- 600 g hvetemel
- 200 g sukker
- 250 g smør
- 1 stk egg
- 1 dl melk