Mat og drikke

Flankstek med soyamarinade og asiatiske smaker

Publisert
Tid
30 min
Porsjoner
4

Flankstek med soyamarinade og asiatiske smaker er en saftig og smakfull grillrett som kombinerer mørt kjøtt med en balansert blanding av salt, søtt, syrlig og litt varme. 

Marinaden gir flanksteken en rik og aromatisk smak, perfekt for deg som liker mat med asiatiske undertoner.

Kjøttet grilles raskt på høy varme, skjæres i tynne skiver og serveres med f.eks. jasminris, nudelsalat eller friske grønnsaker. Topp gjerne med sesamfrø og vårløk for ekstra crunch og farge.

Dette er en rett som både ser imponerende ut og er rask å lage, og som passer like godt til hverdag med ekstra smak som til helgemiddag med venner. Flankstek er dessuten rimelig og lett å lykkes med – bare husk å skjære den på tvers av fibrene.

Ingredienser

    • 700 g flankstek
    • 1 dl soyasaus
    • 2 ss sesamolje
    • 1 ss honning
    • 1 fedd, revet hvitløk
    • 1 ts, revet ingefær
    • 1 ss riseddik
    • 1 ts chiliflak