Mat og drikke

Eltefrie rundstykker

Publisert
Tid
30 min
Porsjoner
4

Eltefrie rundstykker som hever over natten er den perfekte løsningen for deg som vil ha nystekte, sprø rundstykker til frokost – uten å stå tidlig opp. Deigen røres raskt sammen kvelden før og får heve i romtemperatur gjennom natten, helt uten elting eller avansert teknikk. 

Resultatet er luftige rundstykker med en herlig sprø skorpe, akkurat slik man får på bakeriet. Det eneste du trenger å gjøre om morgenen, er å dele deigen i emner og steke dem.

De uformede bitene gir et rustikt og hjemmelaget uttrykk, og smaken er dyp og god takket være den lange hevetiden. Perfekte til helgefrokost, matpakke eller som tilbehør til suppe og salat.

Dette er oppskriften du kommer tilbake til – gang på gang.

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts gjær, tørr
  • 1.5 ts salt
  • 4 dl vann