Mat og drikke

Blinis med skagenrøre

Publisert
Tid
75 min
Porsjoner
4

Blinis med skagenrøre er en perfekt kombinasjon av to nordiske klassikere. Små, luftige pannekaker med røtter i Russland, toppet med en kremet, sjømatbasert delikatesse som oser av smak og eleganse.

De milde blinisene lages med bokhvete og får en lett og myk tekstur som passer perfekt til den fyldige skagenrøren med reker, toppet med sikkaviar (Norges svar på løyrom), kremet dressing og et friskt løft fra sitron.

Dette er en rett som både ser imponerende ut og smaker fantastisk, og som egner seg like godt til forrett, som aperitiff, på tapasbordet eller som en del av en festlig buffet.

Blinisene lages enkelt fra bunnen av – og resultatet er langt bedre enn ferdigkjøpte varianter. Server gjerne med et glass Champagne eller musserende vin for en ekstra luksuriøs opplevelse.

En sikker vinner til både hverdagskos og høytidelige anledninger.

Ingredienser

    Blinis

    • 1 ts gjær, tørr
    • 3 dl helmelk
    • 3 dl bokhvetemel
    • 1 dl hvetemel
    • 2 stk egg
    • 0.5 ts salt
    • 50 g smør

    Skagenrøre

    • 1 kg reker, ferske
    • 1 stk sjalottløk
    • 1 ss dill
    • 1 ss gressløk
    • 1 dl rømme
    • 1 dl majones
    • 0.5 stk sitron
    • salt og pepper
    • sikkaviar