Mat og drikke

Oppskrift: Vaniljeboller med bringebærkrem

Lag vaniljeboller med bringebærkrem. Luftige og søte boller med frisk bringebærsmak – perfekt til kaffekos!

Luftige og saftige vaniljeboller, fylt med bringebærkrem. Disse må du bare prøve.

Vaniljeboller med bringebærkrem

Tid
120 min
Porsjoner
-2

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Bolledeig
  • Bringebærkrem
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 50 g gjær, fersk
  • 5 dl helmelk
  • 1 ts salt
  • 2 ss vaniljesukker
  • 1 stk egg
  • 3 dl fløte
  • 200 g sukker
  • 400 g bringebær

Slik gjør du

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.

Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist til de er helt kalde.

Pisk fløte og halvparten av sukkeret til krem. Mos bringebær og resten av sukkeret til syltetøy. Vend alt forsiktig sammen.

Del bollene i to og fyll med krem.