ABC Nyheter presenterer Premier League 09/10:

Spennende, men ustabilt

VANT: Tottenham har allerede innkassert årets første trofe, om enn den noe prestisjeløse English Premier League Asia Trophy i Beijing. Vi tror en cup er Spurs' mulighet for ytterligere pokaler i årets sesong og har London-laget på 7. plass. Foto: Reuters/Scanpix.
VANT: Tottenham har allerede innkassert årets første trofe, om enn den noe prestisjeløse English Premier League Asia Trophy i Beijing. Vi tror en cup er Spurs' mulighet for ytterligere pokaler i årets sesong og har London-laget på 7. plass. Foto: Reuters/Scanpix.

<pDet blir fryktelig jevnt mellom plass seks og åtte, men Tottenham får vårt tips på 7. plassen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOTTENHAM HOTSPUR FOOTBALL CLUB

Stiftet: 1882

Hjemmebane: White Hart Lane (kapasitet: 36 310)

Kallenavn: Spurs

Manager: Harry Redknapp

Kaptein: Ledley King

Fjorårets plassering: 8. plass

Meritter: Vinner 1. divisjon (Premier League i dag) 1950/51, 1960/61. Vinner FA-cupen 1901, 1921, 1961, 1962, 1967, 1981, 1982, 1991. Vinner Ligacupen 1971, 1973, 1999, 2008. Vinner Charity Shield 1921, 1951, 1961, 1962. Vinner UEFA-cupen 1972, 1984. Vinner Cupvinnercupen 1963.

Overganger inn: Sebastien Bassong (Newcastle, ukjent sum), Peter Crouch (Portsmouth, 9 mill. pund), Anton Blackwood (Arsenal, gratis), Kyle Naughton (Sheffield United, ukjent sum), Kyle Walker (Sheffield United, ukjent sum)

Overganger ut: Darren Bent (Sunderland, 10 mill. pund), Kyle Walker (Sheffield United, lån), Didier Zokora (Sevilla, 7,5 mill. pund), Chris Gunter (Nottingham Forest, 1,75 mill. pund), Jake Livermore (Derby, lån), Adel Taarabt (QPR, lån), Ben Alnwick (Norwich, lån), David Button (Crewe, lån), David Hutton (Cheltenham, gratis), Cian Hughton (Lincoln City, gratis), Danny Hutchins (Yeovil, gratis), Ricardo Rocha, Simon Dawkins, Jacques Maghoma, Takura Mtandari, Kyle Fraser-Allen (alle frigitt)

Fem første kamper: Liverpool (h), Hull (b), West Ham (b), Birmingham (h), Manchester United (h)

Linker: www.tottenhamhotspur.com (offisiell hjemmeside), www.tottenhamhotspur.no (offisiell norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League-tabell:

1: Chelsea

2: Manchester United

3: Liverpool

4: Arsenal

5: Manchester City

6: Aston Villa

7: Tottenham

8: Everton

9: Fulham

10: West Ham

11: Sunderland

12: Bolton

13: Blackburn

14: Wigan

15: Stoke

16: Birmingham

17: Portsmouth

18: Wolverhampton

19: Hull

20: Burnley

(ABC Nyheter): Fjorårets sesong inneholdt to vidt forskjellige verdener for Spurs-fansen. Juande Ramos ledet laget i åtte kamper, tok to poeng og ikke en eneste seier. Harry Redknapp erstattet spanjolen og løftet laget til en 8. plass. At Tottenham skulle kjempe om kvalifisering til Europa League helt til siste serierunde var det nok ikke mange som trodde da Ramos ble kastet ut fra White Hart Lane i oktober.

Redknapp leverte et snitt på 1,63 poeng per runde siden han tok over. Et slikt snitt gjennom en hel sesong ville gitt totalt 62, altså likt med Aston Villa på 6. plass og ett poeng unna Everton på 5. Det er like under dette vi tror Lilywhites vil kjempe i år.

God keeper, solid forsvar

Bakerst har Tottenham Heurelho Gomes som fikk en heftig første sesong i England. Han gikk fra å levere vanvittige tabber på høsten til å redde poeng med flere praktkamper og utrolige reaksjonsredninger på våren. Dersom han fortsetter utviklingen har Redknapp en meget god sisteskanse og en solid back-up i Carlo Cuducini.

Etter hvert gjorde også Redknapp Tottenham-forsvaret mye mer kompakt og gjerrig, og det var en viktig ingrediens i tabellklatringen. På høyrebacken er det flere alternativ i laget. Vi tror førstevalget er anvendelige Vedran Corluka, men spillere som Alan Hutton, Pascal Chimbonda og nye Kyle Naughton er gode erstattere.

Sentralt har Spurs hatt problemer i sommer med skader på Jonathan Woodgate, Michael Dawson og Ledley King. Sistnevnte sesongdebuterte i forrige helgs avsluttende treningskamp, men med sitt ødelagte kne vil det bli en ny sesong med kun kamper og lite trening med laget for King.

Skadeproblemene i sommer har gjort at Tottenham har hentet Sebastien Bassong fra Newcastle. Han er et godt alternativ og nevnte Corluka imponerte også tidvis som midtstopper i fjor. Woodgate og King er imidlertid et udiskutabelt førstevalg når de er friske, og de holder et høyt nivå.

På venstreback fikk Benoit Assou-Ekotto en oppblomstring i fjor etter et langt skadeavbrekk. Han er bankers, mens Gareth Bale, Chimbonda og Naughton gir god dekning.

Offensiv slagkraft på midten

Midtbanen til Tottenham er offensiv så det holder, og derfor måtte Redknapp gjøre grep i januar. Han hentet Wilson Palacios fra Wigan for å trygge den defensive midtbanen med knallhard jobbing og taklinger det lukter svidd av. Tom Huddlestone er en mer fintspillende back-up.

Sammen med Palacios er det flere muligheter, men ustabile Jermaine Jenas får trolig tillitt. Her ligger Tottenhams svake punkt. Jenas har enda til gode å levere stabile prestasjoner over tid i den hvite trøyen, og hans konkurrenter er heller ikke fantastiske. Dette såfremt Luka Modric spiller på venstre.

På vingene har Spurs lynkjappe Aaron Lennon som hadde sin beste sesong i karrieren i fjor, og på motsatt side kan altså playmaker Luka Modric figurere. Kroaten utførte kantjobben meget godt i fjor og kan fort bli løsningen her. David Bentley skuffet stort i sin første sesong og må eventuelt jobbe seg inn fra benken. Det samme gjelder for Jamie O'Hara og Kevin-Prince Boateng.

Hvem får tillitt på topp?

Spisser har Tottenham nok av i år. Harry Redknapp har samlet suksessparet fra sin tid i Portsmouth i Jermain Defoe og Peter Crouch. Sistnevnte er hentet i sommer. De to har bevist at de kan spille sammen på topp, men de skal få tøff konkurranse fra Robbie Keane og Roman Pavlyuchenko.

Pre-season har vært god for Spurs som imponerte i siste treningskamp mot Olympiakos søndag (3-0). Det ble gjort store utskiftninger på laget i løpet av kampen, noe som vitner om god dekning både på banen og på benken.

Ramos-sagaen satte en effektiv stopper for fjorårssesongen, men tilhengerne er igjen positive i år. Det har de grunn til med bakgrunn i det Harry Redknapp har vist så langt, men så har Tottenham en lei uvane av å ikke innfri forventningene og å være kronisk ustabile. Laget må begynne å ta flere poeng mot antatt dårligere motstand om de skal blande seg inn høyere oppe enn vårt tips.

Viktig er det uansett at det for første gang på lenge er bedre balanse i laget. Palacios og nye Crouch har kvaliteter som har vært savnet. Men den siste brikken sentralt på midtbanen mangler om ikke Jenas leverer mer stabilt enn tidligere. Man er også i mangel av opplagte erstattere dersom Modric blir skadet, og midtforsvarerne er skadeutsatt.

Plassene mellom seks og åtte blir fryktelig jevn, og Tottenham kan potensielt ende på alle disse. Men vi setter dem i midten.

Manageren: Harry Redknapp

Den erfarne ringreven ble hentet inn i oktober da Juande Ramos fikk sparken etter en katastrofal start. Redknapp tok over et ubalansert lag uten selvtillit, men fikk snudd trenden og endte opp på plassen bak kvalifisering til Europa League. Det er meget imponerende og det blir spennende å se om Redknapp kan lede Tottenham tilbake til Europa denne sesongen.

Profilen: Aaron Lennon

Som en av de minste og desidert raskeste i ligaen er det mange backer som kan få et aldri så lite panikkanfall når Lennon kommer i hundre. Engelskmannen hadde sin beste sesong i Premier League i fjor, og var langt mer stabil enn tidligere. Han scoret også flere ligamål enn noen gang før (5). Publikumsfavoritten ble kåret til årets spiller av fansen for sine prestasjoner og det stilles høye forventninger til både driblerier, scoringer og målgivende pasninger i år.

Hva tror supporterne?

Petter Frydenlund, nestleder Tottenhams Venner: – Jeg tror vi kommer på en 6. plass, bak topp fire og Manchester City. Men det blir jevnt og jeg tror ikke vi kommer langt bak Arsenal og City. Vi er noe sterkere enn i fjor og det skal mye til om vi får en like dårlig start, sier han.

Mulig lagoppstilling:

Heurelho Gomes - Vedran Corluka, Ledley King, Jonathan Woodgate, Benoit Assou-Ekotto - Aaron Lennon, Jermaine Jenas, Wilson Palacios, Luka Modric - Jermain Defoe (Robbie Keane), Peter Crouch (Roman Pavlyuchenko)

Spillerstall 2009/2010:

Målvakter:

1. Heurelho Gomes

23. Carlo Cudicini

27. Ben Alnwick (på lån til Norwich City)

Forsvar:

2. Alan Hutton

3. Gareth Bale

16. Kyle Naughton

19. Sebastien Bassong

20. Michael Dawson

21. Pascal Chimbonda

22. Vedran Corluka

26. Ledley King

32. Benoit Assou-Ekotto

39. Jonathan Woodgate

- Kyle Walker (på lån til Sheffield United)

Midtbane:

5. David Bentley

6. Tom Huddlestone

7. Aaron Lennon

8. Jermaine Jenas

12. Wilson Palacios

14. Luka Modric

24. Jamie O'Hara

28. Kevin-Prince Boateng

29. Jake Livermore (på lån til Derby County)

31. John Bostock

- Adel Taarabt (på lån til Queens Park Rangers)

Angrep:

9. Roman Pavlyuchenko

10. Robbie Keane

15. Peter Crouch

17. Giovani dos Santos

18. Jermain Defoe

25. Danny Rose

- Jonathan Obika

www.tottenhamhotspur.com (offisiell hjemmeside), www.tottenhamhotspur.no (offisiell norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no

Personvernpolicy