Verden
– Nord-Korea vil nok gi opp sitt atomprogram
– Når de to kamphanene ikke lenger ser på hverandre som fiender, behøver ikke Nord-Korea atomvåpen, sier forsker Geir Helgesen.
Falskt nøkkelkort gir hackere adgang til millioner av hotellrom
På få minutter kunne en kyndig hacker ta seg inn på nesten hvilket som helst hotellrom i verden som har nøkkelkortet VingCard.
Kims atomanlegg i ferd med å rase sammen
Kim Jong-un lover å slutte å benytte Nord-Koreas mest brukte anlegg for atomprøvesprengninger. Geologer mener anlegget uansett er i ferd med å rase sammen. 
Kong Carl Gustaf setter historisk rekord
Sveriges kong Carl Gustaf har sittet på tronen i 44 år og 223 dager, lenger enn noen annen svensk regent siden 1300-tallet.
Kjent britisk-iransk professor pågrepet i Iran
Den britisk-iranske forskeren Abbas Edalat er pågrepet i Iran, anklaget for å delta i et britisk «infiltrasjonsnettverk», melder iranske medier. 
ESA: – Det største kartet over vår galakse
Den europeiske romfartsorganisasjonens Gaia-satellitt har laget den mest komplette oversikten over stjernene i vår galakse til nå.
Norge frifunnet i barnevernssak
Den europeiske menneskerettighetsdomstolen mener Norge ikke krenket menneskerettighetene da en kurdisk kvinne ble fratatt omsorgen for sine to barn. 
Syrere leter etter savnede familiemedlemmer
13.000 syrere har de siste månedene tatt kontakt med Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) for å be om hjelp til å finne savnede familiemedlemmer. 
HRW: Saudi-Arabia har henrettet 48 personer i år
Saudi-Arabia har gjennomført 48 henrettelser så langt i år, ifølge Human Rights Watch (HRW). 
Stadig flere anmeldte voldtekter i USAs forsvar
Antallet anmeldte voldtekter og voldtektsforsøk i det amerikanske forsvaret økte i fjor med 10 prosent,  sammenlignet med året før.