ABC Nyheter presenterer Premier League 09/10:Fortsatt dårligst blant de beste

IKKE I ÅR HELLER: Vi tror Arsene Wengers mannskap kommer til kort i kampen om seriegullet i år også. Foto: AFP/Scanpix.
IKKE I ÅR HELLER: Vi tror Arsene Wengers mannskap kommer til kort i kampen om seriegullet i år også. Foto: AFP/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVi nærmer oss toppen av vårt Premier League-tips, og på 4. plass tippet vi Arsenal i fjor. Det stemte og vi prøver oss igjen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
ARSENAL FOOTBALL CLUB

Stiftet: 1886 (som Dial Square)

Hjemmebane: Emirates Stadium (kapasitet: 60 355)

Kallenavn: the Gunners

Manager: Arsene Wenger

Kaptein: Cesc Fabregas

Fjorårets plassering: 4. plass

Meritter: 13 seriemesterskap (1931, 1933, 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1980, 1989, 1991, 1998, 2002, 2004), ti FA-cuptitler (1930, 1936, 1950, 1971, 1979, 1993, 1998, 2002, 2003, 2004), to ligacuptitler (1987, 1993), Community Shield (Charity Shield) 1930, 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1991, 1998, 1999, 2002, 2004, Cupvinnercupen (1994)

Overganger inn: Thomas Vermaelen (Ajax, 10 mill. pund), Jamie Edge (Cheltenham, kompensasjon)

Overganger ut: Kolo Touré (Manchester City, 16 mill. pund), Emmanuel Adebayor (Manchester City, 25 mill. pund), Anton Blackwood (Tottenham, gratis), Abu Ogogo (Dagenham & Redbridge, gratis), Vincent van den Berg (Excelsior Maassluis, gratis), Håvard Nordtveit (Nürnberg, lån), Amaury Bischoff, James Dunne, Rui Fonte, Paul Rodgers, Rene Steer (alle frigitt)

Fem første kamper: Everton (b), Portsmouth (h), Manchester United (b), Manchester City (b), Wigan (h)

Linker: www.arsenal.com (offisiell hjemmeside), www.gunners.no (offisiell norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League-tabell:

1: Chelsea

2: Manchester United

3: Liverpool

4: Arsenal

5: Manchester City

6: Aston Villa

7: Tottenham

8: Everton

9: Fulham

10: West Ham

11: Sunderland

12: Bolton

13: Blackburn

14: Wigan

15: Stoke

16: Birmingham

17: Portsmouth

18: Wolverhampton

19: Hull

20: Burnley

(ABC Nyheter) Arsenal lå dårlig an i kampen om Champions League-plass lenge i fjor, men de kom godt mot slutten. Til tross for at laget er ungt er det likevel god rutine å spore når det gjelder, og vi tror de tar den viktige 4. plassen også i år.

Laget fra Nord-London har blitt svekket på papiret i sommer, akkurat som de ble det året før. Den gang var det Hleb, Flamini, Gilberto og Lehmann som var borte, i år er det Kolo Touré og Emmanuel Adebayor som har byttet arbeidsgiver.

Men er Arsenal virkelig så svekket? Adebaoyr scoret riktignok ti mål i Premier League i fjor, men han flørtet også med andre klubber, kranglet med lagkompis Nicklas Bendtner og virket til tider uniteressert. Når Manchester City da kom opp med 25 millioner pund er det ikke sjokkerende at Wenger slo til.

Heller ikke Kolo Toure og William Gallas hadde spesielt mye til overs for hverandre, noe førstnevnte også innrømmet i media i fjor. Dermed kan salgene faktisk vise seg å bli nyttig på sikt, hva harmoni innad i laget angår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har vært skadeplaget

Uansett har Arsenal et meget godt mannskap, og dersom alle skadene slipper taket har de også god dekning.

I mål er Manuel Almunia. Ingen enorm keeper, men Wenger har tydeligvis troen på spanjolen. På benken er talentfulle Lukasz Fabianski, og som tredjekeeper finner vi italienske Vito Mannone.

Beveger vi oss ut på backene stiger nivået og kvaliteten betraktelig. Bacary Sagna på høyre og Gael Clichy på venstre er meget gode. I fjor var imidlertid begge en del skadet, og det er synd for Arsenal. Men reservene er langt i fra dårlig. På høyreback er trolig Emmanuel Eboue nestemann i rekken. Han er noe humørsyk og grinete, men meget god når han har dagen. Eboue kan også figurere på midtbanen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På venstresiden er stortalentet Kieran Gibbs i reserve. Han leverte noen strålende kamper i fjor både framover og bakover på banen. Et annet alternativ er Armand Traore som er tilbake fra lån i Portsmouth, samt stopperne Thomas Vermaelen og Mikael Silvestre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På midtstopperplass har the Gunners altså mistet Kolo Toure. Men tilbake står likevel spillere som nevnte Vermaelen og Silvestre, William Gallas, Johan Djourou og Philippe Senderos. I tillegg kan Alex Song også spille her, og det må kunne kalles god dekning.

Offensiv midtbane

Alex Song får imidlertid trolig plassen defensivt på midten for Arsenal. Han løste rollen med vekslende hell i fjor, men karen er bare 21 år og vil ta nye steg i år. Og det er viktig for Arsenal som ønsker å bruke resten av midtbanens store offensive talenter til fulle.

Sammen med seg sentralt får Song kaptein Cesc Fabregas. Samir Nasri og Tomas Rosicky er skadet, men er gode alternativer når de er tilbake. Nasri spilte for det meste kant i fjor, mens Rosicky var skadet hele sesongen. Han var tilbake nå nylig i pre-season, men ble på ny skadet. Comebacket er dermed utsatt nok en måned. Denilson vil også få spilletid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alternativene på kantene i Arsenal er mange og gode. Nevnte Nasri er ett, klassespilleren Andrei Arshavin et annet. Theo Walcott er også lysten på å bygge videre på fjorårssesongen som gav han 35 kamper og seks scoringer. Abou Diaby og Emmanuel Eboue er trolig noe lenger bak i rekken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og til slutt på midten har vi to spennende spillerne i Aaron Ramsey og Jack Wilshere. Med sine 18 og 17 år er de perfekt for Wengers filosofi, og begge har også vist fine takter.

Spissplassene er avhengig av hvilken formasjon Wenger velger, men om han spiller med to helt framme er Robin van Persie og Nicklas Bendtner trolig hans valg. Eduardo og Carlos Vela er andre muligheter, mens flere i midtbaneleddet kan gjøre en jobb mellom midtbanen og spissplass.

Ikke handlet nok til medaljekamp

Ut fra dette er det helt tydelig at Arsenal har et slagkraftig og meget godt mannskap. De største usikkerhetene er rundt den defensive midtbanen og på stopperplass. Vi tror imidlertid at Song og stopperne i klubben vil levere godt i år. Nye Vermaelen er spennende og dersom også Brede Hangeland tar turen fra sørvest til nordsiden i London er plassen ytterligere styrket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Keeperen er god, backene meget bra, og offensivt er det nok å ta av. Det blir gøy å se Arsenal i flytsonen i år også. Men en av Arsenals største fiender er skadene. I fjor var flere sentrale spillere ute lenge, inkludert viktige Fabregas. En potensiell klassespiller som Tomas Rosicky har fortsatt klippekort på sykestuen, og Djourou, Nasri og Fabianski mister alle serieåpningen.

Vi tror årets sesong blir nok en kamp om 4. plassen. Det er ikke gjort nok i sommer til noe annet, og det er begrenset hvor langt et mannskap fullt av unge spillere kan gå. Arsenal må også ha et par øyne i nakken og se opp for konkurrentene bakfra, for det er flere som nærmer seg. Men fortsatt er rutinen til Wenger og de utvilsomme talentene nok til å ta den siste Champions League-plassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så får vi se om fansen synes det holder et år til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manageren: Arsene Wenger

Trenerstorheten har vært i Arsenal i 13 år og levert massevis med suksess. Men det er fire år siden det siste trofeet av betydning, og deler av fansen begynner å bli utålmodig med Wengers innkjøpspolitikk. Franskmannen fortsetter uansett å kjøpe unge spillere og utvikle dem til stjerner, og hans evne til det er intet mindre enn fantastisk. Wenger er også en høyt respektert mann i fotballen.

Profilen: Andrei Arshavin

Russiske Arshavin endte til slutt opp i Arsenal i fjor etter mye fram og tilbake. Men han var vel verdt å vente på da han leverte seks mål og syv målgivende på sine 15 kamper. Det blir spennende å se hvordan yndlingen fra forrige EM utvikler seg i år, men at han vil servere finter og mål som er en fryd for øye er det liten tvil om. En ordentlig entertainer.

Hva tror supporterne?

Rune Jøraandstad, nestleder Arsenal Supporters’ Club Norway: – Jeg er uenig i tipset og tror at vi blir nummer tre. Jeg tror ikke at Liverpool kan følge opp fjoråret og at vi går forbi dem. Men det er alltid like spennende. Det virker på ny som om Wenger ikke har troen på å forsterke med store navn. På papiret er vi svekket, men det har vært signaler fra folk i klubben om at miljøet og stemningen er bedre enn på flere år. Basert på det så er det nok noen spillere som kan få en oppblomstring, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulig lagoppstilling:

Manuel Almunia - Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, William Gallas (Johan Djourou), Gael Clichy - Theo Walcott, Alex Song, Cesc Fabregas, Andrei Arshavin - Nicklas Bendtner, Robin van Persie

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillerstallen 2009/10:

Målvakter:

1. Manuel Almunia

21. Lukasz Fabianski

24. Vito Mannone

Forsvar:

3. Bacary Sagna

5. Thomas Vermaelen

6. Philippe Senderos

10. William Gallas

17. Alexandre Song

18. Mikael Silvestre

20. Johan Djourou

22. Gael Clichy

28. Kieran Gibbs

30. Armand Traore

Midtbane:

2. Abou Diaby

4. Cesc Fabregas

7. Tomas Rosicky

8. Samir Nasri

15. Denilson

16. Aaron Ramsey

19. Jack Wilshere

23. Andrei Arshavin

27. Emmanuel Eboue

Angrep:

9. Eduardo

11. Robin van Persie

12. Carlos Vela

14. Theo Walcott

52. Nicklas Bendtner

www.arsenal.com (offisiell hjemmeside), www.gunners.no (offisiell norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no