Meny
Helse og livsstil
Funn av listeria i Coop-salat – trekkes fra markedet
Det er funnet listeriabakterier i pakker med ferdig kuttet salat fra Coop som er distribuert til butikker i Stavanger og Rogaland.
Dårlige resultater for tiltak mot barnefedme
Selv omfattende programmer for forebygging av barnefedme oppnår svært lite, ifølge to nye undersøkelser. Én studie viser en ørliten effekt, mens den andre finner null virkning.
Statens helsetilsyn reagerer på underrapportering av sykehusdødsfall
Helsetilsynet syns det er bekymringsfullt at bare 3 av 42 dødsfall som kunne vært unngått på St. Olavs hospital, ble rapportert inn og tror ikke det er unikt.
Forsker kaller eldrebølgekonseptet en bløff
Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen og mener andelen sysselsatte ikke faller med friskere eldre. En professor er enig og kaller eldrebølgen en bløff.
Disse teltene forsterker turgleden
Enten du skal på overnattingstur i skogen, på festival, camping eller fjelltur, kan et telt løfte eller ødelegge opplevelsen.
Aggresjon, misbruk og avhengighet: Vi trenger en SoMe-avrusning
Facebook og Twitter har en negativ påvirkning på oppførselen vår. I august burde vi benytte sjansen til å ta en pause, skriver Jonathan Freedland.
Elefanten – en vinner i kampen mot kreft
Elefanter er nesten immune mot kreft, selv om de bærer på flere hundre ganger så mange potensielle kreftceller som det mennesker gjør.
Avokado - på godt og vondt
Avokado er blitt så populært at kenyanske bønder skifter ut kaffeplanter med avokadotrær. I New Zealand fører avokadomangel til organisert kriminalitet.
90-tallet: – Mitt grensesprengende tiår
Ketil Bjørnstads romanserie om sitt liv er blitt en salgssuksess. Nå er han klar med 800 sider om 90-tallet. Klarer han to tiår til?
Brygger verdens første hasjøl: – Tryggere og sunnere enn alkohol
Verdens første cannabis-øl kommer på markedet i Canada.