Meny
Helse
– Det tar to uker å venne seg til varmen
Det er mange som sliter med væske- og saltbalansen i varmen, noe som kan være farlig for helsen, sier forskere. Kroppen trenger tid til å bli vant med den høye temperaturen.
Tilskudd av Omega-3 har liten eller ingen helseeffekt, ifølge forskningsrapport
Det er liten eller ingen helseeffekter av å ta Omega-3-tilskudd, ifølge en forskningsrapport. Konklusjonen er ikke at det ikke er bra, påpeker norsk forsker.
Økende optimisme om forventet levealder
FORSKEREN FORTELLER: Men finansministeren bør være bekymret for pensjonsutbetalingene.
Studie: – Søvnforstyrrelser øker faren for demens
Forskere ved Karolinska instituttet er kommet til at for lite søvn øker faren for demens. Men de som sover for mye, er heller ikke risikofrie.
Stor nedgang i forekomst av HPV etter vaksinering
Fem år etter at det første årskullet fikk tilbud om HPV-vaksine, har det vært betydelig lavere forekomst av viruset, viser en ny studie.
Syv måter å unngå urinveisinfeksjon på
Omtrent en femtedel av alle kvinner opplever urinveisinfeksjon i løpet av livet, og mange opplever tilbakevendende infeksjoner. Her er syv smarte ting du kan gjøre for å redusere risikoen for urinveisinfeksjon.
Svenske forskere: - Ingen grense for hvor gamle vi kan bli
Når en person blir eldre enn 110 år øker ikke lenger risikoen for å dø, viser ny studie.
E.coli-bakterier funnet i drikkevannet i Bergen
Bergen kommune anbefaler om lag 1.600 innbyggere å koke vann fra springen etter at det ble funnet E.coli-bakterier i drikkevannet.
Kan folk forandre seg?
Kan vi endre vår «psykiske arkitektur»?
– Jeg var en vettskremt 18-åring som kjente at noe var galt
– Hvis jeg fikk være helseminister for én dag, skulle jeg snudd opp ned på hverdagen til alle landets ufaglærte og vikarer i hjemme­tjenesten og på sykehjem, sier Ann-Kristin Johansen.