ABC Nyheter presenterer Premier League 2009/10:Opp som en tiger – ned som en fell

MÅ UTRETTE MIRAKLER IGJEN: Etter en formidabel sesongstart i fjor endte Hull opp med å redde plassen med hjemmetap for Manchester Uniteds reserver i siste serierunde. Trenden må ta en u-sving hvis Hull skal overleve i år. Det tror vi ikke den gjør. (Foto: AP)
MÅ UTRETTE MIRAKLER IGJEN: Etter en formidabel sesongstart i fjor endte Hull opp med å redde plassen med hjemmetap for Manchester Uniteds reserver i siste serierunde. Trenden må ta en u-sving hvis Hull skal overleve i år. Det tror vi ikke den gjør. (Foto: AP)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p«The Tigers» vant to av sine 29 siste kamper i fjor. Hvis ikke manager Phil Brown forsterker stallen betraktelig, venter Championship neste år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
HULL CITY AFC

Stiftet: 1904

Hjemmebane: KC Stadium (kapasitet: 25.404)

Kallenavn: The Tigers

Manager: Phil Brown

Kaptein: Ian Ashbee

Fjorårets plassering: 17. plass

Meritter: Én sesong i Premier League. Vant 3. divisjon i 1965/66

Overganger inn: Steven Mouyokolo (Boulogne, 2 mill. pund)

Overganger ut: Sam Ricketts (Bolton, 2 mill. pund), Dean Windass (Darlington, gratis), Matt Plummer (Darlington, gratis), James Bennett (Darlington, gratis), John Welsh (Tranmere, gratis), Wayne Brown (Leicester, ukjent sum), Michael Bridges, Tom Woodhead, Ryan France, Joe Lamplough (alle frigitt)

Fem første kamper: Chelsea (b), Tottenham (h), Bolton (h), Wolverhampton (b), Sunderland (b)

Linker:www.hullcityafc.net (offisiell hjemmeside), www.hullcity.no (norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League-tabell:

1: Chelsea

2: Manchester United

3: Liverpool

4: Arsenal

5: Manchester City

6: Aston Villa

7: Tottenham

8: Everton

9: Fulham

10: West Ham

11: Sunderland

12: Bolton

13: Blackburn

14: Wigan

15: Stoke

16: Birmingham

17: Portsmouth

18: Wolverhampton

19: Hull

20: Burnley

(ABC Nyheter): Hull åpnet sensasjonelt i fjor i sin første Premier League-sesong noensinne, var innom Champions League-plass og drømte om Europa.

Så ble tigrene lignende på kattunger – og klubben fra «byen ved verdens ende» ble den tannløse nedrykkskandidaten alle forventet.

Etter at opprykksentusiasmen stilnet i slutten av oktober i fjor, vant Hull to av 29 kamper, tapte 18 av dem, og tok fattige 15 poeng.

Ingenting tyder på at alt snur nå.

Hullete forsvar

For mens nyopprykkede Wolverhampton og Birmingham er blant dem som har styrket stallen med flere spillere, har Hull foreløpig bare kjøpt Steven Mouyokolo. Samtidig har viktige Sam Ricketts forsvunnet til Bolton.

Spillerjakten er ikke over. Derfor er det tidlig å avskrive Hull. Men for øyeblikket sitter Phil Brown på en stall som skal være for svak til å overleve i Premier League.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens førstekeeper Boaz Myhill får tøff konkurranse fra Matt Duke, er Michael Turner bankers som forsvarsgeneral. Så sant han ikke blir solgt. Turner imponerte i fjor, og har havnet i søkelyset til større klubber.

Hull har ikke råd til å miste nøkkelspiller nummer én fra en defensiv som allerede skranter. Bare ett lag slapp inn flere mål i Premier League i fjor: Tabelljumbo West Bromwich.

Tre spillere kjemper om plassen ved siden av Turner, Anthony Gardner, fjorårsmakker Kamil Zayatte og Steven Mouyokolo, mens Andy Dawson og Kevin Kilbane er aktuelle på venstre back.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis manager Brown ikke henter en erstatter for Sam Ricketts, kan Zayatte bli flyttet ut til høyre. Det er langt fra noen ønskeløsning.

Avhengig av å forsterke

Den sentrale midtbanen laget vil stille med fra seriestart, hvor Ian Ashbee, Dean Marney og George Boateng er kandidatene, kjennetegnes av rutine, arbeidsvilje og manglende skaperkraft.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det laget har av kreativitet, finnes andre steder.

Geovanni var lenge briljant i fjor. Brasilianeren ble toppscorer i klubben med åtte ligamål. Han er anvendelig, aktuell både på kantene og som offensive midtbane. Og han er den ene som kan gjøre det ekstraordinære.

Den andre er Jimmy Bullard. Som spilte 38 minutter før han ble langtidsskadet i debuten i januar.

Bullard håper å være tilbake i oktober. Når han spiller seg i form, har Hull en midtbanespiller som kan løfte laget alene.

Ustabile Bernard Mendy og traveren Kevin Kilbane tar trolig vingene, hvor også Geovanni kan ende opp, mens Daniel Cousin, Caleb Folan eller Craig Fagan skal forsøke å gjøre det de ikke var i nærheten av i fjor: Score mål ofte.

Fraværet av skapende krefter – og en spiss som er god for minst ti ligamål – har fått manager Brown til å lete etter en ny angriper i sommer. Jakten pågår for fullt, men Brown har mislykkes så langt. Det har han ikke råd til å fortsette med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elendig på hjemmebane

Skal Hull unngå nedrykk, må det sankes betraktelig flere poeng hjemme på KC Stadium. I fjor var laget Premier Leagues niende beste på bortebane – og det suverent dårligste på hjemmebane.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er én av en hel bråte utfordringer Phil Brown har å hanskes med.

Han har en tropp som er blant Premier Leagues aller svakeste, entusiasmen fra opprykket i fjor har avtatt, og fortsetter trenden fra de siste tre fjerdedelene av fjorårssesongen, blir det nedrykk med god margin.

Hulls inntog i Premier League i fjor høst, fire år etter at laget avsluttet sesongen i 3. divisjon, og overlevelsen i den engelske toppdivisjonen, var en prestasjon som klubben kan leve lenge på.

Men vi tror Premier League-eventyret slutter i år.

I hvert fall for denne gang.

Manageren: Phil Brown

Sam Allardyces gamle assistent overtok Hull på permanent basis i januar 2007, og i sin første hele sesong ble han første manager til å lede Hull til engelsk toppserie. Åpnet sensasjonelt, og ble sammenlignet med José Mourinho, men så falt laget sammen – og til slutt ble Brown best husket for å ha holdt pausepraten ute på gressmatten i 1–5-tapet for Manchester City.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Profilen: Jimmy Bullard

Det var mange som ikke forsto Jimmy Bullard (30) da han forlot Fulham til fordel for Hull i januar. Midtbanespilleren med den strålende frisparkfoten hører til en halv tabell høyere enn Hull. Fikk en skrekkdebut da han kneskadet seg og mistet resten av sesongen. Håper å være klar i oktober. Da får Hulls midtbane ny motor.

Supporterne mener:

Per Erik Jarl, leder i Hulls norske supporterklubb: – Jeg tror faktisk vi kan klare det (unngå nedrykk), men jeg er ikke kjempeoptimist. Vi er totalt avhengig av å få inn noen nye spillere, og å beholde Michael Turner i midtforsvaret. Vi har nok penger til å kjøpe spillere, så det er ikke et problem, men spillerne vil til klubber som har mye mer penger, sier Jarl, som mener Hull trenger en ny høyre back, stopper, sentral midtbanespiller og to spisser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulig lagoppstilling:

Boaz Myhill – Kamil Zayatte, Michael Turner, Anthony Gardner, Andy Dawson – Bernard Mendy, Ian Ashbee, Jimmy Bullard (Dean Marney), Kevin Kilbane – Geovanni – Daniel Cousin

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillerstall 2009/2010:

Målvakter:

1. Boaz Myhill

12. Matt Duke

26. Tony Warner

Forsvar:

2. Nathan Doyle

3. Andy Dawson

5. Anthony Gardner

6. Michael Turner

15. Bernard Mendy

19. Steven Mouyokolo

24. Kamil Zayatte

35. Liam Cooper

39. Steve Gardner

Midtbane:

4. Ian Ashbee

8. Nick Barmby

10. Geovanni

11. Bryan Hughes

14. Richard Garcia

16. Peter Halmosi

17. Kevin Kilbane

20. George Boateng

22. Dean Marney

31. Will Atkinson

33. Jimmy Bullard

36. Jamie Devitt

Angrep:

7. Craig Fagan

18. Caleb Folan

25. Daniel Cousin

27. Nicky Featherstone

42. Ryan Kendall

Linker: www.hullcityafc.net (offisiell hjemmeside),www.hullcity.no (norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no.