ABC Nyheter presenterer Premier League 09/10:Har solgt seg fra topp 10

GOD: Blackburn-manager Sam Allardyce er meget dyktig, men mange spillere har forlatt Ewood Park i sommer. Foto: AP/Scanpix.
GOD: Blackburn-manager Sam Allardyce er meget dyktig, men mange spillere har forlatt Ewood Park i sommer. Foto: AP/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBlackburn kunne fort meldt seg på i kampen om en topp 10-plassering kommende sesong. Men det var før salget startet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
BLACKBURN ROVERS FC

Stiftet: 1875

Hjemmebane: Ewood Park (kapasitet: 31 367)

Kallenavn: Rovers

Manager: Sam Allardyce

Kaptein: Ryan Nelsen

Fjorårets plassering: 15. plass

Meritter: Vinner Premier League 1994/95, vinner FA-cupen 1884, 1885, 1886, 1890, 1891, 1928, vinner Ligacupen 2002

Overganger inn:

Franco di Santo (Chelsea, lån), Gael Givet (Marseille, 3,5 mill. pund), Lars Jacobsen (Everton, gratis), Steven N'Zonzi (Amiens, 400.000 pund), Nikos Giannakopoulos (Asteras Tripolis, 52.000 pund), Elrio van Heerden (Club Brugge, gratis)

Overganger ut:

Roque Santa Cruz (Manchester City, 18 mill. pund), Matt Derbyshire (Olympiakos, 3 mill. pund), André Ooijer (PSV, gratis), Aaron Mokoena (Portsmouth, gratis), Johann Vogel (frigitt), Tugay Kerimoglu (lagt opp), Björn Bussmann (1860 München, gratis), Andreas Arestidou (Shrewsbury, gratis), Tony Kane (Carlisle, gratis), Bryan Hodge (Partick Thistle, gratis), Josh O'Keefe (Walsall, gratis), Dean Winnard (Accrington Stanley, gratis)

Fem første kamper: Manchester City (h), Fulham (b), Sunderland (b), West Ham (h), Wolverhampton (h)

Linker: www.rovers.co.uk (offisiell hjemmeside), www.brscn.com (norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League-tabell:

1: Chelsea

2: Manchester United

3: Liverpool

4: Arsenal

5: Manchester City

6: Aston Villa

7: Tottenham

8: Everton

9: Fulham

10: West Ham

11: Sunderland

12: Bolton

13: Blackburn

14: Wigan

15: Stoke

16: Birmingham

17: Portsmouth

18: Wolverhampton

19: Hull

20: Burnley

(ABC Nyheter) Det er med andre ord mange spillere som har forlatt Ewood Park i sommer, og vi mener at laget totalt sett er blitt svakere enn i fjor. Mest betydning vil Roque Santa Cruz sin mye omtalte overgang til Manchester City ha. Etter han er Matt Derbyshire gått til Olympiakos. De to spissene har fått følge ut døren av gode André Ooijer, Tugay og Aaron Mokoena. Flere andre har også forlatt klubben, og til sammen scoret disse 15 av lagets 54 mål i fjor. Det er ingen liten andel, og det vil merkes.

Allardyce reddet Rovers

Laget til Morten Gamst Pedersen opplevde en marerittstart på fjorårets sesong og det var først da Paul Ince ble beordnet ut stadionportene at det ble bedring. Inn kom Sam Allardyce. Han tok over et lag som lå på 19. plass, med 10 tap. Da sesongen var omme hadde laget tatt 28 poeng på 21 kamper, mot 13 på 17 før ankomsten. Siden Ince fikk sparken var Blackburn det 11. beste laget i hele serien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I mål for Blackburn står Paul Robinson. Den tidligere engelske førstekeeperen opplevde en ustabil tid i Tottenham og hadde sin første sesong i Blackburn i fjor. Der gjorde han både store kamper og slapp inn billige mål. Sisteskansen har imidlertid tillitt hos Allardyce og vokste stort på det utover fjorårets sesong. I går ble han også tatt ut på landslaget igjen, og potensialet til å være en keeper av høy klasse er absolutt til stede. Jason Brown varmer benken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftfullt forsvar

I midtforsvaret har Blackurn to meget gode kort i Christopher Samba og kaptein Ryan Nelsen. Kraftstopperne kommer til å gi mang en spiss beskjed om hvor skapet skal stå, men begge to måtte gi seg med skader mot Dundee United lørdag. Det var den siste testen før seriepremieren, og dersom disse er ute er det meget uheldig for Blackburn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellers i forsvaret er Steven Warnock mer enn solid på venstrebacken, og han kan også bekle flere andre roller. Den offensive forsvareren er en favoritt blant fansen. Gaël Givet er blitt hentet permanent fra Marseille og gir flere alternativ bakerst. På høyrebacken er danske Lars Jacobsen hentet fra Everton.

Flere tilbake fra skade

På sentral midtbane finner vi sikre David Dunn som er tilbake fra en skade som ga han få kamper i fjor. En annen skadeplaget mann fra forrige sesong er Steven Reid, men iren håper også at han har lagt problemene bak seg i sommer. I tillegg til disse har Blackburn flere andre alternativ i posisjonen som Keith Andrews, Vincenzo Grella, Steven N’Nonzi og Elrio van Heerden.

Sistnevnte kan også kjempe med Morten Gamst Pedersen om venstrekanten, men Gamst virker som et førstevalg for øyeblikket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På høyrekanten finner vi enda et skademareritt fra i fjor, Brett Emerton. Han kjemper med El-Hadji Diouf om plassen på høyresiden.

Helt framme har Blackburn fortsatt fjorårets toppscorer, Benni McCarthy. Han puttet 13 ganger i serie og cup og er bankers i startoppstillingen. Jason Roberts kan med sine 92 kilo og kraftfulle spillestil bli valgt som den siste mann i førsteelleveren, men innlånte Franco di Santo startet den siste treningskampen før alvoret starter. Nevnte El-Hadji Diouf, Paul Gallagher og Julio Santa Cruz (Roques lillebror) følger deretter. I reserve finnes flere talentfulle unggutter som blant annet Marcus Marshall og Aaron Doran.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få store forsterkninger

Av forsterkninger er nevnte Givets lån gjort permanent, mens årets lånesoldat er Franco di Santo fra Chelsea. Danske Lars Jacobsen får en ny sjanse til å bevise noe i Premier League etter et mislykket opphold i Everton. Elrio van Heerden kan bli spennende å følge etter at han kom gratis fra Club Brugge, og Paul Gallagher er tilbake fra et suksessfullt lån for Plymouth Argyle i fjor. Det jobbes også med å få inn kroaten Nikola Kalinic.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsesongen har gitt kun en seier for Blackburn som ellers har fem uavgjorte kamper og to tap.

Vi i ABC Nyheter mener Sam Allardyce er en ressurs som Blackburn må utnytte for alt han er verdt. Han er en meget god manager som har fått til store resultater i Bolton, og som reddet laget til Gamst i fjor. Uten champagnefotball, men med resultater. Laget er imidlertid svekket, og det er bekymringsfullt for fansen som hadde håpet på langt bedre enn å kjempe på nedre halvdel. Laget får tilbake spillere som har vært skadet i lang tid (Dunn, Reid og Emerton) og det kan demme opp noe, men laget mangler likevel kreativitet. Tomrommet etter Santa Cruz blir stort, selv om store deler av forrige sesong gikk med til syting istedenfor blendende fotballspill fra hans side.

Det skal godt gjøres å bli bedre i løpet av en sommer når laget svekkes. Men Allardyce har fått tilsynelatende svakere mannskap til å overprestere før. Han kan gjøre det igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men vi tror det skal holde hardt å komme høyere enn nummer 13.

Manageren: Sam Allardyce

Engelskmannen har gjort underverker med Bolton tidligere, før han hadde et mislykket opphold i Newcastle. Allardyce reddet et synkende Blackburn-skip i fjor og er god taktisk og som motivator. Får det beste ut av sine spillere, men er ikke kjent for å spille en overambisiøs fotball. Det trenger ikke være nydelig å se på.

Profilen: Stephen Warnock

Den offensive forsvarsspilleren har spilt over 80 kamper for Blackburn de to siste sesongene. Den tidligere Liverpool-spilleren leverte også noen gode kamper på midtbanen forrige sesong. Warnocks kompromissløse taklinger har også gjort ham godt likt blant fansen.

Hva tror supporterne?

Bjarte A. Bakke, leder i Blackburns norske supporterklubb (BRSCN): – Jeg er negativ, dessverre. Vi har solgt vår beste spiller (Santa Cruz) og vi har ikke erstattet han. Så jeg tenker at vi kan glemme topp 10, men jeg tror ikke vi kan gå ned. En 13. plass er ikke et dårlig tips, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulig lagoppstilling:

Paul Robinson – Stephen Warnock, Christopher Samba, Ryan Nelsen, Gael Givet – Brett Emerton, David Dunn, Vincenzo Grella, Morten Gamst Pedersen – Benni McCarthy, Jason Roberts

Spillerstall 2009/2010:

Målvakter:

1. Paul Robinson

32. Jason Brown

33. Frank Fielding

38. Mark Bunn (på lån til Sheffield United)

Forsvar:

3. Stephen Warnock

4. Christopher Samba

6. Ryan Nelsen

13. Zurab Khizanishvili

21. Garl Givet

29. Martin Olsson

42. Gavin Gunning

- Lars Jacobsen

Midtbane:

7. Brett Emerton

8. David Dunn

11. Vincenzo Grella

12. Morten Gamst Pedersen

16. Steven Reid

17. Keith Andrews

25. Keith Treacy (på lån til Sheffield United)

41. Andrew Haworth

- Steven Nzonzi

- Elrio Van Heerden

Angrep:

10. Benni McCarthy

18. El-Hadji Diouf

26. Julio Santa Cruz

30. Jason Roberts

36. Marcus Marshall

39. Aaron Doran

- Paul Gallagher

- David Hoilett

- Maceo Rigters

- Franco di Santo

Linker: www.rovers.co.uk (offisiell hjemmeside), www.brscn.com (offisiell norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no