ABC Nyheter presenterer Premier League 09/10:Hit, men ikke lenger

Chris Iwelumo og hans Wolverhampton Wanderers' får en tøff oppgave med å holde seg i Premier League ir år. Vi tror det blir for tøft. Foto: AP/Simon Dawson.
Chris Iwelumo og hans Wolverhampton Wanderers' får en tøff oppgave med å holde seg i Premier League ir år. Vi tror det blir for tøft. Foto: AP/Simon Dawson. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pWolverhampton vant Championship med syv poeng i fjor og fosset dermed tilbake til Premier League etter fem års fravær. Oppholdet ble kort sist og vi tror det blir det igjen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
WOLVERHAMPTON WANDERERS

Stiftet: 1877

Hjemmebane: Molineux (kapasitet: 28,525)

Kallenavn: Wolves

Manager: Mick McCarthy

Kaptein: Karl Henry

Fjorårets plassering: 1. plass i Championship

Meritter: Vinner 1. divisjon 1953/54, 1957/58, 1958/59. Vinner FA-cup 1893, 1908, 1949, 1960. Vinner Ligacupen 1974, 1980. Vinner Charity Shield 1949, 1954, 1959, 1960.

Overganger inn: Kevin Doyle (Reading, 6,5 mill. pund), Nenad Milijas (Røde Stjerne, 2,5 mill. pund), Ronald Zubar (Marseille, 2,5 mill. pund), Greg Halford (Sunderland, 2 mill. pund), Andrew Surman (Southampton, 1 mill. pund), Marcus Hahnemann (Reading, gratis)

Overganger ut: Darren Potter (Sheffield Wednesday, gratis), Stephen Gleeson (Milton Keynes Dons, ukjent sum), Matt Bailey, Lewis Gobern, Alex Melbourne (alle frigitt)

Fem første kamper: West Ham (h), Wigan Athletic (b), Manchester City (b), Hull City (h), Blackburn (b)

Linker: www.wolves.co.uk (offisiell hjemmeside), www.vikingwolves.com (offisiell norsk supporterklubb)

ABC Nyheters Premier League tabell:

1: Chelsea

2: Manchester United

3: Liverpool

4: Arsenal

5: Manchester City

6: Aston Villa

7: Tottenham

8: Everton

9: Fulham

10: West Ham

11: Sunderland

12: Bolton

13: Blackburn

14: Wigan

15: Stoke

16: Birmingham

17: Portsmouth

18: Wolverhampton

19: Hull

20: Burnley

(ABC Nyheter) Gjennom godt spill på hjemmebane la de et viktig grunnlag for opprykket, og hjemmebanen Molineux må fortsette å være en kilde for mange poeng dersom ulvene skal bli værende i det beste selskap.

Ung erfaring bakerst

I mål står Wayne Hennessey. Til tross for at han kun er 22 år gammel har han flere års erfaring bak seg på klubblag og som landslagskeeper for Wales. Wolves har også en en annen keeper-unggutt, Carl Ikeme, samt erfarne Marcus Hahnemann. Sistnevnte har rundet 37 og kan nok lære fra seg en ting og to til den nye generasjonen.

På høyrebacken finner vi Kevin Foley som ble kåret til årets spiller i opprykksåret. I midtforsvaret stiller Richard Stearman sammen med flere andre unge spillere som Ronald Zubar og Christophe Berra. Jody Craddock utgjør rutinen i denne lagdelen. Dette kan bli tynt, spesielt når det drar seg til og mange av spillerne ikke har vært ute altfor mange vinternetter i Premier League tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

George Elokobi kompletterer backrekken, men er akkurat tilbake fra skade. Dette, samt alternativene i posisjonen gjør det til et svakt ledd i forsvaret.

Hentet toppscorer på midten

På midten av banen finner vi Michael Kightly på høyresiden. Han er en spiller som kan overraske mange i år, og som leverte meget godt i fjor. Dessverre for Wolves mister han sesongstarten med en skade.

Karl Henry skal rydde defensivt på midten for ulvene, mens tidligere Derby-spiller David Jones og nykomlingene Nanad Milijas og Greg Halford kjemper om den resterende plassen sentralt. Milijas kan bli spennende å følge i år om han tilpasser seg engelsk fotball raskt. Her snakker vi nemlig om en midtbanespiller som scoret 22 mål for Røde Stjerne i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På venstresiden er det en kamp mellom Andrew Surman som er hentet inn fra Southampton, og Matt Jarvis. Det kan bli en spennende midtbane, men det er også usikkert hvor kreativ den er når laget sliter med fantasien for å bryte ned en motstander.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets spiller på topp

Som i vår analyse av et annet nyopprykket lag, Burnley, har også Wolverhampton et spennende og påkostet samarbeid på gang helt framme. Sylvan Ebanks-Blake har vært toppscorer i Championship to år på rad, og fikk også utmerkelsen som årets spiller i divisjonen i fjor. 37 scoringer på 63 kamper for Wolverhampton så langt viser hvor viktig han er for Mick McCarthy og co.

Ebanks-Blakes' makker på topp blir en tidligere Premier League-kjenning i Kevin Doyle. Spissen ble hentet fra Reading tidligere i sommer, og er klubbens dyreste kjøp gjennom tidene. Overgangssummen var noe over seks millioner pund. Dersom disse to holder seg skadefri skal det bli svært vanskelig for de øvrige spissene å få mye spilletid. Men for øyeblikket er Doyle skadet og han mister de første par kampene av sesongen.

Pre-season har vært varierende for Wolves. De startet med to seire på sin reise i Australia før resultatene tilbake i England har gitt tap mot lag som Bristol og MK Dons.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Urutinert forsvar

Vi i ABC Nyheter tror at Wolverhampton vil slite i år, men vi tror ikke at de vil gjøre seg bort i Premier League. Vi tror også at det vil bli en meget jevn kamp mot nedrykk. Når vi likevel setter laget på den siste nedrykksplassen er dette blant annet med grunnlag i at troppen er ung og uerfaren i forsvaret. Her kan ikke Craddock dra hele lasset alene når det blåser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En spiller som Kevin Doyle vil nok raskt finne seg til rette med sin erfaring og kjennskap til Premier League. Men det gjør ikke nødvendigvis andre nye spillere som Nenad Milijas, Ronald Zubar og Andrew Surman. Vi føler altså at mange av de nye spillerne fort kan få for liten tid til å tilpasse seg. Vi tror heller ikke at nivået på benken er tilstrekkelig nok til å opprettholde et høyt nivå gjennom en hel sesong.

Samtidig skal det nevnes at laget er ungt, sultent og samkjørte over tid, men vi lurer på hvor gode taktiske evner Mick McCarthy har underveis i kamp når det butter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjansen til Wolves ligger i å unngå skader, at forsvar og midtbane raskt får feste med nivået, og at Ebanks-Blake og Doyle scorer på bestilling fra start.

Det er mulig, men det er mye å be om.

Manageren: Mick McCarthy

Prøver seg igjen i Premier League etter fiaskoen med Sunderland sist han fikk sjansen. McCarthy ledet Wolverhampton gjennom en imponerende sesong i fjor og vant the Championship. Manageren har vært i klubben siden juli 2006, og har også trent nevnte Sunderland, samt Millwall og det irske landslaget. Årets trener i Championship i fjor har en massiv oppgave foran seg, men den engasjerte treneren er nok sulten som aldri før.

Profilen: Sylvan-Ebanks Blake

Det hviler et stort ansvar på 23-åringens skuldre foran denne sesongen. Den sterke og arbeidssomme spissen kan gå en stor sesong i møte. Spissen startet sin professjonelle karriere i Manchester United, men kom til Wolverhampton fra Plymouth Argyle. Toppscoreren debuterte for det engelske U-21 landslaget i november og Wolves-fansen fikk gladnyheten om at han har signert en ny kontrakt med ulvene 22. juli i år. Den varer til 2013. En meget viktig mann om laget skal overleve i Premier League.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror supporterne?

Svein Solberg, formann i Viking Wolves: – Jeg tror det blir vanskelig. Vi har ikke mange nye spillere med erfaring fra Premier Leauge, men vi vant Championship og har en stor entusiasme. Ambisjonen må være å klare oss. Jeg synes også vi har fått en god terminliste med jevnbyrdige lag i starten. Så jeg er en betinget optimist, sier han.

Mulig lagoppstilling:

Wayne Hennessey - Kevin Foley, Richard Stearman, Jody Craddock, George Elokobi - Michael Kightly, Karl Henry, Nenad Milijas, Matt Jarvis - Sylvan-Ebanks Blake, Kevin Doyle.

Spillerstall 2009/2010:

Målvakter:

1. Wayne Hennessey

20. Matt Murray

30. Carl Ikeme

- Marcus Hahnemann

Forsvar:

2. Neil Collins

3. George Elokobi

5. Richard Stearman

6. Jody Craddock

15. Mark Little

16. Christophe Berra

22. Jason Shackell

23. Darren Ward (på lån til Charlton)

26. Matthew Hill

28. George Friend

32. Kevin Foley

- Ronald Zubar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtbane:

4. David Edwards

7. Michael Kightly

8. Karl Henry

14. David Jones

17. Matthew Jarvis

21. Daniel Jones

- Andrew Surman

- Nenad Milijas

- Greg Halford

Angrep:

9. Sylvan Ebanks-Blake

10. Andrew Keogh

11. Stephen Ward

18. Sam Vokes

19. Chris Iwelumo

41. Ashley Hemmings

Kevin Doyle

Linker: www.wolves.co.uk (offisiell hjemmeside), www.vikingwolves.com (offisiell norsk supporterklubb)

Les mer om Premier League på Startsiden.no