Meny
Politikk
Mæland: – Jeg har ikke lovhjemmel for å gjøre det Troms vil
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og Troms' fylkesrådsleder Willy Ørnebakk enige om at Stortinget nå må ta ballen i strid om tvangssammenslåing av Finnmark og Troms.
Helga Pedersen: – Disse klimautslippene kunne Mæland spart verden for!
– Jeg har vanskelig for å se hva dette møtet skal bidra til, sier Helga Pedersen om møtet Ap-politiker Willy Ørnebakk fra Troms har med Monica Mæland om tvangssammenslåing med Finnmark.
Dødt løp mellom blokkene i Sverige
Knappe tre uker før velgerne avgjør, er det nærmest dødt løp mellom høyre- og venstresiden i svensk politikk. I mellomrommet ruver Sverigedemokraterna.
Kommunalministeren møter fylkesrådslederen i Troms
Fylkesrådslederen i Troms møter mandag kommunalminister Monica Mæland (H) for å diskutere sammenslåingen med Finnmark, som nekter å delta på møtet.
Terrorsikring og KrF-vingling på Solbergs høstmeny
Med fiskeriminister Per Sandbergs avgang startet den politiske høsten med et brak for statsminister Erna Solberg (H). Også fortsettelsen kan bli krevende.
Regjeringen vil vurdere forslag om å fjerne spesialundervisningen
Regjeringen har et forslag på høring om å fjerne elevers rett til spesialundervisning. – Det vil være et svik, sier Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).
Irakiske ledere enige om å danne flertallsallianse
Irakiske ledere sier de har blitt enige om å danne flertallsallianser i håp om å danne regjering, flere måneder etter valget.
KrF-leder i Oslo: Partiprogrammet i spagaten om samliv
Dagens KrF-program tar både til orde for livslangt samliv mellom to personer og for heterofilt ekteskap som den beste ordningen. Det åpner for intern uro.
Hareide presses på avklaring om Finnmark
KrF er vippeparti for regionreformen, og nå krever fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Trøndelag og KS-leder Gunn Marit Helgesen en avklaringen om ståsted.
Hareide vil ha boost i fødselstallene
Midt i stormen meisler KrF ut ny politikk for harde livet. KrF-lederen er bekymret over lave fødselstall og vil tilrettelegge for at flere lager barn.