Meny
Næringsliv
Polen vil fjerne landbasert vindkraft
Alle dagens vindturbiner på land skal fjernes, mens nye skal bygges til havs. Samtidig vil den polske regjeringen bygge flere atomreaktorer og solceller.
Kinesisk domstol innfører forbud mot import og salg av Apple-mobiltelefoner
En kinesisk domstol har innført midlertidig forbud mot import og salg av en rekke iPhone-modeller fra Apple fordi amerikanske Qualcomm har anlagt patentsøksmål.
NHO spår økonomisk vekst de kommende årene
NHOs prognoser for de neste tre årene peker mot global økonomisk vekst. Men handelskrigen mellom Kina og USA skaper usikkerhet.
27 prosent høyere strømpriser
De høye strømprisene bidro igjen mest til oppgang i konsumprisindeksen (KPI), som steg 3,5 prosent fra november i 2017 til samme måned i år.
Jubler for strengere sjåførkrav – frykter utvanning
Næringen er fornøyd med et EU-forslag til strengere regler for lastebilsjåfører, men frykter utvanning i EU-parlamentet. Fagorganiserte er mer skeptiske.
– Jeg tror ikke myndighetene har skjønt hvordan dette treffer
Han slo både Alasgaard og Hjelmeseth i skisporet, men prioriterte skole og studier. Nå skal Svein Tore Samdal gjøre BN Bank dobbelt så stor på kort tid.
Konkursboenes nye liv
For dem som tør å betale ­millioner for gammel moro, kan konkurser skape nye formuer.
Regjeringen urolig over forbrukslån – kaller inn bankene
Regjeringen har over lengre tid sett med uro på utviklingen i forbrukslånsmarkedet, og til uka er flere banker og andre aktører kalt inn til møte.
Nordiske politikere ut mot Tyskland - vil selge mer kraft
Tyskland ønsker en mulighet til å redusere kapasiteten på grensekryssende kabler på grunn av overbelastet kraftnett. Det faller ikke i god jord hos svenske, danske og finske politikere.
Største handelsunderskudd i USA på ti år
USAs handelsunderskudd i oktober var det største på ti år, tross Donald Trumps forsøk på å snu utviklingen.