Meny
Kultur
«Norsk» James Bond-film lanseres torsdag
Tittelen og skuespillerne i James Bond-filmen som delvis er spilt inn i Nittedal i Akershus, blir offentliggjort torsdag på et «ikonisk 007-sted».
Rekordmange klager på humorinnslag i NRK
Humorprogrammet Satiriks er programmet som har flest enkeltklager rettet mot seg når Kringkastingsrådet torsdag skal ta stilling til hele 428 klager mot NRK.
Full kirke og pølsefest for Jon Skolmen
En fullsatt Fagerborg kirke i Oslo tok onsdag farvel med komikeren og skuespilleren Jon Skolmen. Etter bisettelsen vanket det pølsefest på kirkebakken.
Kulturprofil tiltalt for åtte voldtekter
En mann i 40-årene med bakgrunn fra kultur og medier er tiltalt for flere voldtekter og for seksuell omgang med en person under 16 år. Han nekter straffskyld.
Twitter tredoblet overskuddet
Selskapet Twitter tredoblet overskuddet i første kvartal i forhold til samme måned året før.
Flere bøker gis ut, men færre selges
Boksalget falt med over 3,4 millioner eksemplarer i 2017 og omsetningen hos Den norske forleggerforeningen har ikke vært lavere siden 2012, ifølge SSB.
Trond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 2
TV 2-serien «Vårt lille land» har satt av en hel episode hvor Trond Giske og kona Haddy N'jie forteller om sine opplevelser rundt metoo-varslene mot Giske.
Raake: – Alt startet med en hovedkarakter jeg måtte bli kjent med
John Kaare Rakes første bok ble antatt før noen i det hele tatt hadde lest manuset. Det kan han trolig takke braksuksessene «Bølgen» og «Skjelvet» for.
Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet
Han har tidligere jobbet som diplomat og forretningsmann, og står bak et av spillene til Norsk Tipping. I tillegg hevder Jan Stocklassa å ha løst en av tidenes mest omtalt og etterforskede drapsgåter, og at svaret finnes i hans bok «Stieg Larssons arv».
Den svenske skuespilleren Bibi Andersson er død
Den folkekjære og internasjonalt anerkjente svenske skuespilleren Bibi Andersson er død, 83 år gammel. Liv Ullmann besøkte venninnen siste gang forrige uke.