Meny
Trening og kosthold
Fra kokte egg til «overnight oats» - dreper matprepping matgleden?
Trenden prises av fitness-løver, driftige husmødre og økologiforkjempere. Akkurat nå ligger 8 millioner innlegg av matretter tilberedt på forhånd, sirlig arrangert i rader av fargerik Tupperware på Instagram. Men er det bra for deg?
Hva skjer når hjernen blir overbelastet?
Vi forventet at alle skulle prøve hardere når ting ble vanskeligere. Det stemte ikke.
Slitent treningssenter ga best resultater
Treningssentre kommer i alle utgaver. Men stadig flere ligger i fancy lokaler med store vinduer og mye speil på veggene.
De fleste kosttilskudd har overhodet ingen effekt
Å ta kosttilskudd med vitaminer og mineraler «bare for sikkerhets skyld» er helt unødvendig, og gir ingen beviselig helseeffekt, ifølge ny studie.
Det er masse magnesium i kroppen, men forskere vet ikke hvor mye
Vi trenger store mengder magnesium i kosten for å kunne fungere, men får vi for mye, gir det diaré.
Allsidig kronprins åpnet Sofienberglekene
Hele 24 år etter at kronprins Haakon tente OL-ilden på Lillehammer fikk han igjen sjansen til å tenne en ild. Denne gangen under åpningen av Sofienberglekene.
Derfor må vi ha i oss kobber
Forskere vet ikke så mye om kobber i kostholdet, men mennesker med en sjelden genetisk sykdom, som tar opp altfor lite kobber, får en merkelig sveis.
Treningstights til all slags vær
Enten du skal ut å løpe en varm sommerdag eller ut i vinterkulda, her finner du en stor oversikt over treningstights for damer.
Så mye trening må til for å skjerpe hjernen
To timer i uken med trening er nok til å bedre tenkeevnen i voksen alder. Det viser en analyse av et stort antall studier.
Spiser du for mye proteiner? Enkelte kilder er ikke like sunne som du tror
I årevis har vi blitt fortalt at en diett bestående av rødt kjøtt, kosttilskudd og proteinshakes kan ha store helsefordeler. Om det bare var så enkelt.