Stor test av helsebarer: Tre får slakt

Helseinspirator tester proteinbarer, slankebarer og helsebarer.

Markedet for produkter som lover slankere kropp, større muskler og en sunn livsstil er enormt, noe produsentene av «sunne» barer har tatt til etterretning. De har lyktes med å møte markedet med et formidabelt utvalg. Kundene er ikke lenger bare trenings- eller «raw food»-entusiaster, men alle mulige mennesker i alle mulige aldre og livssituasjoner.

Sunt er jo bra, så hvem vil vel ikke velge det?

Trine og hennes mann Kjell Petter er matglade hobbykokker og har sammen utført smakstesten. Foto: Linn Marie Dahlmo
Trine og hennes mann Kjell Petter er matglade hobbykokker og har sammen utført smakstesten. Foto: Linn Marie Dahlmo

Kjell Petter og jeg valgte et representativt utvalg av proteinbarer, slankebarer og helsebarer (heretter kalt barer) fra dagligvare- og helsekostbutikker og gjennomførte en smakstest. Deretter sjekket jeg innehold og merking.

Merkingen på noen av produktene var så misvisende at jeg påstår at forbrukerne narres til å tro at enkelte barer har en effekt de absolutt ikke har.

Trine Dahlmo, er ABC Nyheters matanmelder. Hun har med sin omfattende praksis som NLP Ernæringsterapeut erfart hvordan kostholdet påvirker virkelige mennesker i virkelige liv.

Atkins og Nutrilett går i baret

Testens tre 1-ere gikk til produktene Chocolate Coconut og Chocolate Peanut Caramel fra Atkins samt Toffee fudge fra Nutrilett, som alle har en slankeprofil og skilter med et svært lavt karbohydratnivå.

Det stemmer ikke.

På emballasjen kan vi lese at produktene inneholder henholdsvis 2,4, 4,5 og 2,2 gram netto karbohydrater, som er den mengden karbohydrater i matvaren som ender opp som sukker i blodet (blodsukker). Begrepet er en viktig kjøpsinformasjon for det store og voksende lavkarbomiljøet som ønsker å holde seg under ett vist karbonivå for å gå effektivt ned i vekt. Informasjonen får produktene til å fremstå som ekstremt lavkarbo, noe de ikke er.

I tallet for netto karbohydrater er sukkeralkoholer trukket ut av oppgitte mengde karbohydrater, fordi sukkeralkoholer angivelig ikke omdannes til blodsukker. Det er nettopp her Atkins og Nutrilett tar feil.

Produktene er søtet med sukkeralkoholet Maltitol. Det gir halvparten så mye sukker i blodet som strøsukker og er derfor langt fra karbofritt. Netto karbohydrater må derfor inkludere sukkeralkoholene og bør dessuten oppgis per 100 gram.

De reelle karbotallene blir dermed hhv 37,3, 27,9 og 31,0 per 100 gram – som er mer enn i frukt, spagetti og mange andre matvarer lavkarbotilhengere velger å avstå fra.

Om man følger et lavkarbokosthold, er diabetiker eller av andre grunner ønsker å spise matvarer med lite sukker, bør det være enkelt å finne frem til matvarer man ønsker å velge (eller ikke velge). Merking som denne bør derfor ikke forekomme.

Magetrøbbel for noen

På produkter med sukkeralkoholer har flere av produsentene advart om at overdrevet bruk kan ha en lakserende (avførende) effekt. Honnør til produsentene som har fulgt en slik linje. Det kan være greit å vite at mange ikke får noen plager selv med et høyt inntak, mens andre reagerer på selv små mengder. Luftplager er i så fall hovedsymptomet, og ikke (på godt norsk) løs mage. Forstoppelse kan likså godt forekomme.

Trine Dahlmo skriver om kosthold på bloggen Helseinspirator

Helseinspirators vurdering

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilken ferdigmat som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere velsmakende og kvalitetsmessig gode produkter. Helseinspirator har påtatt seg oppdraget med å spise seg gjennom ferdigmatutvalget, og rapportere om kvaliteten til forbrukerne.

Om testen:

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere. Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Energi som varer

Proteiner og fett bidrar til stabilisering av blodsukkeret og dermed mer langvarig og stabil energi. Høye mengder karbohydrater bidrar til det motsatte. Om du ønsker at din bar skal gi deg en blodsukker- og energistabiliserende effekt kan du velge en bar med høyest mulig mengde fett og/eller protein, samtidig som karbohydratmengden er lav.

Mengden karbohydrater, fett og proteiner er oppgitt i produktanmeldelsen under Innhold per 100 gram.

To slankevinnere

Milliarder av mennesker har bevist hva som gir vektreduksjon, så vi vet hva som fungerer. Du kan enten velge en diett med fett, men lite karbo, eller du kan motsatt velge en diett med karbo, men lite fett. Begge metoder fungerer utmerket, mens kombinasjonen mye fett og mye karbohydrater ikke gjør det (hvis du vil spise deg mett). Denne sammenhengen er nettopp prinsippet i TD-metoden hvor du kan spise deg ned i vekt med både karbohydrater, fett, ja selv ferdigmat om du bare unngår måltider med samtidig mye fett og karbohydrater. Om barene skal innfri dette prinsippet for vektreduksjonseffekt må de enten være karbohydratfattige eller fettfattige.

Yt restitusjonsbar, sjokolade med peanøttsmak, samt Birthday cake fra Quest er testens beste valg når vektreduksjon er målet. De er begge fettfattige.

En rå vinner

Testvinneren er Roo`bar - Cacao Nibs Almond. Den holder hva den lover – den er en bar med organiske-, rå-, glutenfrie- og veganske ingredienser. Den var også skikkelig god og størrelsen var akkurat passelig.


Roo`bar - Cacao Nibs Almond

Smak/konsistens: Deilig naturlig smak av tørket frukt og mørk kakao. Gode crunchy nøttebiter. Passelig seig, passelig søt

Innhold per 100 g: F16/kH46/P8,6

Råvarer: Tørket frukt, mandler, kakao. Merket: Organisk, rå, vegan og glutenfri. Lite proteiner og mye karbohydrater, og kan derfor regnes som litt sunnere godterier.

Pris: 29,00

Mengde: 50 g.

Terningkast: 6/6


Maxim – Hero. Triple chocolate

Smak/konsistens: Deilig myk med rennende fyldig sjokolade i kjernen. Sprø gode biter på utsiden. Den kunstige søtsmaken er ikke for fremtredende.

Innhold per 100 g: F15/kH28/P34

Råvarer: Melk og kakao dominerer ingredienslisten. Søtet med sukkeralkoholer og kunstig søtstoff.

Pris: 29,90

Mengde: 57 g.

Terningkast 5/6


Quest - Birthday cake

Smak/konsistens: Kompakt. Fremtredende og god karamellsmak. Den syrlige smaken i glasuren ga en litt frisk smak. Noe kunstig søtsmak.

Innhold per 100 g: F10/kH 40,0 eller 16,7/P35
Jeg måtte frem med kalkulatoren for å beregne innhold per 100 g da innholdsdeklarasjonen er oppgitt per porsjon (60 g). Det er også usikkert om karbohydratverdien er fratrukket fiber, slik standard norsk merking tilsier. Da er i så fall karbohydratverdien 40. Det kan se ut som om amerikansk utregning er benyttet, og da skal i så fall fiber trekkes ut slik at karbohydratmengden per 100 gram blir 16,7.

Produsentene bør følge standard merking og oppgi innhold per 100 g slik at kostbevisste forbrukerne kan gjøre en reell sammenligning av produkter.

Råvarer: Igjen er begrepet netto karbohydrater brukt på emballasjen og baren på 60 gram oppgis å inneholde 4 gram netto karbohydrater. I dette tilfellet stemmer regnestykket da produktet er søtet med sukkeralkoholet Erytritol som i faglitteratur er oppgitt å ikke påvirke blodsukkeret.

Honnør til produsentene for å velge det tross alt kostbare alternative Erytritol fremfor det billigere alternativet Maltitol.

Pris: 44,00

Mengde: 60 g.

Terningkast 5/6


Barabel - Caramel & Cashew

Smak/konsistens: Fast og passelig seig. God smak av karamell. Passelig søt, men med en kunstig søtsmak vi ikke liker så godt. Gode biter av cashewnøtter.

Innhold per 100 g: F15/kH26/P36

Råvarer: Hovedingrediensen er melk og kakao. Søtet med sukkeralkoholer, kunstige søtstoffer m.fl.

Pris: 34,50

Mengde: 55 g.

Terningkast: 4/6


Roo`bar – Strawberries 4ever

Smak/konsistens: God smak av tørket frukt hvor smak av jordbærsyltetøy og moden banan dominerer. I overkant søt.

Innhold per 100 g: F20/kH44/P10
Lite proteiner og mye karbohydrater, og kan derfor regnes som litt sunnere godterier.

Råvarer : Merket: Organisk, rå, vegan og glutenfri..

Pris: 19,00

Mengde: 30 g.

Terningkast: 4/6


Bodylab - Ridiculously tasty, cashew & Caramel

Smak/konsistens: God og luftig konsistens. Søt på en ikke alt for kunstig måte. God karamellsmak. Cashewnøttene merket vi lite til.

Innhold per 100 g: F17 /kH31/P33

Råvarer: Hovedingrediens er melk og kakao. Søtet med sukkeralkoholer, kunstige søtstoffer m.fl.

Pris: 33,00

Mengde: 65 g.

Terningkast: 4/6


Perkier – Quinoa bar, Coconut & Chia

Smak/konsistens: Gode naturlige smaker av kokos og frukt. I overkant søt. Kjell Petter liker den seige konsistensen, jeg gjør ikke det.

Innhold per 100 g: F 21/kH38/P14

Råvarer: Ingredienser er tørket frukt, solsikkeolje, kokos, brun ris, rissirup, nøtter, soya m.fl. Merket bl.a: Fiberrik.100 prosent vegan. Gluten-hvete og melkefri.

Pris: 23,90

Mengde: 35 g.

Terningkast: 4/6


Maxim - Freaky caramel

Smak/konsistens: Deilig myk kjerne med sprø gode biter på utside. Kunstig søtsmak

Innhold per 100 g: F14 /kH28/P38

Råvarer: Hovedingrediens er melk, hydrolisert kollagen og soya. Søtet med sukkeralkoholer og kunstige søtningsstoffer.

Pris: 29,90

Mengde: 55 g.

Terningkast: 4/6


Maxim – Crispy brownie

Smak/konsistens: Pappaktig konsistens. Fyldig sjokoladesmak. Svært søt

Innhold per 100 g : F12/kH24/P40

Råvarer: Hovedingrediensene er melk, kakao og soya. Søtet med sukkeralkoholer, og sukralose

Pris: 32,90

Mengde: 50 g. kakao

Terningkast: 4/6


Bodylab – Amazing marzipan

Smak/konsistens: Fyldig konsistens med god mørk sjokolade og ekte mandler. Kunstig søtsmak, men ikke overveldende.

Innhold per 100 g: F28/kH40/P14

Råvarer: Hovedsakelig mandler, sjokolade og melkeprotein. Søtet med sukkeralkoholer.

Pris: 33,00

Mengde: 50 g.

Terningkast: 4/6


Proteinfabrikken – Big100 Peanut Caramel Chocolate

Smak/konsistens: Pappaktig konsistens. Gode biter av peanøtter. Kunstig søtsmak.

Innhold per 100 g: F14,2/kH35,8/P29,7

Råvarer: Hovedsakelig melk, kakao, sukker, soya. Søtet med sukker, sukkeralkoholer, invertsukker m.fl.

Pris: 29,90

Mengde: 100 g.

Terningkast: 3/6


Nutrilett – Smooth Caramel Toffee

Smak/konsistens: Passelig seig, litt pappaktig konsistens. God smak av karamell. Kunstig søtsmak

Innhold per 100 g: F12/kH38/P25

Råvarer: Hovedsakelig melk, glukosesirup og kakao. Merket: Måltidserstatter for vektkontroll.

Pris: 25,45

Mengde: 56 g.

Terningkast: 3/6


Tine Yt - Restitusjonsbar. Sjokolade med peanøttsmak

Smak/konsistens: Pappaktig konsistens. Passelig søt, ingen kunstig søtsmak. Vi merker hverken smaken eller crunsjen av peanøttene som emballasjen lover.

Innhold per 100 g: F8,1/kH50/P29
Fettmengden er så lav at den kan brukes i et fettfattig vektreduksjonskosthold.

Råvarer: Hovedsakelig melkeprotein, glukosesirup kakao og sukker

Pris: 27,90

Mengde: 65 g.

Terningkast: 3/6


Fastfit – Rox Cookies & Cream

Smak/konsistens: Passelig seig kjerne med sprø crunch utenpå. Overveldende søt og mektig. Èn liten bit holder i massevis.

Innhold per 100 g: F14/kH39/P37

Råvarer: Hovedsakelig kakasmør, melk, hydrolisert kollagen. Søtet med sukkeralkoholer m.fl.

Pris: 40,00

Mengde: 55 g.

Terningkast: 3/6


Noka – Appelsin crisp bar

Smak/konsistens: Kornete og sprø. Syntetisk appelsinsmak. Overveldende søt, men uten kunstig søtsmak.

Innhold per 100 g: F12/kH46/P26

Råvarer: Hovedsakelig soyaprotein, kakao og sukker. Tilsatt vitaminer- og mineraler. Merket: Måltidserstatter. Vitamin- og mineralverdiene er jevnt over høyere en i konkurrenten Nutriletts måltidserstatter.

Pris: 30,00

Mengde: 55 g.

Terningkast: 2/6


Coop - Proteinbar med brownie smak

Smak/konsistens: Overveldende kunstig søtsmak. Smaker mer karamell enn brownies. Testens dårligste på smak.

Innhold per 100 g: F11/kH28/P40

Råvarer: Hovedsakelig melkeprotein, soyaprotein hydrolisert collagen og kakaosmør. Søtet med sukraloseet og maltitol

Pris: 21,50

Mengde: 50 g.

Terningkast: 2/6


Atkins - Chocolate Coconut

Smak/konsistens: Deilig konsistens og skikkelig god kokossmak. Ganske søt, men det fungerer. Heller ingen utpreget kunstig søtsmak.

Innhold per 100 g: F31/k37,3H/P8,8
På emballasjen oppgis netto karbo per bar å være 2,4. Det må regnes som villedende markedsføring da produktet fremstår som mer lavkarbo enn det er! Ref. innledende tekst i denne artikkelen.

Råvarer: Søtet med maltitol, som omdannes til blodsukker i kroppen. Atkins – Chocolate coconut er langt fra low karb, low sugar!

Pris: 27,50

Mengde: 35 g.

Terningkast: 1/6


Nutrilett –Toffee fudge

Smak/konsistens: God konsistens. God sjokolade- og karamellsmak. Overveldende søt, kunstig søtsmak. Alt for mektig.

Smak/konsistens: F11/kH31/P23

Råvarer: Søtet med sukkeralkoholene Maltitol, xylitol og Erytritol (i synkende rekkefølge). I likhet med Atkins produkter trekker de sukkeralkoholene ut av karboregnskaper og merker produktet med kun 2,2 g netto karbo per bar. Siden baren i tillegg er veldig liten, blir tallet naturlig nok veldig lavt.
Regnestykket stemmer uansett ikke, ref. innledende tekst i denne artikkelen. Regnestykket er ikke i tråd med oppdatert ernæringskunnskap, er villedende og bør derfor fjernes fra emballasjen.

Pris: 29,50

Mengde: 40 g.

Terningkast: 1/6


Atkins – Chocolate Peanut caramel

Smak/konsistens: God karamell- og peanøttsmak. Litt pappaktig konsistens. Ikke overveldende søt, likevel er den kunstige søtsmaken gjennomtrengende.

Innhold per 100 g: F20/kH27,9/P26
På emballasjen oppgis netto karbo per bar å være 4,5. Det må anses som villedende markedsføring! Ref. innledende tekst i denne artikkelen.

Råvarer: Søtet med Maltitol og Xylitol, som omdannes til blodsukker i kroppen. Atkins – Chocolate Peanut caramel er definitivt ikke lav på karbo!

Pris: 33,90

Mengde: 35 g.

Terningkast: 1/6

Merk: Saken er justert etter at Dahlmo ble gjort oppmerksom på at Quest bruker amerikansk standard for merking av produkter. Dette har ikke hatt innvirkning på testresultatet.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:42 To elever drept i skyting på skole i California01:22 MDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59 Nær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14 Ronaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04 Trump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42 Datter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22 Pompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08 Pelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55 Ble fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33 Tyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26 Kvinne siktet for drap i Oslo20:17 Nav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49 Swire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18 USA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46 Fant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39 Krigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13 Nytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37 Elever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15 Italia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13 Kina overvåker nordmenn med avanserte kameraer: – Kan zoome og beveges16:56 Xi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42 Enhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00 Hva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14 Tyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13 Arsenal-legende tar over MLS-klubb15:01 Halvparten frykter utenlandske vogntog – står for bare 1 av 50 dødsulykker14:55 Kobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52 Kvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43 «Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24 Tyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22 Professorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58 Nytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22 Boken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59 Frykter katastrofe blant flyktninger i Bosnia12:58 Betew dømt til forvaring i tre nye år12:34 Avfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07 Fem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06 Oslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55 Tusenlappen har fått ny drakt11:35 Myrhol om EM: – Store planer om å være med11:34 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07 Heftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53 Ny eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo10:52 Ny nordsamisk bibel for første gang på 124 år10:43 – Sjokkert over brutal avvisning fra Tine og Sp10:30 Regjeringen i Kuwait trekker seg10:16 Fortsatt usikkerhet rundt Frode Berg10:11 Google får tilgang til millioner av pasientjournaler10:10 Nytt personvern skaper utfordringer for kreftforskning09:47 Regjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier09:46 Bjørnebye slutter i Rosenborg09:39 Seks nordmenn på seiltur i Panama overfalt og ranet09:25 Vikersundbakken får 500.000 kroner09:24 Hauglie må svare om brilleutgifter innen 1. mars09:23 Flest frykter å møte utenlandske vogntog i trafikken09:19 Israel truer med å drepe flere militante på Gazastripen tross melding om våpenhvile09:11 Millioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?09:07 Mann i 80-årene dømt for voldtekt av sin eldre søster08:46 USA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister08:38 Durek Verrett om sitt tidligere liv: – Jeg var farao. Märtha var min dronning07:43 Oslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet07:39 Veronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger07:30 Oslo Ap vil tilbakebetale noe av bompengene til oslofolk07:30 Millioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?07:04 SAS mener lokale klimaavgifter kan føre til høyere utslipp06:39 To til sykehus etter brann i boligblokk i Bodø06:35 SV frykter færre minoritetsstudenter på Politihøgskolen etter kutt i Oslo06:30 Vrient å øve på nasjonsligaomspillet, men landslaget vil tanke selvtillit06:00 Dette skjer i dag05:58 Jihad: Våpenhvile er inngått med Israel05:33 Dette skjedde i natt05:17 Forbund mener voldsutsatte lærere står alene04:44 Nav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43 Giuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14 To til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55 Mistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53 Mann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03 Levninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47 Sexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34 To personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24 Familie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03 Domstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34 Mann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58 Trump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 Kjørte Erna om Nav: – En eim av klassejus22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 – Den ubemerkede apokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst21:48 Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 – Utenlandske vogntog er bare er en liten del av problemet19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Brutal politivold ryster USA: – Slik ser fascismen ut18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander
Siste nytt
01:42VerdenTo elever drept i skyting på skole i California01:22NorgeMDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59VerdenNær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14SportRonaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04VerdenTrump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42NorgeDatter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22VerdenPompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08VerdenPelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55VerdenBle fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33SportTyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26NorgeKvinne siktet for drap i Oslo20:17PengerNav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49PengerSwire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18PengerUSA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46Helse og livsstilFant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39NorgeKrigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13KulturNytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37VerdenElever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15VerdenItalia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13PolitikkKina overvåker nordmenn med avanserte kameraer: – Kan zoome og beveges16:56VerdenXi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42VerdenEnhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00StemmerHva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14Helse og livsstilTyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13SportArsenal-legende tar over MLS-klubb15:01MotorHalvparten frykter utenlandske vogntog – står for bare 1 av 50 dødsulykker14:55VerdenKobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52NorgeKvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43Kultur«Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24VerdenTyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22PengerProfessorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58PolitikkNytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22KulturBoken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59VerdenFrykter katastrofe blant flyktninger i Bosnia12:58NorgeBetew dømt til forvaring i tre nye år12:34VerdenAvfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07KulturFem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06KulturOslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55PengerTusenlappen har fått ny drakt11:35SportMyrhol om EM: – Store planer om å være med11:34NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07SportHeftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53VerdenNy eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo10:52KulturNy nordsamisk bibel for første gang på 124 år10:43Penger– Sjokkert over brutal avvisning fra Tine og Sp10:30VerdenRegjeringen i Kuwait trekker seg10:16VerdenFortsatt usikkerhet rundt Frode Berg10:11Helse og livsstilGoogle får tilgang til millioner av pasientjournaler10:10Helse og livsstilNytt personvern skaper utfordringer for kreftforskning09:47PolitikkRegjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier09:46SportBjørnebye slutter i Rosenborg09:39VerdenSeks nordmenn på seiltur i Panama overfalt og ranet09:25SportVikersundbakken får 500.000 kroner09:24PolitikkHauglie må svare om brilleutgifter innen 1. mars09:23MotorFlest frykter å møte utenlandske vogntog i trafikken09:19VerdenIsrael truer med å drepe flere militante på Gazastripen tross melding om våpenhvile09:11SportMillioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?09:07NorgeMann i 80-årene dømt for voldtekt av sin eldre søster08:46VerdenUSA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister08:38KulturDurek Verrett om sitt tidligere liv: – Jeg var farao. Märtha var min dronning07:43PolitikkOslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet07:39NorgeVeronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger07:30PengerOslo Ap vil tilbakebetale noe av bompengene til oslofolk07:30SportMillioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?07:04NorgeSAS mener lokale klimaavgifter kan føre til høyere utslipp06:39NorgeTo til sykehus etter brann i boligblokk i Bodø06:35NorgeSV frykter færre minoritetsstudenter på Politihøgskolen etter kutt i Oslo06:30SportVrient å øve på nasjonsligaomspillet, men landslaget vil tanke selvtillit06:00NorgeDette skjer i dag05:58VerdenJihad: Våpenhvile er inngått med Israel05:33NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeForbund mener voldsutsatte lærere står alene04:44NorgeNav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43PolitikkGiuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14NorgeTo til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55NorgeMistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53VerdenMann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03VerdenLevninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47Helse og livsstilSexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34VerdenTo personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24VerdenFamilie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03VerdenDomstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34NorgeMann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58VerdenTrump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39PolitikkKjørte Erna om Nav: – En eim av klassejus22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06Verden– Den ubemerkede apokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst21:48NorgePolitiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00Motor– Utenlandske vogntog er bare er en liten del av problemet19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenBrutal politivold ryster USA: – Slik ser fascismen ut18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander
Populært