Kun ett mellommåltid fikk terningkast seks: Ekte mat uten jåleri!

<p>Helseinspirator har testet kjappe mellommåltider.</p>
Helseinspirator har testet kjappe mellommåltider. Foto: Trine Dahlmo

Helseinspirator tester proteinrik yoghurt, kvarg, pudding og smaksatt cottage cheese.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagligvarebutikkene flommer over av yoghurter og lignende produkter som skilter med et høyt proteininnhold. Markedsføringen retter seg gjerne mot helsebevisste og fysisk aktive. Holder produktene det de lover var spørsmålet jeg ønsket svar på da jeg saumfarte butikkhyllene for yoghurt og lignende produkter som fremmet et høyt proteininnhold. Fangsten ble hele 25 produkter som Kjell Petter og jeg smakte oss gjennom, og som jeg med kritisk blikk vurderte innholdsdeklarasjonene på.

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker. Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere. Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Produktene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens : Trine er ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. De har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer : I denne testen er proteinmengden vektlagt. Bruk av søtningsstoffer er også fremhevet samt om produktet er glutenfritt eller laktosefritt.
  • Tallerkenmodell: Trine Dahlmo har med nær 20 års klinikkpraksis som NLP Ernæringsterapeut opparbeidet seg en lang klinisk erfaring og vet hvordan ulike kostholdstiltak fungerer på virkelige mennesker i virkelige liv. Hun har blant annet erfart at både fete- og karbohydratrike måltider kan være med i et vektreduserende og helsefremmende kosthold. Med tanken hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden (Trine Dahlmo metoden ). Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på Trines blogg. Matvarene i testen er merket med hvilken tallerkenmodell de tilhører.

Les også: Stor test av béarnaisesaus: En solid nedtur

Et mettende måltid eller søtsaker?

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

En høy andel proteiner i et måltid vil bidra til langvarig metthet og et stabilt blodsukker. Det er positivt for energien og helsen. Da jeg sjekket emballasjen på produktene kunne jeg lese at flere reklamerte for et proteininnhold opp mot 20 gram. Siden grammengden ikke sier noe om hvor stor proteinandelen er i forhold til totalmengden, lette jeg meg frem til innholdsdeklarasjonen. Den viste at de fleste produktene inneholdt mellom 7 og 10 prosent proteiner, som er i overkant av det dobbelte av det en ikke proteinberiket yoghurt inneholder. Det syntes jeg var et godt utgangspunkt og sjekket videre hva annet produktene inneholdt.

Flere var søtet med kunstige søtstoffer, og siden fagmiljøet strides om disse er skadelige eller ikke, tenker jeg at moderate mengder sukker er et bedre valg. Det smaker som regel også bedre. Produktene inneholdt for øvrig alt fra naturlige matvarer som korn og bær til lange lister med fyll- og tilsetningsstoffer. Alle produkter hadde et svært lavt innhold av fett.

Les også: Stor test av ferdige pastasauser

Overveldende søtt

Smakstesten ble rent overveldende – overveldende søt. Spørsmålet som tidlig meldte seg var om den høyere mengden proteiner kunne veie opp for mengden sukker eller søtningsstoffer produktene ellers inneholdt? Med ett hederlig unntak i denne matvaretesten er mitt svar – nei. De fleste av disse produktene kan ikke regnes som et fullverdig måltid, men passer bedre i kategorien søtsaker. Vi valgte derfor å vurdere produktene ut fra det perspektivet. Dermed tilhører de ikke noen av tallerkenmodellene i TD-metoden – altså med ett unntak som ble testens suverene og enerådende 6-er. Vi har oppgitt mengde karbohydrater, fett og proteiner i produktene. Gitt kategorien vi har valgt å plassere dem i, er vår vurdering i hovedsak basert på smaksopplevelse. Det er gitt trekk for bruk av søtningsstoffer og pluss for bruk av akseptable mengder sukker. Pris og mengde er ikke vurdert i denne testen.

Et alternativ til godterier

Siden de fleste godterier inneholder den vektøkende kombinasjonen av mye fett og mye karbohydrater er disse produktene et bedre alternativ når søtsuget melder seg, om vektkontroll er målet. Mitt råd er imidlertid å ha et lavt inntak av matvarer med så intens søt smak som de fleste produktene hadde. Mye søt mat skaper trang til mer søt mat. En søt liten godbit i ny og ne kan likevel være et hyggelig tilskudd til kostholdet.

6-er til Arla

Det hederlige unntaket som skapte stor begeistring hos Kjell Petter og meg var Arlas Protein cottage cheese som stakk seg ut som en liten outsider i denne testen. Ekte mat uten jåleri var vår umiddelbare kommentar! All honnør til produsentene som i et hypersøtt marked har våget å satse på et ikke søtt produkt som både metter og bidrar til gode næringsstoffer. Denne ble også testens proteinvinner med langt mer proteiner enn øvrige produkter. Vi krysser fingrene for at vi ser mer av slikt i butikkhyllene. Arlas Protein cottage cheese var også den eneste som tilhørte en av TD-metodens tallerkenmodeller da den med sitt høye proteininnhold og sin moderate karbohydratmengde passer i et blodsukkerstabiliserende kosthold. Testens 1-ere ble Synnøves Pro Fit og Skyr luftig mango mousse. De smakte rett og slett ikke godt, og hadde heller ikke så mye annet å by på.

Arla – Protein, cottage cheese - Terningkast 6

Smak, konsistens: Fyldig og ren smak. Gode biter av tørket frukt og nøtter. Den lille saltsmaken harmonerer perfekt med den tørkede frukten. Et ordentlig måltid som metter.

Råvarer: Glutenfri. Pluss for moderat innhold av karbohydrater fremfor kunstige søtstoffer.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager -tallerkenen.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 14. Karbohydrater 8,6. Fett 2,8. Testens høyeste på protein!

Pris, mengde: Kr. 27,9. 141 g.

Synnøve– Gresk yoghurt, vanilje - Terningkast 4

Smak, konsistens: Tykk, fin konsistens. Vaniljesmaken er behagelig, ikke for dominerende. Deilig syrlighet som balanserer sødmen.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 7. Karbohydrater 9,5. Fett 1,7. Trekk for en av testens laveste på protein. Produktet passer bedre i kategorien «Yoghurt» og ville nok der fått høyere skår.

Pris, mengde: 28,20. 350 g .

Tine – Yt – Proteinpudding, sjokolade - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fin fast konsistens, pudding. Mild og behagelig smak av melkesjokolade. Passelig søt og en liten bitter undertone som balanserer sødmen.

Råvarer: Laktosefri. Kunstig søtstoff, som ikke dominerer smaksbildet.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,7. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 21,90. 190 g.

Ehrmann – vanilla pudding - Terningkast 4

Smak, konsistens: Lett og kremet konsistens. Smaker godt og gir oss assosiasjoner til vaniljekrem og mandelkjernepudding. Passelig søt.

Råvarer: Kunstig søtstoff, som ikke dominerer smaksbildet. Glutenfri

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 23,90. 200 g.

Ehrmann – chocolate pudding - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fyldig. Rik kakaosmak. Passelig søt.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Glutenfri.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 24,00. 200 g.

Njie – Propud, chokladboll - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fyldig. Rik sjokoladesmak med fremtredende smak av kokos. Smakskombinasjonen gir assosiasjoner til sjokoladen Bounty. Passelig søt.

Råvarer: Laktosefri. Kunstig søtstoff

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,6. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 29,00. 200 g.

Tine – Proteinpudding, banan og vanilje - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fin fast konsistens, pudding. Mild. Fremtredende smak av banan.

Råvarer: Laktosefri. Kunstig søtstoff, som ikke dominerer smaksbildet

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,6. Fett 1,3

Pris, mengde: Kr. 20,60. 190 g.

Tine – Cottage cheese og yoghurt - Terningkast 4

Smak, konsistens: Vannaktig konsistens. Fyldige biter med cottage cheese. Passelig sødme.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 8,9. Karbohydrater 7,4. Fett 1,9. Pluss for akseptabelt sukkerinnhold, uten bruk av søtningsstoffer.

Pris, mengde: Kr. 19,60. Mengde ikke oppgitt.

Tine – Gresk yoghurt, fersken - Terningkast 4

Smak, konsistens: Kremet, gode fruktbiter, frisk smak av fersken, litt for tørr

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 8,6. Karbohydrater 9,0. Fett 1,8

Pris, mengde: Kr. 26,40. 380 g.

Synnøve – Kvarg skogsbær - Terningkast 4

Smak, konsistens: Deilig kremet konsistens, fyldig. God smak av skogsbær. Litt for søt smak.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,1. Karbohydrater 10,2. Fett 1,6

Pris, mengde: Kr. 19,00. 150 g.

Youplait – Gresk yoghurt, kokos - Terningkast 3

Smak, konsistens: Tykk konsistens, i nærheten av det som forventes av en gresk yoghurt. Frisk smak av kokos med gode kokosbiter. Søtningsmiddelet gir en noe kunstig smak.

Råvarer: Kunstig søtstoff

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 7,2. Karbohydrater 3,5. Fett 0,3. Trekk for en av testens laveste på protein. Produktet passer bedre i kategorien «Yoghurt»

Pris, mengde: Kr. 25,70. 400 g.

Ehrmann – liquorice pudding - Terningkast 3

Smak, konsistens: God lakrissmak og klissete konsistens, som vi gjerne assosierer med lakris. Passelig søt, likevel i overkant mektig.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Glutenfri

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 23,90. 200 g.

Ehrmann – Caramel pudding - Terningkast 3

Smak, konsistens: Seig konsistens, som harmonerer med karamell-temaet. Den smaker likt karamellen smørbukk. Litt for søt.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Glutenfri

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 23,90. 200 g.

Synnøve – Kvarg plomme - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet konsistens, gode biter av sprø müsli. Passelig søt. Vi kan ikke merke smaken av plommer, kun en generell søt smak. Brukbar syrlighet.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,3. Karbohydrater 15. Fett 2,7. Sammen med Synnøves kvarg med risp, testens høyest på karbohydrater.

Pris, mengde: Kr.21,90. 155 g.

Synnøve – Kvarg, rips - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet konsistens, gode biter av sprø müsli. Vi savnet den syrlige smaken i ripssytetøyet, dette ble for søtt. Dette er mer som syltetøy med kvarg og ikke kvarg med syltetøy.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,3. Karbohydrater 14,9. Fett 2,7. Sammen med Synnøves kvarg med plomme, testens høyest på karbohydrater.
Pris, mengde:
Kr. 23,60. 155 g.

Skyr – Skogsbær - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet konsistens og gode sprø müsli. Veldig søt med en tørr ettersmak som ikke er så god.

Råvarer: Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 13. Fett 0,5

Pris, mengde: Kr. 24,50. 170 g.

Skyr – appelsin og mango - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet, litt for tørr. OK sødme og fruktsmak

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.10,00. 160 g.

Eldorado – Kvarg med bringebær - Terningkast 3

Smak, konsistens: Deilig konsistens, smakte som bringebærdrops, for søt smak.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,4. Karbohydrater 8,2. Fett 1,6

Pluss for akseptabelt bruk av sukker fremfor kunstig søtstoff.

Pris, mengde: Kr. 10,00. 150 g.

Tine – Gresk yoghurt med pasjonsfrukt - Terningkast 3

Smak, konsistens: Tynn konsistens. God smak av frisk pasjonsfrukt. For søt.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 8,6. Karbohydrater 9,1. Fett 1,7

Pris, mengde: Kr. 25,70. 380 g

Skyr – Sitron - Terningkast 3

Smak, konsistens: Tykk fin konsistens. Den smaker kunstig og alt for søtt til tross for at den faktisk ikke inneholder svært mye sukker eller kunstige søtstoffer. Innholdet er greit, men her er smaken et problem.

Råvarer: Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10,0. Karbohydrater 9,0. Fett 0,2.

Pris, mengde: Kr. 21,90. 175 g.

Din skyr – Jordbær og rabarbra - Terningkast 2

Smak, konsistens: Tykk fin konsistens. Smaker bare søtt, og ingenting annet.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,0. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.17,50. 160 g.

Skyr – Fersken og bringebær - Terningkast 2

Smak, konsistens: Kremt konsistens, kunstig smak av fersken. For tørr, for søt

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,0. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr. 10,00. 160 g.

Eldorado – Kvarg uten - Terningkast 2

Smak, konsistens: Kremet konsistens, for tørr, kunstig søtsmak, overveldende tung fruktsmak.

Råvarer: Kunstig søtstoff

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,4. Karbohydrater 4,4. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.10,00. 150 g.

Synnøve - Pro fit - T erningkast 1

Smak, konsistens: Underlig kornete konsistens. Kunstig, pappaktig tørr smak. Denne smakte rett og slett ikke godt. Det er dessuten lite som kan trekke opp helhetsinntrykket da den er kunstig søtet, og heller ikke bidrar med så mye ekstra i forhold til næringsrike ingredienser eller proteinmengde.

Råvarer: Kunstig søtstoff.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,5. Fett 0,9

Pris, mengde: Kr 28,10. 200

Skyr – Luftig mango mousse - Terningkast 1

Smak, konsistens: Luftig konsistens. Veldig søt med en ubehagelig kunstig ettersmak, for tørr. Som Synnøves Pro fit er det lite som kan trekke opp. Også denne er kunstig søtet, har ikke noe ekstra å by på i forhold til næringsrike ingredienser eller proteinmengde.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9. Karbohydrater 4,0. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.15,90. 130 g.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre
Siste nytt
18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre
Populært