Meny

Kun ett mellommåltid fikk terningkast seks: Ekte mat uten jåleri!

<p>Helseinspirator har testet kjappe mellommåltider.</p>
Helseinspirator har testet kjappe mellommåltider. Foto: Trine Dahlmo

Helseinspirator tester proteinrik yoghurt, kvarg, pudding og smaksatt cottage cheese.

Dagligvarebutikkene flommer over av yoghurter og lignende produkter som skilter med et høyt proteininnhold. Markedsføringen retter seg gjerne mot helsebevisste og fysisk aktive. Holder produktene det de lover var spørsmålet jeg ønsket svar på da jeg saumfarte butikkhyllene for yoghurt og lignende produkter som fremmet et høyt proteininnhold. Fangsten ble hele 25 produkter som Kjell Petter og jeg smakte oss gjennom, og som jeg med kritisk blikk vurderte innholdsdeklarasjonene på.

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker. Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere. Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Produktene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens : Trine er ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. De har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer : I denne testen er proteinmengden vektlagt. Bruk av søtningsstoffer er også fremhevet samt om produktet er glutenfritt eller laktosefritt.
  • Tallerkenmodell: Trine Dahlmo har med nær 20 års klinikkpraksis som NLP Ernæringsterapeut opparbeidet seg en lang klinisk erfaring og vet hvordan ulike kostholdstiltak fungerer på virkelige mennesker i virkelige liv. Hun har blant annet erfart at både fete- og karbohydratrike måltider kan være med i et vektreduserende og helsefremmende kosthold. Med tanken hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden (Trine Dahlmo metoden ). Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på Trines blogg. Matvarene i testen er merket med hvilken tallerkenmodell de tilhører.

Les også: Stor test av béarnaisesaus: En solid nedtur

Et mettende måltid eller søtsaker?

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

En høy andel proteiner i et måltid vil bidra til langvarig metthet og et stabilt blodsukker. Det er positivt for energien og helsen. Da jeg sjekket emballasjen på produktene kunne jeg lese at flere reklamerte for et proteininnhold opp mot 20 gram. Siden grammengden ikke sier noe om hvor stor proteinandelen er i forhold til totalmengden, lette jeg meg frem til innholdsdeklarasjonen. Den viste at de fleste produktene inneholdt mellom 7 og 10 prosent proteiner, som er i overkant av det dobbelte av det en ikke proteinberiket yoghurt inneholder. Det syntes jeg var et godt utgangspunkt og sjekket videre hva annet produktene inneholdt.

Flere var søtet med kunstige søtstoffer, og siden fagmiljøet strides om disse er skadelige eller ikke, tenker jeg at moderate mengder sukker er et bedre valg. Det smaker som regel også bedre. Produktene inneholdt for øvrig alt fra naturlige matvarer som korn og bær til lange lister med fyll- og tilsetningsstoffer. Alle produkter hadde et svært lavt innhold av fett.

Les også: Stor test av ferdige pastasauser

Overveldende søtt

Smakstesten ble rent overveldende – overveldende søt. Spørsmålet som tidlig meldte seg var om den høyere mengden proteiner kunne veie opp for mengden sukker eller søtningsstoffer produktene ellers inneholdt? Med ett hederlig unntak i denne matvaretesten er mitt svar – nei. De fleste av disse produktene kan ikke regnes som et fullverdig måltid, men passer bedre i kategorien søtsaker. Vi valgte derfor å vurdere produktene ut fra det perspektivet. Dermed tilhører de ikke noen av tallerkenmodellene i TD-metoden – altså med ett unntak som ble testens suverene og enerådende 6-er. Vi har oppgitt mengde karbohydrater, fett og proteiner i produktene. Gitt kategorien vi har valgt å plassere dem i, er vår vurdering i hovedsak basert på smaksopplevelse. Det er gitt trekk for bruk av søtningsstoffer og pluss for bruk av akseptable mengder sukker. Pris og mengde er ikke vurdert i denne testen.

Et alternativ til godterier

Siden de fleste godterier inneholder den vektøkende kombinasjonen av mye fett og mye karbohydrater er disse produktene et bedre alternativ når søtsuget melder seg, om vektkontroll er målet. Mitt råd er imidlertid å ha et lavt inntak av matvarer med så intens søt smak som de fleste produktene hadde. Mye søt mat skaper trang til mer søt mat. En søt liten godbit i ny og ne kan likevel være et hyggelig tilskudd til kostholdet.

6-er til Arla

Det hederlige unntaket som skapte stor begeistring hos Kjell Petter og meg var Arlas Protein cottage cheese som stakk seg ut som en liten outsider i denne testen. Ekte mat uten jåleri var vår umiddelbare kommentar! All honnør til produsentene som i et hypersøtt marked har våget å satse på et ikke søtt produkt som både metter og bidrar til gode næringsstoffer. Denne ble også testens proteinvinner med langt mer proteiner enn øvrige produkter. Vi krysser fingrene for at vi ser mer av slikt i butikkhyllene. Arlas Protein cottage cheese var også den eneste som tilhørte en av TD-metodens tallerkenmodeller da den med sitt høye proteininnhold og sin moderate karbohydratmengde passer i et blodsukkerstabiliserende kosthold. Testens 1-ere ble Synnøves Pro Fit og Skyr luftig mango mousse. De smakte rett og slett ikke godt, og hadde heller ikke så mye annet å by på.

Arla – Protein, cottage cheese - Terningkast 6

Smak, konsistens: Fyldig og ren smak. Gode biter av tørket frukt og nøtter. Den lille saltsmaken harmonerer perfekt med den tørkede frukten. Et ordentlig måltid som metter.

Råvarer: Glutenfri. Pluss for moderat innhold av karbohydrater fremfor kunstige søtstoffer.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager -tallerkenen.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 14. Karbohydrater 8,6. Fett 2,8. Testens høyeste på protein!

Pris, mengde: Kr. 27,9. 141 g.

Synnøve– Gresk yoghurt, vanilje - Terningkast 4

Smak, konsistens: Tykk, fin konsistens. Vaniljesmaken er behagelig, ikke for dominerende. Deilig syrlighet som balanserer sødmen.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 7. Karbohydrater 9,5. Fett 1,7. Trekk for en av testens laveste på protein. Produktet passer bedre i kategorien «Yoghurt» og ville nok der fått høyere skår.

Pris, mengde: 28,20. 350 g .

Tine – Yt – Proteinpudding, sjokolade - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fin fast konsistens, pudding. Mild og behagelig smak av melkesjokolade. Passelig søt og en liten bitter undertone som balanserer sødmen.

Råvarer: Laktosefri. Kunstig søtstoff, som ikke dominerer smaksbildet.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,7. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 21,90. 190 g.

Ehrmann – vanilla pudding - Terningkast 4

Smak, konsistens: Lett og kremet konsistens. Smaker godt og gir oss assosiasjoner til vaniljekrem og mandelkjernepudding. Passelig søt.

Råvarer: Kunstig søtstoff, som ikke dominerer smaksbildet. Glutenfri

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 23,90. 200 g.

Ehrmann – chocolate pudding - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fyldig. Rik kakaosmak. Passelig søt.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Glutenfri.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 24,00. 200 g.

Njie – Propud, chokladboll - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fyldig. Rik sjokoladesmak med fremtredende smak av kokos. Smakskombinasjonen gir assosiasjoner til sjokoladen Bounty. Passelig søt.

Råvarer: Laktosefri. Kunstig søtstoff

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,6. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 29,00. 200 g.

Tine – Proteinpudding, banan og vanilje - Terningkast 4

Smak, konsistens: Fin fast konsistens, pudding. Mild. Fremtredende smak av banan.

Råvarer: Laktosefri. Kunstig søtstoff, som ikke dominerer smaksbildet

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,6. Fett 1,3

Pris, mengde: Kr. 20,60. 190 g.

Tine – Cottage cheese og yoghurt - Terningkast 4

Smak, konsistens: Vannaktig konsistens. Fyldige biter med cottage cheese. Passelig sødme.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 8,9. Karbohydrater 7,4. Fett 1,9. Pluss for akseptabelt sukkerinnhold, uten bruk av søtningsstoffer.

Pris, mengde: Kr. 19,60. Mengde ikke oppgitt.

Tine – Gresk yoghurt, fersken - Terningkast 4

Smak, konsistens: Kremet, gode fruktbiter, frisk smak av fersken, litt for tørr

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 8,6. Karbohydrater 9,0. Fett 1,8

Pris, mengde: Kr. 26,40. 380 g.

Synnøve – Kvarg skogsbær - Terningkast 4

Smak, konsistens: Deilig kremet konsistens, fyldig. God smak av skogsbær. Litt for søt smak.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,1. Karbohydrater 10,2. Fett 1,6

Pris, mengde: Kr. 19,00. 150 g.

Youplait – Gresk yoghurt, kokos - Terningkast 3

Smak, konsistens: Tykk konsistens, i nærheten av det som forventes av en gresk yoghurt. Frisk smak av kokos med gode kokosbiter. Søtningsmiddelet gir en noe kunstig smak.

Råvarer: Kunstig søtstoff

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 7,2. Karbohydrater 3,5. Fett 0,3. Trekk for en av testens laveste på protein. Produktet passer bedre i kategorien «Yoghurt»

Pris, mengde: Kr. 25,70. 400 g.

Ehrmann – liquorice pudding - Terningkast 3

Smak, konsistens: God lakrissmak og klissete konsistens, som vi gjerne assosierer med lakris. Passelig søt, likevel i overkant mektig.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Glutenfri

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 23,90. 200 g.

Ehrmann – Caramel pudding - Terningkast 3

Smak, konsistens: Seig konsistens, som harmonerer med karamell-temaet. Den smaker likt karamellen smørbukk. Litt for søt.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Glutenfri

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5,5. Fett 1,5

Pris, mengde: Kr. 23,90. 200 g.

Synnøve – Kvarg plomme - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet konsistens, gode biter av sprø müsli. Passelig søt. Vi kan ikke merke smaken av plommer, kun en generell søt smak. Brukbar syrlighet.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,3. Karbohydrater 15. Fett 2,7. Sammen med Synnøves kvarg med risp, testens høyest på karbohydrater.

Pris, mengde: Kr.21,90. 155 g.

Synnøve – Kvarg, rips - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet konsistens, gode biter av sprø müsli. Vi savnet den syrlige smaken i ripssytetøyet, dette ble for søtt. Dette er mer som syltetøy med kvarg og ikke kvarg med syltetøy.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,3. Karbohydrater 14,9. Fett 2,7. Sammen med Synnøves kvarg med plomme, testens høyest på karbohydrater.
Pris, mengde:
Kr. 23,60. 155 g.

Skyr – Skogsbær - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet konsistens og gode sprø müsli. Veldig søt med en tørr ettersmak som ikke er så god.

Råvarer: Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 13. Fett 0,5

Pris, mengde: Kr. 24,50. 170 g.

Skyr – appelsin og mango - Terningkast 3

Smak, konsistens: Kremet, litt for tørr. OK sødme og fruktsmak

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 5. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.10,00. 160 g.

Eldorado – Kvarg med bringebær - Terningkast 3

Smak, konsistens: Deilig konsistens, smakte som bringebærdrops, for søt smak.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,4. Karbohydrater 8,2. Fett 1,6

Pluss for akseptabelt bruk av sukker fremfor kunstig søtstoff.

Pris, mengde: Kr. 10,00. 150 g.

Tine – Gresk yoghurt med pasjonsfrukt - Terningkast 3

Smak, konsistens: Tynn konsistens. God smak av frisk pasjonsfrukt. For søt.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 8,6. Karbohydrater 9,1. Fett 1,7

Pris, mengde: Kr. 25,70. 380 g

Skyr – Sitron - Terningkast 3

Smak, konsistens: Tykk fin konsistens. Den smaker kunstig og alt for søtt til tross for at den faktisk ikke inneholder svært mye sukker eller kunstige søtstoffer. Innholdet er greit, men her er smaken et problem.

Råvarer: Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10,0. Karbohydrater 9,0. Fett 0,2.

Pris, mengde: Kr. 21,90. 175 g.

Din skyr – Jordbær og rabarbra - Terningkast 2

Smak, konsistens: Tykk fin konsistens. Smaker bare søtt, og ingenting annet.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,0. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.17,50. 160 g.

Skyr – Fersken og bringebær - Terningkast 2

Smak, konsistens: Kremt konsistens, kunstig smak av fersken. For tørr, for søt

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,0. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr. 10,00. 160 g.

Eldorado – Kvarg uten - Terningkast 2

Smak, konsistens: Kremet konsistens, for tørr, kunstig søtsmak, overveldende tung fruktsmak.

Råvarer: Kunstig søtstoff

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9,4. Karbohydrater 4,4. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.10,00. 150 g.

Synnøve - Pro fit - T erningkast 1

Smak, konsistens: Underlig kornete konsistens. Kunstig, pappaktig tørr smak. Denne smakte rett og slett ikke godt. Det er dessuten lite som kan trekke opp helhetsinntrykket da den er kunstig søtet, og heller ikke bidrar med så mye ekstra i forhold til næringsrike ingredienser eller proteinmengde.

Råvarer: Kunstig søtstoff.

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 10. Karbohydrater 4,5. Fett 0,9

Pris, mengde: Kr 28,10. 200

Skyr – Luftig mango mousse - Terningkast 1

Smak, konsistens: Luftig konsistens. Veldig søt med en ubehagelig kunstig ettersmak, for tørr. Som Synnøves Pro fit er det lite som kan trekke opp. Også denne er kunstig søtet, har ikke noe ekstra å by på i forhold til næringsrike ingredienser eller proteinmengde.

Råvarer: Kunstig søtstoff. Laktoseredusert

Makronæringsstoffer/100 g: Protein 9. Karbohydrater 4,0. Fett 0,2

Pris, mengde: Kr.15,90. 130 g.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:09 Venstre vil forhandle videre om bompengeskissen19:06 VG: Bompengeskissen har en ramme på over 20 milliarder18:44 De Plus hedret Lambrecht med seier i verdenstourritt18:17 Barn skadd i båtulykke i Nordland18:09 Kollaps mot slutten sendte Reitan nedover på lista18:04 Fløya vant i målfest18:01 Walnum Vinje avgjorde for Stjørdals-Blink17:58 Hoelgaard briljerte på sisteetappen i Arctic Race, Lutsenko ble sammenlagtvinner17:56 Kjelsås fortsatte seiersrekken17:51 Hjemmeseier for Stabæk over Kristiansund17:51 Nysigneringen scoret i Stabæks første hjemmeseier siden april17:47 Politiets håndtering av moskéangrepet i Bærum skal evalueres17:46 Fikseth Fossem ble helten for Medkila17:46 AIK buet av banen etter hjemmetap17:34 Folk tror jorda er flat og Elvis lever: – Ødelegger demokratiet17:24 Lundstram ble helten da Sheffield United senket Palace17:18 Trump vurderer fortsatt å kjøpe Grønland17:08 Folkehav i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige17:03 Sørås Sebulonsen-dobbel for Sola17:01 Redningsbåten Open Arms sier nei til trygg havn i Spania16:57 Johnsen sikret poeng for Mjølner16:57 Nytt tap for Arendal16:51 Vatshelle Raa ble helten for Sandviken16:48 Uavgjort mellom HamKam og KFUM i målfest16:36 Nazistene hadde sin egen forklaring på hvem dette var16:36 Full bompengesplid mellom Venstre og Frp truer regjeringen16:23 Engen bundesligadebuterte i Wolfsburg-seier16:13 Grøvdal med årsbeste på 3000 meter hinder15:09 Gir opp millioner for ordførerdrøm14:46 Restaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41 20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40 Gibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24 Trolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51 Spania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30 Norges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18 Norwegian legger ned langrute fra Norge13:10 IS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33 Tre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22 Jensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:04 Nytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23 Fem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20 Støre: – Vi styrer mot en krise09:54 Sekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26 Trønder kåret til årets sykkeltalent09:19 Elden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07 Facebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12 Savnet person i Kristiansand funnet i live08:00 Minst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41 Widerøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38 Tre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52 Bryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40 Savnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26 Dette skjer i dag05:58 Forening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32 Dette skjedde i natt05:25 Over 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03 Hans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35 50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05 Ni omkom i hotellbrann i Ukraina04:04 – Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39 Bompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43 Djokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40 Mulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48 Abid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46 Flere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58 Fremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45 Hund drepte flere sauer i Sandnes00:24 Mann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57 Durasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34 Boksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23 Golf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08 Carlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52 Berge og Genk vant stort22:35 Ødegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35 Petter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14 Amandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02 Kiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42 Norge gratulerer det sudanske folk21:42 Reitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40 Tre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04 Salvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00 Déjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48 Dæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39 Mann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30 Frekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51 Rosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40 Person raspet med kniv i Oslo sentrum19:22 Elden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19 Ajer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57 Haaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55 Real Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55 Siv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52 Politiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42 Eiking med etappeseier i Arctic Race18:41 Folket feirer «et nytt Sudan»18:39 Mané-perle frelste Liverpool18:28 Svensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13 Ny seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01 King åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58 Naglestad scoret hattrick for Egersund
Siste nytt
19:09PolitikkVenstre vil forhandle videre om bompengeskissen19:06PolitikkVG: Bompengeskissen har en ramme på over 20 milliarder18:44SportDe Plus hedret Lambrecht med seier i verdenstourritt18:17NorgeBarn skadd i båtulykke i Nordland18:09SportKollaps mot slutten sendte Reitan nedover på lista18:04SportFløya vant i målfest18:01SportWalnum Vinje avgjorde for Stjørdals-Blink17:58SportHoelgaard briljerte på sisteetappen i Arctic Race, Lutsenko ble sammenlagtvinner17:56SportKjelsås fortsatte seiersrekken17:51SportHjemmeseier for Stabæk over Kristiansund17:51SportNysigneringen scoret i Stabæks første hjemmeseier siden april17:47NorgePolitiets håndtering av moskéangrepet i Bærum skal evalueres17:46SportFikseth Fossem ble helten for Medkila17:46SportAIK buet av banen etter hjemmetap17:34NorgeFolk tror jorda er flat og Elvis lever: – Ødelegger demokratiet17:24SportLundstram ble helten da Sheffield United senket Palace17:18VerdenTrump vurderer fortsatt å kjøpe Grønland17:08VerdenFolkehav i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige17:03SportSørås Sebulonsen-dobbel for Sola17:01VerdenRedningsbåten Open Arms sier nei til trygg havn i Spania16:57SportJohnsen sikret poeng for Mjølner16:57SportNytt tap for Arendal16:51SportVatshelle Raa ble helten for Sandviken16:48SportUavgjort mellom HamKam og KFUM i målfest16:36VerdenNazistene hadde sin egen forklaring på hvem dette var16:36PolitikkFull bompengesplid mellom Venstre og Frp truer regjeringen16:23SportEngen bundesligadebuterte i Wolfsburg-seier16:13SportGrøvdal med årsbeste på 3000 meter hinder15:09PengerGir opp millioner for ordførerdrøm14:46VerdenRestaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41Sport20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40VerdenGibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24NorgeTrolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51VerdenSpania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30NorgeNorges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18ReiseNorwegian legger ned langrute fra Norge13:10VerdenIS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33VerdenTre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22PolitikkJensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:04NorgeNytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23NorgeFem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20PolitikkStøre: – Vi styrer mot en krise09:54MotorSekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26SportTrønder kåret til årets sykkeltalent09:19NyheterElden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07PengerFacebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12NorgeSavnet person i Kristiansand funnet i live08:00VerdenMinst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41ReiseWiderøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38VerdenTre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52VerdenBryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40NorgeSavnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26NorgeDette skjer i dag05:58NorgeForening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32NorgeDette skjedde i natt05:25VerdenOver 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03PengerHans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35Verden50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05VerdenNi omkom i hotellbrann i Ukraina04:04Verden– Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39NorgeBompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43SportDjokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40NorgeMulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48NorgeAbid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46VerdenFlere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58VerdenFremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45NorgeHund drepte flere sauer i Sandnes00:24NorgeMann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57SportDurasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34SportBoksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23SportGolf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08SportCarlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52SportBerge og Genk vant stort22:35SportØdegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35KulturPetter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14KulturAmandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02SportKiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42VerdenNorge gratulerer det sudanske folk21:42SportReitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40VerdenTre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04VerdenSalvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00SportDéjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48SportDæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39NorgeMann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30SportFrekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51SportRosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40NorgePerson raspet med kniv i Oslo sentrum19:22NorgeElden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19SportAjer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57SportHaaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55SportReal Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55PolitikkSiv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52NorgePolitiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42SportEiking med etappeseier i Arctic Race18:41VerdenFolket feirer «et nytt Sudan»18:39SportMané-perle frelste Liverpool18:28SportSvensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13SportNy seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01SportKing åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58SportNaglestad scoret hattrick for Egersund
Populært