Meny

6 av 11 indiske ferdigsauser fikk terningkast 6

Foto: Pål Bikseth
Foto: Pål Bikseth

I jakten på den beste indiske ferdigsausen, ble smak den viktigste faktoren for vurdering av terningkast. Og det ble ikke spart på 6-ere.

Når vi hjemme hos oss ønsker oss et velsmakende varmt måltid som er enkelt og kjapt å lage, er kylling i indisk saus med ris og eventuelt også nan-brød til en av våre favoritter. Det var med spenning vi gjennomførte smakstesten og saumfarte ingredienslisten på disse og tilsvarende produkter. Resultatet ble rekordantall av 6-ere.

Kriterier for vurderingen

Testen er utført av NLP Ernæringsterapeut Trine Dahlmo. Dahlmo er ABC Nyheters matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter. Vurderingen er gjort ut fra disse kriteriene:

 • Trine er NLP Ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. Foto: Pål Bikseth
  Trine er NLP Ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. Foto: Pål Bikseth
  Smak og konsistens: Trine har sammen med sin like matglade mann Kjell Petter gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
 • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av råvarer.
 • Tallerkenmodell: Trine Dahlmo har med nær 20 års klinikkpraksis som NLP Ernæringsterapeut opparbeidet seg en imponerende klinisk erfaring og vet hvordan ulike kostholdstiltak fungerer på virkelige mennesker i virkelige liv.
  Hun har blant annet erfart at både fete- og karbohydratrike måltider kan være med i et vektreduserende og helsefremmende kosthold. Med tanken hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden.
  Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på Trines blogg. Rettene i testen er merket med hvilken tallerkenmodell de tilhører.
 • Pris og mengde

Denne gangen ble smak den viktigste faktoren for vurdering av terningkast. På grunn av store prisforskjeller på produktene, ble også pris avgjørende for vår vurdering. Siden vi ikke har tilstrekkelig kunnskaper om hva som er riktige ingredienser og smak på de autentiske versjonene av disse sausene, er de ikke vurdert fra et slikt perspektiv.

Les også: Stor test av fiskegrateng: – Vi gleder oss til å spise vinneren igjen

Alle smakte godt

Smakstesten av de 11 indiskinspirerte ferdigsausene ble en svært hyggelig opplevelse. Alle smakte godt. Humøret steg ytterligere etter sjekk av ingredienslistene, hvor ekte råvarer dominerte. Resultatet ble 6-er rekord med hele 6 terningkast 6. Av disse gikk Saritas 4 sauser ut som de smaksmessige vinnerne.

På grunn av Rema 1000s svært lave pris sett i forhold til god smak og kvalitet, fikk også de hver sin 6-er. Testens prisvinner ble Uncle Bens Tikka Masala, noe som gjorde at den fikk testens eneste 5-er. Testens to 3-ere ble to av Patak`s produkter, nemlig Jalfrezi Curry Sause og Korma. Det lave skåret kom av vår vurdering av smak.

Uten at det hadde betydning for terningkastene, vil vi påpeke at vi synes krydderlokkene til Saritas sauser er vanskelige å åpne. Det er en dårlig start på et måltid å måtte kjempe for å få tilgang til maten.

Helseinspirators anbefaling

Disse sausene egner seg ypperlig i et helsefremmende og/eller vektreduserende-/stabiliserende kosthold. Velger du en god proteinkilde som hovedingrediens i retten, og ris og nan-brød som tilbehør, får du et blodsukkerstabiliserende måltid som vil påvirke din energi og helse på en positiv måte (gitt at du ikke har allergier/intoleranser for noen av rettens bestanddeler). Om vektreduksjon er målet egner alle sausene seg i et vektreduserende kosthold, unntatt de ulike Korma variantene og Saritas Butter Chicken. Velg da en mager proteinkilde, for eksempel kyllingfilet.


Saritas Korma

Terningkast: 6

Smak, konsistens: God syrlighet, smøraktig, fyldig. Gode små biter å tygge på. Deilig hete.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, kokosmelk, fløte og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo -tallerkenen

Pris: Kr 46,40. Mengde: 360 g.

Rema 1000 Korma

Terningkast: 6

Smak, konsistens: Passelig syrlig. Gode krydder med en deilig undertone av kanel. Gode biter å tygge på. En mildere variant av Saritas Sormas.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, fløte, kokosnøtt og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo -tallerkenen

Pris: Kr 25,00. Mengde: 350 g. Svært lav pris!!

Rema 1000 Tikka Masala

Terningkast: 6

Smak, konsistens: Fyldig. God balanse mellom sødme, syre og hete. Deilige løkbiter å tygge på.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, fløte og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager -tallerkenen

Pris: Kr 25,00. Mengde: 350 g. Svært lav pris!!

Saritas Butter Chicken

Terningkast: 6

Smak, konsistens: Fyldig. Herlig smak av smør og nøtter. Moderat hete. Balanserte smaker. Deilig tyggemotstand.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, fløte, smør, cashewnøtter og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo -tallerkenen

Pris: Kr 45,90. Mengde: 360 g.

Saritas Tikka Masala

Terningkast: 6

Smak, konsistens: Fyldig, kremet. Heten bygger seg opp og blir en del av ettersmaken. Trine synes den var i overkant syrlig, mens Kjell Petter synes den hadde perfekt syrenivå.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, fløte og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager -tallerkenen

Pris: Kr 47,90. Mengde: 360 g.

Saritas Tandoori

Terningkast: 6

Smak, konsistens: Balanserte smaker med passelig syrlighet, integrert hete. Deilig undertone av fersk koriander. Mild. Kremet.

Råvarer: Gode råvarer som fløte, yoghurt, grønnsaker og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral -tallerkenen (skala)

Pris: Kr 43,30. Mengde: 360 g.

Uncle Bens Tikka Masala

Terningkast: 5

Smak, konsistens: Litt i overkant søt smak som fra tørket frukt. Het, syrlig. Kremet.

Råvarer: Hovedingrediens er tomater. I tillegg kommer andre gode råvarer som løk, yoghurt, fløte og krydder. Selv om smaken er søtere enn de fleste andre sausene, inneholder den ikke mer karbohydrater.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager -tallerkenen

Pris: Kr 21,90. Mengde: 450 g. Testens prisvinner!

Patak’s Tikka Masala

Terningkast: 4

Smak, konsistens: Kremet. Mild. I overkant søt. Gode løkbiter å tygge på.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, fløte og krydder.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral -tallerkenen (skala)

Pris: Kr 34,40. Mengde: 350 g.

Santa Maria Vindaloo

Terningkast: 4

Smak, konsistens: En skikkelig Vindaloo-het saus. Svetten perlet på pannen. Smaken av nellik var for dominerende for vår smak, og ga en såpeaktig ettersmak. De søte bitene skapte en balanse med de hete krydderne.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker og krydder.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager -tallerkenen

Pris: Kr 35,60. Mengde: 350 g.

Patak’s Jalfrezi Curry Sause

Terningkast: 3

Smak, konsistens: Kremet, moderat hete. Sødmen dominerer de andre smakene, og smaken av rå grønn paprika blir i skarpeste laget.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager -tallerkenen

Pris: Kr 34,40. Mengde: 350 g.

Patak’s Korma Curry Sauce

Terningkast: 3

Smak, konsistens: Søt, nesten som fruktmos. Lite syre, lite hete. Mangler kryddertrykk. Mild. Finmoset. Vi tenkte «en barnematvariant».

Råvarer: Gode råvarer som fløte, kokosnøtt og krydder

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo -tallerkenen

Pris: Kr 34,40. Mengde: 350 g.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 TV 2: Mulla Krekars svigersønn pågrepet08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Stans i togtrafikken på ubestemt tid etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32 FN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30 FBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10 Revy om norske politikere skaper reaksjoner03:51 CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35 Suzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50 Lærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50 Kongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26 Representantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24 Økende kokainbruk i Bergen00:50 USA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47 Melding om slagsmål med macheter i Oslo00:29 Raja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53 Rumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45 Dropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45 Johnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05 Regjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00 Juniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56 Tidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49 Påtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40 Konradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32 Syklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15 Irans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12 USAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51 Bjørn på rømmen i italiensk skog21:12 Dømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11 USA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07 Kvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25 WHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04 Bjørn skutt i Hedmark19:06 Norge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere19:04 100 skjeletter fra middelalderen funnet i Tyskland18:52 Retten mener det er økt fare for at Krekar kan stikke av18:38 Dansk bilimportør dømt for å ha brukt Ai Weiwei-kunst i reklame18:30 – Fire personer halshogd i Egypt18:03 Bellona varsler full kamp mot tysk prøveboring nær Lofoten17:57 Voldssiktet par får ikke være sammen med babyen sin17:43 Maren Uelands familie vil bruke oppreisning i marokkanske fengsler17:26 Amundsen var på fisketur. Facebook tok agnet17:23 Meling: En skandale og skammens dag17:01 Ida filmet idylliske Stryn – plutselig braste bilen forbi teltene16:56 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel
Siste nytt
15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeTV 2: Mulla Krekars svigersønn pågrepet08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeStans i togtrafikken på ubestemt tid etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32VerdenFN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30VerdenFBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10NorgeRevy om norske politikere skaper reaksjoner03:51VerdenCNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35SportSuzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50NorgeLærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50VerdenKongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26VerdenRepresentantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24NorgeØkende kokainbruk i Bergen00:50VerdenUSA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47NorgeMelding om slagsmål med macheter i Oslo00:29NorgeRaja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53VerdenRumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45VerdenDropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45VerdenJohnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05NorgeRegjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00SportJuniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56SportTidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49VerdenPåtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40SportKonradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32NorgeSyklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15VerdenIrans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12VerdenUSAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51VerdenBjørn på rømmen i italiensk skog21:12VerdenDømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11VerdenUSA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07NorgeKvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25VerdenWHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04NorgeBjørn skutt i Hedmark19:06NorgeNorge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere19:04Verden100 skjeletter fra middelalderen funnet i Tyskland18:52NorgeRetten mener det er økt fare for at Krekar kan stikke av18:38MotorDansk bilimportør dømt for å ha brukt Ai Weiwei-kunst i reklame18:30Verden– Fire personer halshogd i Egypt18:03NorgeBellona varsler full kamp mot tysk prøveboring nær Lofoten17:57NorgeVoldssiktet par får ikke være sammen med babyen sin17:43NorgeMaren Uelands familie vil bruke oppreisning i marokkanske fengsler17:26NorgeAmundsen var på fisketur. Facebook tok agnet17:23NorgeMeling: En skandale og skammens dag17:01NorgeIda filmet idylliske Stryn – plutselig braste bilen forbi teltene16:56Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel
Populært