Meny
Mat og drikke
Hamburgere med brød tilbakekalles på grunn av soyainnhold
Orkla Foods Norge kaller tilbake produktet Stabburet Hamburgere med brød. Hamburgerbrødet inneholder litt soyaprotein som ikke er deklarert på emballasjen.
Verdens eldste bryggeri funnet i Israel
Arkeologer tror det kan ha blitt servert øllignende drikke i seremonier for omkring 13.000 år siden.
Slik blir oppdrettslaksen sunnere for oss
Innholdet av omega-3 i oppdrettslaks synker. Men en rimelig løsning kan gjøre laksen enda sunnere.
Nortura føler seg presset bort fra buregg
Norges største merkevarehus innen kjøtt- og eggprodukter, Nortura, vil legge om til nærmere 100 prosent burfri produksjon innen 2024.
Menn bestiller kjøttretter for å opprettholde maskuliniteten
Forskning viser at menn ønsker å spise mindre kjøtt av miljømessige årsaker, men klarer opprettholder ikke dette for å unngå å bli dømt av venner og kollegaer.
Starter matmerking for god dyrevelferd
Finansiert av Rema 1000 skal Dyrevernalliansen starte merking av mat som kommer fra landbruk som har oppfylt strenge kriterier for god dyrevelferd.
Sjelden tigerørret fanget i elv i Oslo
Det litt fryktinngydende navnet til tross, tigerørreten er en ganske beskjeden liten fisk. Fisken er en bastard mellom bekkerøye og vanlig ørret.
Orkla kutter buregg
Orkla Foods Norge har besluttet å gå over til kun å bruke egg fra frittgående høner i sine produkter innen 1. januar 2020.
Er pappvin den nye kaffen?
Eldre møtes nå like gjerne til et glass vin som til en kopp kaffe, mener forskere. Og de som kjøper vin i kartong drikker mye mer enn andre.
Oppsving for fransk vinproduksjon
Franske vinprodusenter ligger i år an til en produksjonsvekst på 25 prosent fra fjorårets dårlige sesong, ifølge anslag fra landbruksdepartementet.