Meny
Mat og drikke
Krumkaker er nordmenns julekakefavoritt
Tradisjon tro er julekaker en viktig del av høytiden for nordmenn. Men i mylderet av ulike slag er det krumkaker som står fram som klar favoritt.
Annonsørinnhold
Slik lager du perfekt juleribbe
Få slakterens beste tips
6 av 11 indiske ferdigsauser fikk terningkast 6
I jakten på den beste indiske ferdigsausen, ble smak den viktigste faktoren for vurdering av terningkast. Og det ble ikke spart på 6-ere.
Stadig færre spiser fisk
Nordmenn spiser nesten sju kilo mindre fisk i året enn for ti år siden, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet. Det bekymrer helsemyndighetene.
Villsvinjegere kan bli smittet av salmonella
Det er funnet salmonellasmitte i villsvin som er felt på Østlandet. Veterinærinstituttet advarer jegere og ber dem være forsiktige.
Ville du spist denne norske sjøpølsa? Det vil de gjerne i Asia
I Kina kaller de den «Havets ginseng». Men før vi kan gjøre den norske, røde sjøpølsa til eksportvare, må vi knekke koden for å fange eller dyrke dem.
EU slår alarm om miljøgift i mat. Se hvilke matvarer som inneholder mest skadelige stoffer
Miljøgiftene i mat er mer giftige enn man har trodd. Fiskelever, kveite, makrell og laks er verstinger, men også kjøtt og ost inneholder skadelige stoffer.
Billigere ribbe i 2018 enn i 1983: – Må spørre seg om bonden får godt nok betalt
Juleribba er billigere nå enn for 35 år siden, viser en ny undersøkelse. – Ikke bærekraftig, sier forbrukerøkonom.
Er mat den nye religionen?
Dietter med strenge kostregler er blitt en erstatning for religion i sekulariserte land, mener to svenske forskere. Norsk forsker ser at mange nå forsøker å rense kropp og sjel gjennom å følge mirakeldietter.
Nordmenn mer usikre på norsk mattrygghet
Nordmenn er blitt mer usikre på om norsk mat er tryggere enn utenlandsk mat.