Meny
Mat og drikke
Matsvinnet gikk ned også i 2017
Svinnet i matbransjen gikk ned med 13 prosent fra 2015 til 2017. Klimafotavtrykket og det økonomiske tapet ble også redusert, med henholdsvis 18 og 8 prosent.
Studie: Global oppvarming kan gi ølkrise
Global oppvarming kan føre til krise for verdens ølprodusenter. Byggavlingene vil bli redusert og ølprisen kan bli doblet, endog tredoblet, ifølge ny studie.
Er det sunt å drikke litt alkohol?
Drikk hvis du vil, men ikke for helsens skyld, sier den danske Sundhedsstyrelsen – og forskerne er enige.
Kutter støtten til glutenfritt kosthold
Bare personer med cøliaki skal heretter få støtte til glutenfritt kosthold, foreslår regjeringen, men kutter også støtten til disse med nærmere 70 prosent.
Tre gode nyheter for mørke høstkvelder
Denne gangen har vi plukket ut tre nyheter som burde passe godt når høstmørket setter inn.
Himkok kåret til verdens 19. beste bar
Oslo-baren Himkok klatrer videre på prestisjetung liste.
Norge har importert nesten 100 tonn sauekjøtt fra New Zealand
Av de 390 tonnene kjøtt av lam og sau som har blitt importert til Norge hittil i år, er nesten 100 tonn importert fra New Zealand.
Som en kule gjennom det kulinariske Japan
I stedet for å sløve ved Middelhavet, bestemte Jay Rayner seg for å ta med familien til Japan. Det var en avgjørelse med baktanker … mat spilte selvfølgelig en stor rolle.
Kaller tilbake røykelaks – kan inneholde spor av skalldyr
Sjøfrisk Norge kaller tilbake kaldrøykt laks fra Gode Hav og Prima. Årsaken er at produktene kan inneholde spor av skalldyr.
Dette kan du drikke på Fårikålens dag
Den siste torsdagen i september feires hvert år Fårikålens dag. Her er tips til hva du kan ha i glasset når den populære matretten kommer på bordet.