Tips fra Guardians lesere:

Topp 10 langdistanseturer på sykkel gjennom Europa

Det er hundrevis av kilometer med sykkestier mellom slottsbyene i Loire-dalen i Frankrike. Arkivfoto: Scanpix/AP.
Det er hundrevis av kilometer med sykkestier mellom slottsbyene i Loire-dalen i Frankrike. Arkivfoto: Scanpix/AP.

Enten du liker noen dagers kosetur langs Normandie-kysten eller en spektakulær 1800 km lang fjellrute fra Canterbury til Roma – blant lesernes kontinentale sykkelturer finner du inspirasjon til din neste tur på to hjul.

Philip Moore:

Vinnertipset: Fra Passau, Tyskland til Wien

Om du ønsker en ukes sykkeltur vil jeg anbefale å fly til Linz og ta toget over den tyske grensen til Passau, en vakker by hvor de tre elvene Inn, Donau og Ils møtes. Lei sykler fra Matthias Drasch på hans Fahrrad-Klinik og ta turen ut på trafikkfrie sykkelstier langs Donau. Esterbauer publiserer en guide på engelsk for denne klassiske ruten: Kartene har gode forslag til overnatting og steder av interesse underveis, som Melk i Østerrike og spennende vingårder eller fruktområder. Fahrrad-Klinik har en avtale med et hotell i utkanten av Wien hvor du kan sette fra deg sykkelen. Så kan du tilbringe en dag eller to i Wien før du tar toget tilbake til Linz og flyr hjem.

Sykling i Tyskland. Foto: Eurovelo.
Sykling i Tyskland. Foto: Eurovelo.

ericonabike:

Pilgrimruta fra Canterbury til Roma

I år 990 gikk Erkebiskop Sigeric 1800 km fra Canterbury til Roma for å få sitt pallium fra paven. På returreisen registrerte han tjenstvillig sine overnattingsteder – alle 80 av dem, faktisk. På den måten danner notatene hans grunnlaget for dagens Via Francigena. Selv om ruten er mye mindre kjent enn andre pilgrimsferder som for eksempel Camino de Santiago, blir likevel Via Francigena besøkt av mer enn 1000 mennesker hvert år. Å sykle den på 20 dager er fullt mulig. Jeg gjorde det i juni i år, men vær oppmerksom på at det innebærer å krysse Alpene (Saint Bernard-passet på 2.469 meter) og Apenninene (Passo della Cisa på 1.041 meter). Pilgrimsovernatting (til rundt 10 Euro per natt i gjennomsnitt) er det sparsomt med i Frankrike, men er mye mer vanlig i Italia.

Mer informasjon på csj.org.uk og viefrancigene.org

Sykling i Frankrike. L. de Serres - CRT Centre-Val de Loire. Foto: Eurovelo.
Sykling i Frankrike. L. de Serres - CRT Centre-Val de Loire. Foto: Eurovelo.

Andrew Spencer:

Sykkeltur langs elven Loire, Frankrike

Da vi syklet første del av ruten EuroVelo 6 fra Orleans til Nantes, fraktet vi syklene våre på bilen og parkerte i Nantes ved hjelp av ZenPark-appen . Så tok vi et tog til Orleans, som har en egen vogn kun til sykler, og startet så turen vår tilbake til Nantes. Ruten er godt skiltet og går via en blanding av sykkelstier og mindre veier. Ruta går sin gang like ved elva og naturen er fantastisk. Selve ruten er flat, men det kan være verdt å ta noen turer inn i landet for å besøke slott eller andre severdigheter, hvor i så fall moderate åser må påregnes. Det finnes et bredt utvalg av god overnatting (B&Bs, eller små hoteller) langs ruten. Vi forhåndsbestilte alt på nettet. Nantes er et flott sted å avslutte ettersom det har Les Machines de L'Île og den gigantiske mekaniske elefanten. Vi syklet rundt 400km på to uker.

Les også: Følg Maria Magdalenas mytiske fotspor i Sør-Frankrike

Eurovelo 6
Eurovelo 6

Jennie Parsons:

Romantic Road, Sør-Tyskland

Augsburg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Augsburg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Dette er en fantastisk sykkeltur på 440 km gjennom fredelig landlig landskap og små, vakre middelalderbyer som Nördlingen og Rothenburg ob der Tauber. Ruten går også gjennom den litt større byen Augsburg. Mot slutten av turen, hvor du skimter Alpene i det fjerne, ligger det fantastiske Neuschwanstein-slottet omkranset av fjell. Europabus tilbyr transport for syklister (reservasjoner anbefales). De tilbyr også kortere pakketurer for syklister. Imidlertid er det enkelt å organisere det hele selv, da de fleste tyske togstasjoner har sykkelutleie og gjør det enkelt å komme seg til start eller fra mål med tog.

Les også: Tyskland vokser mest hos reiseglade nordmenn

Rj Hahn:

Den vakre og (nesten) trafikkfrie turen til Berlin

Berlin. Colourbox.
Berlin. Colourbox.

Ta fergen til Hook of Holland eller Rotterdam og sving inn på Eurovelo 2 -sykkelstien, også kalt Capitals Route. Den tar deg over hele Nederland og Tyskland til Berlin (og deretter til Moskva hvis du ønsker det). Ruten er så godt skiltet at du sjelden trenger å se på kartet, bortsett fra for å finne en campingplass eller herberge som er merket av i ruteboken og kan bestilles fra nettsiden. Det føles litt som en skattejakt å se etter det neste skiltet. Ruten tar deg langs små og godt asfalterte stier gjennom skoger og storslått landskap med innslag av deilig mat og øl og vennlige mennesker underveis. Turen er lang nok til å være en utfordring (det tok meg to uker), men også flat og jevn nok til å ikke føles overveldende.

Eurovelo2
Eurovelo2

Alexander Lewis-Jones:

Den himmelske reisen mot den kroatiske kysten

Det vakreste med sykkelturer er at du ser storslåtte skuer mens du er i bevegelse. Å se landskapet skifte rolig mens du tråkker deg videre er en fantastisk følelse, og noen ganger snubler du inn på en sti som virkelig gir deg hjertebank. For meg ble det D25-ruta fra Gospić til Karlobag i Kroatia. Den tar deg fra løvrik lavlandsnatur og oppover 24 km med gradvis klatring gjennom et fjellpass. Ja, det er litt brutalt, men hvis du holder laveste gir, legger deg i selen og står løpet ut, blir du virkelig belønnet.

Etter noen timer med solid oppoverbakke åpner passet seg plutselig opp foran deg og du får en velfortjent tøyning av legg og lår mens du triller gjennom landsbyen Baške Oštarije. Du er nå på toppen av fjellmassivet. Veien går så inn i en tunnel og på den andre siden åpenbarer en helt ny ver

Karden seg. Jeg husker enda hvordan jeg kunne se et dusin hvite steinøyer i det glitrende Adriaterhavet – det første glimt av hav jeg hadde hatt på 60 dager med sykling. Å se så langt, så plutselig trodde kun var mulig i Google Earth.

Resten av reisen var en 1000 meter lang nedstigning, full av slike hårnålsvinger du kun ser på bilreklamer. Det vanskeligste med turen ned var å holde øye med veien mens en slik fantastisk utsikt lå foran meg. Inntrykkene fra denne reisen holdt meg i den syvende himmel i dagevis. Det er den beste ettermiddagen med sykling jeg noensinne har hatt.

Karlobag. Colourbox.
Karlobag. Colourbox.

funinfinland:

Tråkk av sted langs Amalfikysten

Vår families sykkelferie rundt Amalfikysten var en fin måte å nyte det fantastiske landskapet og ga oss fleksibiliteten til å stoppe og se masse flotte steder, både langs kysten så vel som oppe i åsene eller skogene. Faktisk satt de fleste turistene fast i trafikkork mens vi trillet rolig forbi dem. For 30 Euro per dag leide vi gode sykler fra cyclingamalfi.com. Ee har et utvalg av hybrider og el-sykler, og inkluderer lås, hjelmer og diverse utstyr. De gir også gode råd om rutevalg.

TheCapeCruiser:

Giro d'Italia

Amalfi. Colourbox.
Amalfi. Colourbox.

Da jeg i en alder av 50 år sykla fra Milano til Sanremo i fjor, innså jeg at jeg hadde en drøm om å fullføre en etappe av det berømte Giro d'Italia-løpet. Jeg leide sykkel fra Bici Rossignoli i Milano og turen på 200 kilometer tok meg fire dager med 50 km om dagen. Jeg stoppet ved utmerkede vandrerhjem i Genova og i Finale Ligure ved kysten. På tilbaketuren benyttet jeg meg av Trenitalia's ta sykkelen ombord service fra 3,50 euro per dag.

FrancesValdes:

Gjennom den franske landsbygda til Paris

For mange er det kanskje ikke den lengste ruta, men de 127 kilometer fra Dieppe til Paris gir i alle tilfeller noen nydelige dager på sykkelsetet. Den mest berømte ruten er Avenue Verte, men den beste ruten er lagt til rette og gjort kjent av Donald Hirsch.

Første del av ruten svinger seg gjennom små franske landsbyer, ned rolige utforkjøringer og forbi rullende jorder med hvete og mais. Veiene er stille, og det akkurat nok åser til å holde turen interessant, uten at det blir spor utmattende. Donalds nettsted inneholder lenker til sykkelvennlig overnatting.

Baie-de-Somme. Illustrasjon: Colourbox.com.
Baie-de-Somme. Illustrasjon: Colourbox.com.

For å unngå trafikken tar denne ruten deg gjennom en rekke kongelige jaktskoger etter hvert som du nærmer deg Paris – i motsetning til Avenue Verte. Etter 190 kilometer med landsbyer, jorder og jaktskoger, kommer du inn i Parc St Cloud. Det er et skogsområde like etter Versailles. Det er langt, rett og trafikkfritt. Siden åpner ruten seg ut til et asfaltert område med fontener og løfter om noe bak neste blåne.

Donalds rute tar deg til venstre, slik at du aldri får se hva som er på slutten av denne veien. Det er det imidlertid verdt å undersøke. Fortsetter du, vil du nemlig etterhvert befinne deg på en klippe med hele Paris for dine føtter. Det er mulig det vil ta pusten fra deg, men i så all på grunn av utsikten – ikke anstrengelsen.

Rob Fearn:

Baie de Somme, Picardie, Frankrike

Hvis du er på utkikk etter en introduksjon til å dra på sykkelturer (eller din partner ikke er like gira som deg) er den 100 kilometer lange Baie de Somme-ruten en perfekt måte å utforske denne undervurderte regionen av Frankrike på. Syklingen er enkel hele strekningen og en selvguidet rute med Belle France er enkel å følge med gode kart og notater. Vi tok våre egne sykler, selv om sykkel- eller e-sykkelutleie også er enkelt å finne.


Oversatt av Inge Kvivik / ABC Nyheter / Pressworks © Guardian News & Media Limited

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:16 Oslo vil plante 10.000 bytrær neste år01:01 Verste oversvømmelse i Venezia på over 50 år00:05 Norske vogntogsjåfører involvert i flest dødsulykker00:02 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Moms på elbil: Arbeiderpartiet får støtte fra uventet hold21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Minihjort sett for første gang på 30 år18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22 Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10 Slakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01 Ap forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53 Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44 Stortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20 Flertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57 Monica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46 Russisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06 Enighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34 Lilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15 Lagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12 Riksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00 Nå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47 Henning Solberg unngikk konkurs14:27 Skjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35 EU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24 Lungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07 Anti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05 Labour utsatt for stort dataangrep12:35 Anbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34 Skadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20 Langer ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18 Finland får besøk av Arctic Race of Norway12:12 Kraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12 Hockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53 Håvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42 Brann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41 Demonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31 Demonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30 Mann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22 Kran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17 Regjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16 51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03 Ap-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00 TV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54 Turistene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52 Erdogan anklager USA for avtalebrudd09:47 Rally Australia rammet av skogbrannene09:46 Fire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24 56.000 nye jobber det siste året09:22 Clinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22 Trump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30 Fjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23 Kraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20 Sveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18 Nedgang i antall sauebønder07:17 Kokevarsel på Askøy i Hordaland07:11 Arbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01 Israel likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44 Tønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34 Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18 Dette skjer i dag06:18 Norsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00 Besteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom05:45 Elever streiker for streikerett05:43 Morales på vei til Mexico etter å ha fått asyl05:35 Dette skjedde i natt05:35 Ny vurdering kan få Nav-skandalen til å vokse05:33 Nikki Haley sier Det hvite hus-topper ba henne om å undergrave Trump05:30 Millioner trues av flom og tørke i Afrika05:03 Leder for milits drept i israelsk luftangrep04:51 Sterling får ikke spille EM-kvalifisering etter utbrudd04:38 USA fordømmer volden i Hongkong03:55 Malis regjering: Flere terrorister drept i offensiv03:20 Jimmy Carter innlagt på sykehus etter nye fall03:19 Bønder har mange innspill før gransking av Mattilsynet03:10 Etterlyst vitne etter dødsulykke i Nannestad har meldt seg02:05 Væpnede styrker settes inn mot demonstranter i Bolivia23:55 Karmsund bru åpnet igjen etter kjedekollisjon22:23 Morales får asyl i Mexico22:22 Solskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16 Merkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19 EU vil prioritere norske kabler: – Vi har ikke mer kraft å selge20:09 Gutt såret i ny skyteepisode i Malmö19:34 Erna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20 Boeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50 Melkekuttet: Denne familien får kjempesmell18:45 – Etter 300 likes kjenner selskapene deg like godt som kjæresten din18:25 Snøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06 En «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes
Siste nytt
01:16NorgeOslo vil plante 10.000 bytrær neste år01:01VerdenVerste oversvømmelse i Venezia på over 50 år00:05NorgeNorske vogntogsjåfører involvert i flest dødsulykker00:02VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01NorgeSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorMoms på elbil: Arbeiderpartiet får støtte fra uventet hold21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenMinihjort sett for første gang på 30 år18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22NorgePolitiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10PolitikkSlakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01PolitikkAp forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53SportKashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44NorgeStortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20NorgeFlertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57SportMonica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46SportRussisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06VerdenEnighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34PengerLilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15SportLagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12PolitikkRiksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00VerdenNå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47PengerHenning Solberg unngikk konkurs14:27VerdenSkjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35VerdenEU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24Helse og livsstilLungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07NorgeAnti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05PolitikkLabour utsatt for stort dataangrep12:35NorgeAnbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34SportSkadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20SportLanger ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18SportFinland får besøk av Arctic Race of Norway12:12NorgeKraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12SportHockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53NorgeHåvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42VerdenBrann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41VerdenDemonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31NorgeDemonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30NorgeMann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22NorgeKran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17PolitikkRegjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16Verden51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03NorgeAp-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00KulturTV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54ReiseTuristene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52VerdenErdogan anklager USA for avtalebrudd09:47SportRally Australia rammet av skogbrannene09:46NorgeFire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24Norge56.000 nye jobber det siste året09:22PolitikkClinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22PengerTrump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30MotorFjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23VerdenKraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20SportSveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18NorgeNedgang i antall sauebønder07:17NorgeKokevarsel på Askøy i Hordaland07:11NorgeArbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01VerdenIsrael likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44SportTønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34KulturMelodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18NorgeDette skjer i dag06:18Helse og livsstilNorsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00PengerBesteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom05:45VerdenElever streiker for streikerett05:43PolitikkMorales på vei til Mexico etter å ha fått asyl05:35NorgeDette skjedde i natt05:35PengerNy vurdering kan få Nav-skandalen til å vokse05:33VerdenNikki Haley sier Det hvite hus-topper ba henne om å undergrave Trump05:30VerdenMillioner trues av flom og tørke i Afrika05:03VerdenLeder for milits drept i israelsk luftangrep04:51SportSterling får ikke spille EM-kvalifisering etter utbrudd04:38VerdenUSA fordømmer volden i Hongkong03:55VerdenMalis regjering: Flere terrorister drept i offensiv03:20VerdenJimmy Carter innlagt på sykehus etter nye fall03:19PengerBønder har mange innspill før gransking av Mattilsynet03:10NorgeEtterlyst vitne etter dødsulykke i Nannestad har meldt seg02:05VerdenVæpnede styrker settes inn mot demonstranter i Bolivia23:55NorgeKarmsund bru åpnet igjen etter kjedekollisjon22:23VerdenMorales får asyl i Mexico22:22SportSolskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16VerdenMerkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19PengerEU vil prioritere norske kabler: – Vi har ikke mer kraft å selge20:09VerdenGutt såret i ny skyteepisode i Malmö19:34NorgeErna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20PengerBoeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50NæringslivMelkekuttet: Denne familien får kjempesmell18:45Norge– Etter 300 likes kjenner selskapene deg like godt som kjæresten din18:25NorgeSnøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06NorgeEn «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes
Populært