Tyskland vokser mest hos reiseglade nordmenn

Tyskland oppleves av mange nordmenn som spennende og trygt reisemål. Foto: Weissenhauser Strand
Tyskland oppleves av mange nordmenn som spennende og trygt reisemål. Foto: Weissenhauser Strand

En fersk nasjonal reiselivsundersøkelse viser at Spania har tatt over tronen som feriefavoritt nummer én hos nordmenn. Men Tyskland vokser mest.

Tall fra Statistisk Sentralbyrå sin nye Reiselivsundersøkelse viser at Spania har vippet Sverige av tronen som nordmenns favorittreisemål. I alt gjennomførte nordmenn 1 186 000 feriereiser til Spania i fjor, som er en økning fra 1.172.000 i 2015. For Sverige, som nå holder andreplassen, har besøkstallet gått noe ned, fra 1.237.000 reiser til 968.000 reiser.

Vårt tredje mest populære ferieland, Danmark, kan vise til en turiststrøm fra Norge i 2016 som fortsatt skulle tilsi at det er «dejlig å være norsk i Danmark». Likevel er dette også en tilbakegang med 147.000 reiser, fra 783.000 til 636.000.

Les også: NHO ber regjeringen jobbe for direkteruter til Kina

(Saken fortsetter under)

Benidorm ligger sør-øst for Spanias hovedstad Madrid og er en av Costa Blancas turistbyer. Byen hadde 69.010 innbyggere i 2014), hvorav 1/3 av er fastboende turister. Foto: Colourbox
Benidorm ligger sør-øst for Spanias hovedstad Madrid og er en av Costa Blancas turistbyer. Byen hadde 69.010 innbyggere i 2014), hvorav 1/3 av er fastboende turister. Foto: Colourbox

Også Storbritannia, som ligger på en fjerdeplass med 503.000 reiser fra Norge, må se en nedgang på 23 000 norske feriereiser i 2016.

Utover Spania er Tyskland den eneste blant de fem største turistmålene som viser en vekst i tilreisende fra Norge fra 2015 til 2016. Tyskland har størst økning med rundt 2 prosent, til 347.000 norske turistreiser.

Administrerende direktør og ekspert på tysk reiseliv, David Depenau. Foto: Weissenhauser Strand
Administrerende direktør og ekspert på tysk reiseliv, David Depenau. Foto: Weissenhauser Strand

Tysklands største familieferiesenter, Weissenhauser Strand utenfor Kiel, kan bekrefte trenden og merker en økning i antall bestillinger fra norske feriereisende. Administrerende direktør og ekspert på tysk reiseliv, David Depenau, mener årsaken til økningen av norske turister i Tyskland er sammensatt.

– I likhet med skandinaver flest foretrekker nordmenn i stadig større grad tryggere destinasjoner og kortere reiser. Fokus på aktiv ferie og familie ser vi også preger valgene til stadig flere. At Tyskland er en av få destinasjoner som har øket tilslutning blant nordmenn tyder nok på at mange vil oppleve noe nytt, men uten å fly for langt ut i en verden som ansees som stadig mer uttrygg, sier David Depenau i Weissenhauser Strand.

Les også:

«Justin Trudeau-effekten» gir Canada økt turisme

Her leier du billigst og dyrest i Spania

Undersøkelse: Hit vil nordmenn reise i 2017

Personvernpolicy