Lunsjguiden med Long & Short:Null Null: Oslos nyeste pastarestaurant

CRISPY: Den ene forretten besto av kylling med majones og trøffel på toppen.
CRISPY: Den ene forretten besto av kylling med majones og trøffel på toppen. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Nyåpnede Null Null byr på hjemmelaget pasta og gode ideer, men har litt å gå på når det gjelder smak, service og totalopplevelse.

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

LUNSJGUIDE: Nå til dags trenger et nytt fresht hotellkonsept flere spisesteder av minst like fresht kaliber. Da Revier åpnet dørene denne høsten, fikk hovedstaden tre nye serveringssteder å velge mellom, to restauranter og en bar. Den italienske restauranten Null Null er en av dem.

Revier ligger der gamle Grims Grenka lå i Oslo sentrum. I første etasje, med utsikt over Kongens gate, ligger den nyåpnede pastarestauranten. Navnet Null Null er inspirert av meltypen Tipo 00, som brukes til både pasta og pizza.

Interiøret er moderne, med hvitmalte vegger, lyse tremøbler, jærstoler og fargerike kunstverk på veggene – litt som resten av hotellet.

Long og Short går gjennom resepsjonsområdet og inn i restauranten. Et par bord er okkuperte av sultne lunsjgjester denne torsdagen, men de fleste bordene står tomme. De to slår seg ned ved et av de små bordene i det avlange lokalet. Over dem henger et par tegninger gjort av noen med en leken og tidsriktig penn.

CAVIAR: På en av pastarettene kan en legge til caviar på toppen, til 165 kroner ekstra per person. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
CAVIAR: På en av pastarettene kan en legge til caviar på toppen, til 165 kroner ekstra per person. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Konsentrert meny

Både middag- og lunsjmenyen er små med noen få utvalgte, men fristende, retter. Lunsjmenyen består av to forretter, eller småretter, og tre hovedretter. Samtlige hovedretter er naturligvis pastaretter. Vinkartet er lite, i likhet med resten av menyen, som forøvrig har en enkel men trivelig design.

– De skryter av «no bullshit wines» på vinlisten, men hva betyr egentlig det? spør Short.

– Vinlisten består av italienske viner, som seg hør og bør. Men innholdet er dessverre ganske uinteressant, og det er langt mellom de gode kjøpene, sier Long.

Lunsjkameratene blir dog imponerte over de spennende alkoholfrie alternativene, og bestiller hver sin variant som blir servert i vinglass.

NYÅPNING: Restauranten Null Null åpnet denne høsten. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
NYÅPNING: Restauranten Null Null åpnet denne høsten. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Herlig forrett

Klientellet på de andre bordene hos Null Null består hovedsakelig av unge voksne. Både kvinner og menn har kommet til Kongens gate for å teste den nye restauranten. Og flere kommer til etter hvert som klokken tikker mot 13:00.

Forrettene kommer etter litt. Long og short deler en supplì classico, med andre ord en fritert klump med ris, og et par biter fritert kylling fra Hovelsrud gård. Sistnevnte serveres med sitron- og rosmarinmajones dandert med trøffel i skiver.

– Veldig deilig, uttaler Short.

– Begge forrettene var gode. Kyllingbitene er perfekt fritert, og supplí er full av smak, sier Long fornøyd.

– Men de kunne gjerne servert litt mer, med tanke på prisen, legger Short til.

Derfra går det dessverre litt nedover. Servicen er treig, og det tar lang tid før hovedrettene kommer på bordet.

Long gikk for en rett med spaghettini, røkt smør, rå kamskjell og colatura – en italiensk fiskesaus.

– Spagettien er fersk, og de rå kamskjellene er i utgangspunktet gode. Men retten er ubalansert. Dette smaker bare smeltet smør. I tillegg er retten min veldig liten, sier Long.

Short nipper til en italiensk sitronbrus. Han serveres en morsom skål med giglipasta, aromasmuler og blekksprut fra Skagerrak.

– Men denne gule tomaten fra Abruzzo som menyen omtaler kan jeg ikke se, sier Short og tar fatt i retten med gaffelen.

– God pasta, som tenderer mot al dente. Men kombinasjonen av smakene slår meg ikke helt. Blekkspruten, som er kvernet og ser ut som kjøttdeig, kunne smakt mer blekksprut, fortsetter han.

GODE PÅ SMAK: Long og Short var fornøyde med forrettene de fikk på Null Null. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
GODE PÅ SMAK: Long og Short var fornøyde med forrettene de fikk på Null Null. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Medioker hovedrett

Etter to gode, men litt skuffende, pastaopplevelser bestiller lunsjkameratene hver sin kaffe før de ber om regningen. Prisene på pastarettene hos Null Null ligger på mellom 260 og 295 kroner per rett.

– Egentlig greie priser, men med tanke på størrelsen på min rett blir det i dyreste laget, sier Long.

– Enig, selv om min blekksprutrett var av fin størrelse, melder lunsjkameraten fra andre siden av trebordet.

Begge to er heller ikke veldig begeistret over servicen, som virket sånn passe entusiastisk.

– Det blir i alle fall ikke hyggelig og heidundrendes service som får oss tilbake hit, tilføyer Short.

Både Long og Short er enige om at ideen er god. Ordentlig hjemmelaget pasta med spennende råvarer, i et kult og nytt lokale, kan få innpass på restaurantscenen i Oslo. Men Null Null har litt igjen før de kan nå toppen av karakterskalaen.

SENTRALT: Null Null er en del av det flunkende nye hotellet Revier i Oslo sentrum. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
SENTRALT: Null Null er en del av det flunkende nye hotellet Revier i Oslo sentrum. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Null Null- Terningkast: 4

Null Null i Oslo sentrum byr på italienske retter. Fine lokaler og grei mat, men høye priser.

Sted: Kongens gate 5, 0153 Oslo.

Tid før maten kom: 17 minutter.

Pris lunsjretter: 260–295 kroner.

Besøkt: 20. oktober.