Ukens vintips:

Herlige bobler fra Spania

<p>Vardon Kennett er en allsidig boblevin fra Spania. Best med mat, men god uten mat også.</p>
Vardon Kennett er en allsidig boblevin fra Spania. Best med mat, men god uten mat også. Foto: Svein Lindin

Allsidig matvin, som smaker godt og har et kult design.

Svein Vinofil Lindin er vinjournalist i Hegnar Media. Han deler sin ekspertise med leserne i Kapital, Finansavisen og ABC Startsiden. Vinofile Lindin smaker tusenvis av viner årlig, og er kjent for å ha en av landets mest utsøkte smaksganer. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen
Svein Vinofil Lindin er vinjournalist i Hegnar Media. Han deler sin ekspertise med leserne i Kapital, Finansavisen og ABC Startsiden. Vinofile Lindin smaker tusenvis av viner årlig, og er kjent for å ha en av landets mest utsøkte smaksganer. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen

Man kan ikke nevne Spania som vinland uten at familiebedriften Torres trekkes frem. I 150 år har familien Torres fulgt vinmarkedet og tilpasset seg vinmarkedets trender. Deres prosjekt med en musserende vin fra Spania viser det. Vinen setter en ny standard etter min mening og er langt unna hva man ellers forbinder med Spania.

Allsidig

Vardon Kennett er en allsidig boblevin, bruk den som aperitiff, men er best til mat. By på det beste av sjømat: nytrekt kveite, pannestekt piggvar, gratinert hummer, nykokte sjøkreps eller stekte kamskjell. Vinen trives med sauser, som beurre blanc eller hollandaise, men takler også grillet Stange-kylling med kremet steinsopp. Anbefaler høye tynne glass til aperitif og bredere tulipanglass til mat. 55% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 5% Xarel-lo er basen på vinen.

Smakerommet: Hvem smaker, og hvordan bedømmes vinene

Svein Vinofil Lindin arbeider som vinjournalist i Hegnar Media med vinstoff til Kapital, Finansavisen og ABC Startsiden som arbeidsfelt. I redaksjonen til Kapital er det innredet et eget smakerom hvor vin smakes og vurderes gjennom hele året, sent og tidlig. I tillegg smakes det vin på pressesmakinger hos Vinmonopolet, vinimportører og messer i inn- og utland.

Svein er utdannet vinkelner og har sin bakgrunn fra topprestauranter i Norge. Siden 1997 har han holdt vinkurs og foredrag for næringslivet og private gjennom nettstedet vinforedrag.no. Svein smaker og reiser kontinuerlig for å holde seg oppdatert i den vinøse verden.

Vurdering av vin gjøres slik:
Vinen bedømmes med poeng. Poengsummene er rent kvalitative, uavhengig av pris og basert på et Robert Parker-system hvor alle viner starter med en utgangsverdi på 50 poeng og verdsettes etter følgende poengfordeling:

Utseende: 0–5 poeng.

Duft: 0–15 poeng.

Smak: 0–20 poeng.

Totalvurdering: 0–10 poeng.

Vardon Kennett

Lys gulgrønn farge. Små bobler. Eple, moden gul frukt og gjær på duft og smak. Fyldig mousse og fruktdrevet ettersmak av eple, sitrus og mineralitet. Mye vin for pengene og sjekk ut designet!

Passer til: Fisk, skalldyr, aperitif.

Pris: 300 kr (bestilling)

Varenr: 7608401

Importør: Beverage Partners Norway

Poeng: 87

Vardon Kennett. Pris: 300 kr (bestilling), varenr: 7608401. Foto: Vinmonopolet
Vardon Kennett. Pris: 300 kr (bestilling), varenr: 7608401. Foto: Vinmonopolet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden