Grete Roede fyller 80 år: – Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle få oppleve

Hun har gjort braksuksess som slankepioner, konkurrert ut en amerikansk gigant og mottatt Kongens fortjenstmedalje. Grete Roedes stolteste øyeblikk kom imidlertid da hun trakk seg tilbake.

Grete Roede har ikke hatt for vane å gjøre opp status ved tidligere jubileer. Men nå som hun fyller 80 år har hun tenkt mye på livet hun har levd.

– Da tenker jeg på hvor lenge jeg har levd og på tidsepoken jeg har levd i. Det er ikke mange som lever i en periode med like rivende rask utvikling som min generasjon, sier jubilanten til ABC Nyheter.

Som krigsbarn, født 21. januar i 1939, kan hun huske den tidens rasjoneringer og sparsommelighet. Hvordan hver nyvinning opplevdes veldig stort. Da telefon ble vanlig. Familiens første bil.

Hun minnes hvordan hun som mor, sydde og strikket klær til barna sine. Lappet det som ble ødelagt.

Kontrasten til dagens bruk og kast-samfunn er stor.

– Alt nytt var så stort. Det ble en fantastisk opplevelse. Nå er det nesten blitt en selvfølge at man får ny mobiltelefon hvert år. Det er veldig lite som føles veldig stort. Her har det vært en enorm forandring i min levetid, sier hun.

ABC Nyheter møter Grete Roede hjemme hos henne på Høvik i Bærum. Det er en snøtung formiddag, en liten uke før «slankedronningen» fyller 80 år.

– Du går glipp av utsikten, sier hun og peker mot vinduene i stuen.

Utenfor er en stor terrasse, som i dag er dekket av nysnø. Det som på en klarværsdag ville vært en nydelig utsikt mot Oslofjorden, er nesten bare hvitt.

Rett nedenfor kan vi skimte brygger. Om sommeren er det bare å gå rett ned å bade.

– Skummelt å tenke på, så jeg velger å la være

– Hva tenker du om at du nå blir 80 år?

– Det er flott at jeg har fått lov til å bli 80 år. Det hadde jeg ikke trodd da jeg fikk diagnosen. Jeg skal feire her hjemme med 34 gjester. Det er et godt tegn at jeg har overskudd til det, svarer Roede.

I 2016 fikk hun smerter i magen, som ikke ble borte. Det viste seg etter hvert å være eggstokkreft. Og da hun ble operert, hadde kreften allerede spredd seg.

– Det er klart formen har gått opp og ned, og under cellegiftbehandlingen følte jeg meg veldig dårlig. Men stort sett har jeg hatt det bra og har energi nok til å få gjort mye. Det er ikke alltid jeg har så mye krefter, men jeg har jo heller ikke vært 80 år før.

Hun forklarer at hun har valgt ikke å tenke så mye på kreftsykdommen. Men at hun har vent seg til at hun ikke kan legge så langsiktige planer.

– Jeg har hatt så mange gode dager. Og jeg kan ikke ødelegge det ved å tenke på at det kanskje ikke vil fortsette å være godt.

Grete Roede blir blank i øynene. Hun bruker noen sekunder på å samle seg litt, før hun fortsetter å fortelle åpenhjertig.

– Det er skummelt å vite at man skal dø. Å tenke på hvilken vei kreften utvikler seg, hva som angripes neste gang. Lungene, hodet …? Kreft er en uforutsigbar sykdom.

– Slike ting er skummelt å tenke på, så jeg velger å la være. Og det har jeg styring på, stort sett.

Kjæreste med bestevennen

Leiligheten på Høvik har vært Roedes hjem i fem år. Den er pent innredet og romslig. Hun bor her alene. Kjæresten som hun har vært sammen med i ni år, bor et annet sted.

I 2007 ga Grete Roede ut boken «Lettere» hvor hun presenterer lette matoppskrifter og forteller historien om sine 30 år som slankegründer. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
I 2007 ga Grete Roede ut boken «Lettere» hvor hun presenterer lette matoppskrifter og forteller historien om sine 30 år som slankegründer. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

– Han er klippen min. Selv om han ikke bor her, er han alltid der for meg.

Roede ble enke i en alder av 55 år, da ektemannen døde av kreft. Da hun var 71 år ble hun kjæreste med en av sine nærmeste venner, Per.

– Vi er fadder for hverandres barn. Jeg ble kjent med ham gjennom mannen min. Og vi har vært bestevenner nesten hele mitt voksne liv.

– Når vi reiser til leiligheten min i Frankrike bor vi sammen.

Reisene dit er alltid et lyspunkt, forteller Roede.

– Der er gresset grønt. Og det er blomster. Det virker så godt på sinnet. Jeg var der en uke nå nettopp. Det var helt fantastisk. Strålende sol og det blå Middelhavet …

– Der er ikke varmt, men det er masse lys.

Det siste ordet nærmest roper hun, som for å understreke hvor mye det betyr å få en pause fra mørketid i Norge.

– Det var ganske grusomt

Det var vinter og snø da husmoren Grete Roede for 45 år siden bestemte seg for å prøve noe nytt, og kastet seg ut i det som skulle vise seg å bli et slankeeventyr uten like.

I februar 1974 holdt hun sitt aller første slankekurs, i sitt eget hjem på Slemdal i Oslo. Hun hadde dekket bordet med duk, stearinlys og blomster. Mann og barn var sendt på dør.

Mediene fikk fort øynene opp for Grete Roedes slankekurs. Og oppslag som dette, fra VG i april 1974, bidro til hennes suksess. Faksimile: VG
Mediene fikk fort øynene opp for Grete Roedes slankekurs. Og oppslag som dette, fra VG i april 1974, bidro til hennes suksess. Faksimile: VG

– Guttene mine var store nok til at de kunne gå ut å leke. Men lille Jeanette måtte mannen min ta med seg ut i pulk, så jeg fikk huset for meg selv. Det siste jeg måtte gjøre var å sjekke at såpen på doen var ren, uten spor av disse små, skitne barnehendene, minnes Roede.

Åtte tapre kvinner møtte opp. De var skeptiske og den ferske kurslederen var kjempenervøs. Hun hadde selv hatt suksess med dietten hun skulle presentere, men aldri testet den på noen andre.

– Det var ganske grusomt. Jeg hadde aldri gjort noe slikt før. Jeg ante ikke om det ville virke eller hvordan deltagerne ville reagere. Om de ville like å følge opplegget eller om de ville synes at det var tortur.

Uken etter snudde stemningen. Deltagerne hadde fått beskjed om ikke å veie seg hjemme.

– De skulle veie seg på min vekt da de kom tilbake. Jeg husker de sa ting som «Jeg har sikkert gått opp. Jeg har spist masse!» Men alle hadde gått mye ned.

– Jeg ble så glad. Og det gjorde de også.

Deltagerne fikk gode tilbakemeldinger hjemme og på jobb. Da kursets åtte uker var over, ville de ikke slutte.

– Det hadde jeg ikke tenkt på da jeg startet opp. Jeg måtte lage nye ukesmenyer og utvikle konseptet videre.

Trodde det var en døgnflue

Jungeltelegrafen gikk. Folk tok kontakt og ville delta på kurs. Roede ble fort varm i trøya.

Pressen kom på banen. Og med oppslag i media «var det gjort», som hun sier. Folk ville ha kurs andre steder i landet også. Først ute var Trondheim, så fulgte Roede opp i Bergen, Stavanger …

I 2000 fikk Grete Roede sammen med nå avdøde Grete Waitz overrakt Folkehelseprisen fra Nasjonalforeningens for folkehelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I 2000 fikk Grete Roede sammen med nå avdøde Grete Waitz overrakt Folkehelseprisen fra Nasjonalforeningens for folkehelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det tok ikke lang tid før hun hadde stiftet Grete Roede AS, ansatt kontorpersonell og flyttet inn i egne kontorlokaler.

– Jeg hadde ikke forberedt meg på at det skulle bli så stort. Jeg skulle bare ha en liten gruppe hjemme på kurs.

I løpet av det første året hadde Grete Roede 10.000 kursdeltagere.

– Jeg måtte jobbe døgnet rundt. Det ble etter hvert mange mennesker jeg skulle forholde meg til. Kursledere som skulle motiveres, strammes opp. Og hele tiden ble veien til mens jeg gikk.

– Når skjønte du at du hadde lykkes?

– Det skjønte jeg ganske fort siden det tok av på den måten det gjorde. Men jeg trodde det var en døgnflue. Jeg var sikker på at det kom til å dukke opp en pille eller noe som ville danke ut mitt opplegg.

Utkonkurrerte amerikansk gigant

Det hadde ikke gått mange år før det amerikanske selskapet Weight Watchers kom til Norge for å prøve å få innpass på det norske slankemarkedet. Men det ville ikke Grete Roede ha noe av.

– Jeg mobiliserte mine kursledere. Jeg var sikker på at Weight Watchers ville prøve å rekruttere dem. Men vi tok konkurransen på alvor og kjempet imot. Da ble vi veldig norske, minnes hun med et smil.

Bare en av hennes kursledere lot seg rekruttere av konkurrenten. Og den amerikanske giganten fikk ikke fotfeste.

– Senere slo pulverdietter veldig an. Da trodde jeg det skulle være slutt på moroa vår, erindrer hun.

– Mange ble veldig slanke, men de føk opp igjen. Og etter ett år fikk vi dobbelt så mange deltagere tilbake som før pulverdiettene dukket opp.

Den «magiske» pillen som løser overvektsproblemet, har uteblitt. I Norge er det i dag vanligere å ha overvekt eller fedme, enn det er å være normalvektig.

Når dette temaet kommer på banen får slankepioneren en bekymret mine.

– Jeg synes det er skremmende. Særlig når jeg hører om eksperter som mener det er en god idé å flytte normen for hva som er normalvekt, så den blir høyere. Vi kan ikke gi oss på den måten, vi må fortsette å prøve å legge om livsstilen, sier hun.

Les mer: Norsk forsker mener det ikke er helseskadelig å være overvektig

– Ikke redd for å være dum

Av personlig egenskaper som har vært viktig for at slankekurset for åtte kvinner endte i en kjempesuksess, nevner 79-åringen blant annet evnen til å være entusiastisk og ha en sterk tro på det man gjør. Og at hun ikke var redd for å stå på og jobbe masse.

Hun tenker seg om litt, som om hun kvier seg for å bedrive selvskryt.

– Og så tror jeg at jeg ganske sikkert kan si at jeg er flink til å håndtere mange mennesketyper. Jeg er glad i mennesker. Jeg hadde like god kontakt med folk i nord, vest og sør ... Det er en viktig forutsetning. Det nytter ikke å bli høy på pæra og kommandere folk rundt i en sånn situasjon.

– Jeg var heller aldri redd for å være dum. Jeg ba om hjelp på områder der jeg trengte det.

– Jeg var jo bare en husmor som skulle være leder av et stort firma. Jeg måtte prøve meg frem og lære hele tiden.

Hele tiden var det viktig for Roede at kursopplegget hennes skulle være forståelig og tilgjengelig. Hun var redd for å bli «for prektig».

– Uttrykk som ja-mat, nei-mat og litt-mat, trivselsvekt og kosemerker kan kanskje få ernæringsfysiologer og akademikere til å grine på nesa. Men de har hatt sin virkning. Det er ord som har gått inn i språket, sier Roede.

Å være gründer innebar da, som nå, mye hardt arbeid. De fleste ferier og helger gikk med til å skrive nye planer og tenke ut nye oppskrifter og menyer. Hun hadde masse ideer. Og det var upløyd mark. «Som å gå i nysnø hele tiden.»

– Når jeg tenker tilbake på det nå er det kjempegøy. Men da handlet det bare om å henge i stroppen. Toget kjørte fortere enn jeg klarte å løpe, minnes Roede.

Gode hverdager og familie er viktigst

Nå er det lenge siden Grete Roede hoppet av toget og solgte seg ut av suksessbedriften. Men det hun bygget opp består. Årlig er om lag 35.000 deltagere på Grete Roede-kurs. Og siden oppstarten har omtrent en million nordmenn vært på kurs for å legge om livsstil og kosthold.

Roedes arbeid er anerkjent og hun er tildelt flere priser, blant annet Kongens fortjenstmedalje i gull i 2003.

(Saken fortsetter under)

ANERKJENT: I 2003 ble Grete Roede som mottager av Kongens fortjenstmedalje, invitert på slottet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ANERKJENT: I 2003 ble Grete Roede som mottager av Kongens fortjenstmedalje, invitert på slottet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Hva er ditt stolteste øyeblikk?

Roede lyser opp.

– Det var da Jeanette hadde sagt ja til å ta over etter meg.

– Jeg sto foran 250 kursledere på årskongressen i Trondheim og fortalte dem at jeg skulle slutte. Alle visste at jeg hadde mistet mannen min. Jeg hadde vært mer eller mindre borte fra jobben i et år, så de skjønte nok min beslutning. Men de visste ikke hvem som skulle ta over.

Hun forteller at det var to menn i bedriften som nok kunne vært aktuelle. Det var de to som endte med å kjøpe selskapet sammen med Roedes datter; stesønnen Erik og en markedssjef som hadde jobbet i selskapet i 20 år.

– Men så var det denne kvinnen, Jeanette, som nettopp var ferdigutdannet fysioterapeut. Da jeg presenterte henne som ny frontfigur i Trondheim brøt det ut spontan applaus. Alle reiste seg. Det var veldig stort for meg. Og for henne naturligvis. Da skjønte jeg at hun er velkommen. Det er nok det største som har skjedd. Da var jeg veldig stolt.

– Hva er viktigst for deg nå?

– Gode hverdager. Og familien min. Barn og barnebarn. Og kjæresten min.

Svaret kommer kontant.

Det er også sammen med familien den store 80-årsdagen skal feires.

– Jeg har masse venner også. Men det blir for mye for meg nå.

– Mest sannsynlig skal jeg gjennom en ny runde med cellegift om et par uker. Hvis jeg klarer å komme meg en gang til, blir det fest for venner, sier Grete Roede til ABC Nyheter.

Les også: – Må redusere porsjonsstørrelser på mat for å takle fedmeproblematikken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne
Siste nytt
00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne
Populært