Flyselskapenes priskrig er lønnsomt for deg

Krakow er Polens nest største by og hovedstad i regionen Lille-Polen. Her får du blanding av kultur, historie, shopping og nydelig mat. Foto: Apollo
Krakow er Polens nest største by og hovedstad i regionen Lille-Polen. Her får du blanding av kultur, historie, shopping og nydelig mat. Foto: Apollo

– Til stor glede for kundene skapes det fort en dominoeffekt blant flyselskapene når noen lanserer storsalg.

I disse dager er det mange som opplever å få innboksen invadert av tallrike mailer med tilbud om flyreiser til nære og fjerne destinasjoner. Fristen for å tenke seg om, varierer fra noen dager til under et døgn.

– Våre største kampanjer er om høsten og rundt nyttår for da ønsker mange å bestille feriereisen sin, forteller pressekontakt Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til ABC Nyheter.

– Dersom du velger å reise på litt mindre populære tidspunkter, som utenfor skoleferie og populære langhelger, kan du få tak i veldig billige billetter, enten du bestiller nå i forbindelse med høstkampanjen eller ellers i året.

Sparker i gang etter sommeren

Selskaper som Norwegian, Qatar Airways og British Airways gir deg frist til neste uke med å velge bestemmelsessted. Hvis du vil fly med SAS, må du bestemme deg for destinasjon innen utgangen av dagen i dag (30. august).

Kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera. Foto: Apollo Reiser
Kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera. Foto: Apollo Reiser

Beatriz Rivera er kommunikasjonsrådgiver hos turoperatøren Apollo Reiser som samarbeider med flere av flyselskapene som forsøker å overgå hverandre med priskampanjer. Til ABC Nyheter forklarer Rivera at det hele skyldes at innsalget til høstens, vinterens og vårens flyruter har vært laber i forkant av sommeren.

– Det å sikre sommerferien er «alles» førsteprioritet på våren. Flyselskapene har derfor behov for å få litt fart på salget for å sikre seg «en buffer» for høsten og vinteren, og da ser vi at den vanligste måten å gjøre dette på er å lansere kampanjer slike som disse.

Les også: Den beste tiden å bestille reise i vinter

(Saken fortsetter under)

Storbyreiser, blant annet til London, er ifølge Beatriz Rivera i Apollo Reiser ekstremt populært blant par og venner som reiser i mindre grupper. Foto: Colourbox
Storbyreiser, blant annet til London, er ifølge Beatriz Rivera i Apollo Reiser ekstremt populært blant par og venner som reiser i mindre grupper. Foto: Colourbox

Dominoeffekt gir prisras

Beatriz Rivera forklarer at når ett selskap starter slike salgskampanjer, kaster som oftest de andre seg på. Dette igangsetter en flott dominoeffekt for kunden ettersom prisene raser ned.

– Derfor lønner det seg absolutt å reise på høsten dersom man har muligheten til det. Ikke bare er det rimeligere, men utvalget av ledige hoteller og liknende er også større utenom fellesferiene. Høsten og våren er også høysesonger for storbyreiser, forteller Rivera til ABC Nyheter.

– På sommeren velger vi gjerne en uke eller to med sol og bad, men vi reiser stadig mer enn før og da er en langhelg til en storby ofte det vi velger.

Les også: Åtte romantiske steder utenfor allfarvei

Mindre behov for å planlegge

Ifølge Lasse Sandaker-Nielsen opplever Norwegian god respons i denne tilbudsperioden, til tross for det er kort tid på å planlegge turen detaljert i forkant av bestillingen.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian

– Vi vet at mange bestemmer seg for reisemål først og deretter setter sammen turprogrammet med hotell og aktiviteter. Jo tidligere du er ute, jo større er sjansen for å få tak i de billigste billettene.

Beatriz Rivera i Apollo Reiser er enig med Sandaker-Nielsen om at vi har langt mindre behov for å diskutere og planlegge i forkant, sammenliknet med den store sommerferien.

– De viktigste årsakene er at det ofte er snakk om en kortere tur, gjerne en helg, og man reiser gjerne færre mennesker sammen. Storbyreiser er ekstremt populært blant par og venner som reiser i mindre grupper, mens vi gjerne tar med hele familien på sommerferie. I tillegg er det en rimeligere reise, kortere reisevei og ikke minst en reise til byer vi ofte kjenner godt fra før. Derfor gir det også større rom for å være impulsiv.

Les også: Hit bør du reise i 2016

(Saken fortsetter under)

Millionbyen New York føles ikke like langt borte som den gjorde for noen tiår siden, og mange nordmenn reiser hit på kortere turer. Foto: Apollo
Millionbyen New York føles ikke like langt borte som den gjorde for noen tiår siden, og mange nordmenn reiser hit på kortere turer. Foto: Apollo

Storbyferie og sykkelturer

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, forteller at mange ønsker å fly utenlands, og benytter seg av de tilbudene som kommer nå for å forlenge sommeren når det blir kaldere her hjemme.

Knut Morten Johansen, informasjonssjef SAS. Foto: SAS
Knut Morten Johansen, informasjonssjef SAS. Foto: SAS

– Vi drar da til middelhavsområdet med Spania som en klar favoritt, samtidig som Miami selger svært godt blant nordmenn. Storbyferie er populært året rundt, men mange tar langhelger for shopping og for å oppleve kultur og fotball. London, Stockholm, København, Paris og New York kan nevnes som hyppige reisemål.

– Hvis vi skal si noe om trender, så er stadig flere aktive i ferien. Sykkelturer øker kraftig, spesielt Sør-Frankike, Italia og Spania står øverst på ønskelisten for mange.

Les også: Så mye har du lov til å ta med deg om bord på flyet

Besøker venner og familie

Mange av oss benytter høstkampanjene til å bestille billetter innenlands, og Knut Morten Johansen mener etterspørselen ikke står tilbake for det SAS opplever på utlandssiden.

– Nordmenn flyr mye innenriks da den norske topografien gjør at det finnes ikke alternativer til flyet som transportmiddel over lengre avstander. De største byene er i antall mest populære, og reisene er hva man kan kalle besøksreiser til venner og familie.

– Samtidig er kultur, opplevelse og shopping formålet for mange reiser innenriks.

Les også: Mobiltelefonen gjør oss mer spontane når vi er ute på reise

USA ikke lenger ansett som langdistanse

Selv om fristen for kjøpet er kort, gir høstens kampanjer muligheten til å reise lengre frem i tid. Beatriz Rivera forteller til ABC Nyheter at mange benytter seg av muligheten til å bestille den ultimate jule/vinterferien.

– Det som er litt gøy å se er at USA ikke lenger anses like mye som et langdistanse-reisemål som tidligere. Byer som New York selges på samme måte som de europeiske storbyene – med kort tid før avreise og liten tid til planlegging og diskusjon.

– Dette bunner nok i det enorme utvalget av direkteruter som har kommet de siste årene, og at stadig flere av oss nå allerede har vært der og kjenner byen godt. Vi ser også at mange benytter seg av kampanjene til å bestille reiser til de tradisjonelle og typiske europeiske julemarkedene i november og desember, til byer som Krakow, Praha, Berlin, Riga, Budapest og Wien, avslutter Rivera.

I Praha finner du et overdådig julemarked med et stort utvalg av spesialiteter, gaveideer med mer. Markedet er rammet inn i vakre, historiske og som oftest snødekte omgivelser. Foto: Colourbox
I Praha finner du et overdådig julemarked med et stort utvalg av spesialiteter, gaveideer med mer. Markedet er rammet inn i vakre, historiske og som oftest snødekte omgivelser. Foto: Colourbox

Les også:

Glem delfiner og havskilpadder - her svømmer du med griser

Ti land som kan by på mer enn krigshistorie og terror

Fra trist Sovjetstat til moderne sjarmtroll

Skottland - Herre i høylandet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:07 Oppgitt Jan Thomas: – Du kan ikke kurere noe som ikke er en sykdom19:59 Svenske medier: Iraks forsvarsminister mistenkt for trygdesvindel19:49 Samtlige norske hoppere klare for sesongåpningen19:37 Flytoget advarer: Kan bli nedlagt dersom nytt togtilbud vedtas19:35 Nei, kvinner skaller ikke kraniebrudd på kjærestene sine19:25 Trump vil beholde Pence19:18 Ernæringsprofessor Kaare Norum er død19:06 Stortinget sier nei til å skrote au pair-ordningen18:53 Flere påkjørsler i fotgjengerfelt i Vestfold18:30 Fikk ikke ut penger – tok med likpose i banken17:28 En person forsøkt knivstukket på Notodden17:20 =Oslo-selger ranet og sparket16:59 Netanyahus motstandere krever at han sier fra seg ministerposter16:49 Alvorlig Acer-beskyldning mot statsråd: Villedet Stortinget16:35 Personer pågrepet etter ny krabberazzia i Øst-Finnmark16:06 Petter Northug gjør comeback som langrennsløper15:50 Miljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33 SIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28 Farlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38 Zidane taus om Ødegaard14:37 CDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24 Kina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24 Valnes satte Klæbo på plass14:09 Lønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04 Regjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49 Mann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44 FN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34 Tre demonstranter drept i Irak13:33 Føderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46 Halfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45 Drømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24 Trump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17 Russland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16 Nye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50 Fire til sykehus etter trafikkulykke11:31 Tenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16 Kun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15 Solskjær: – Godt å ha José tilbake11:06 Kampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04 Carlsen med sterk åpning i India10:31 Politibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30 King mister Wolves-kampen10:04 Vy-sjefen går av09:50 USA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27 Strid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06 Maradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07 Professor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52 Over tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46 Ødegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 Kritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Nå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes
Siste nytt
20:07NorgeOppgitt Jan Thomas: – Du kan ikke kurere noe som ikke er en sykdom19:59VerdenSvenske medier: Iraks forsvarsminister mistenkt for trygdesvindel19:49SportSamtlige norske hoppere klare for sesongåpningen19:37ReiseFlytoget advarer: Kan bli nedlagt dersom nytt togtilbud vedtas19:35StemmerNei, kvinner skaller ikke kraniebrudd på kjærestene sine19:25VerdenTrump vil beholde Pence19:18NorgeErnæringsprofessor Kaare Norum er død19:06NorgeStortinget sier nei til å skrote au pair-ordningen18:53NorgeFlere påkjørsler i fotgjengerfelt i Vestfold18:30VerdenFikk ikke ut penger – tok med likpose i banken17:28NorgeEn person forsøkt knivstukket på Notodden17:20Norge=Oslo-selger ranet og sparket16:59VerdenNetanyahus motstandere krever at han sier fra seg ministerposter16:49PolitikkAlvorlig Acer-beskyldning mot statsråd: Villedet Stortinget16:35NorgePersoner pågrepet etter ny krabberazzia i Øst-Finnmark16:06SportPetter Northug gjør comeback som langrennsløper15:50NorgeMiljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33NorgeSIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28NorgeFarlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38SportZidane taus om Ødegaard14:37PolitikkCDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24NorgeKina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24SportValnes satte Klæbo på plass14:09KulturLønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04PolitikkRegjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49NorgeMann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44Helse og livsstilFN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34VerdenTre demonstranter drept i Irak13:33VerdenFøderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46SportHalfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45SportDrømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24VerdenTrump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17VerdenRussland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16ReiseNye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50NorgeFire til sykehus etter trafikkulykke11:31NorgeTenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16Helse og livsstilKun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15SportSolskjær: – Godt å ha José tilbake11:06VerdenKampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04SportCarlsen med sterk åpning i India10:31NorgePolitibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30SportKing mister Wolves-kampen10:04PengerVy-sjefen går av09:50VerdenUSA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27PolitikkStrid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06SportMaradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07PengerProfessor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52NorgeOver tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46SportØdegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19PolitikkTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23PolitikkBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28PolitikkDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54MotorFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseKritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportNå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus