Så mye har du lov til å ta med deg om bord på flyet

Se hvilke regler de ulike flyselskapene opererer med i forbindelse med håndbagasjens størrelse og vekt. Foto: Colourbox
Se hvilke regler de ulike flyselskapene opererer med i forbindelse med håndbagasjens størrelse og vekt. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk størrelsesguiden for hvor mye vekt du har lov til å ha i håndbagasjen når du booker din neste reise med et av de store selskapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er få ting som er like kjedelig på avreise- eller hjemreisedagen enn å ankomme flyplassen og oppdage at håndbagasjen er i tyngste laget. Slikt kan raskt by på en sur ekstra utgift for reisebudsjettet dersom du ikke vil kvitte deg med noe der og da.

Å skulle lete opp den slags informasjon i forkant kan noen ganger vise seg å være enklere sagt enn gjort ettersom de enkelte flyselskapenes vilkår kan være svært omfattende å bla seg gjennom. Det er heller ikke alle som er like tydelige på hva som gjelder i forhold til håndbagasje som de er når det kommer til bagasjen du skal sjekke inn før avgang.

Les også: Nettside vil hjelpe deg med feriepakkingen

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Slik pakker du klærne før du skal ut på tur

Expedia har tatt en gjennomgang av de største flyselskapene og lavprisselskapene, og satt opp en tabell som viser hvilke regler du må forholde deg til om du velger å fly med eksempelvis RyanAir, Air Berlin eller Emirates.

For å komme i gang trenger du bare å klikke på de ulike kolonnetitlene for å sortere og finne målene som gjelder for din bag eller koffert.

VIDEO: Ny oppfinnelse lover å få deg tre ganger raskere til gaten.

Les også: Bedre rettigheter og større trygghet ved pakkereiser