Litt over to måneder igjen:

Gå helt til topps i Rio

Rio de Janeiro sett fra første rad. Foto: Alexandre Macieira | Riotur
Rio de Janeiro sett fra første rad. Foto: Alexandre Macieira | Riotur

Ingen grunn til å ligge på latsiden i OL- byen Rio de Janeiro.

Reisefakta:

FLYBILLETT: Det er fortsatt mulig å få flybilletter til Rio under OL til rundt 8.000 kroner. Flyselskaper som Air France, KLM, Lufthansa, British Airways og TAP flyr alle til OL-byen.

OVERNATTING: I Rio de Janeiro finner du hele skalaen av overnattingsalternativer, fra luksushoteller som Copacabana Palace og Fasano til enklere hostels som Lagarto. Mange går også for privat innlosjering gjennom tjenester som booking.com og airbnb.com. Det er ifølge brasilianske medier de dyreste hotellene som har størst belegg under OL.

SHOPPING: Shopping Rio Sul i bydelen Botafogo er byens eldste og mest tradisjonelle. Spesielt gode på beachwear. Dessuten finner du det norske konsulatet i Rio Sul. Barra Shopping er fortsatt byens største. Dette ligger i den olympiske bydelen Barra da Tijuca. Virkelig «billigshopping» gjør du i sentrum i bydelen Saara. Her finner du for eksempel supportereffekter som hatter og briller, bijuteri og suvenirer.

PÅ NETT:

KURSER: 1 brasiliansk real = 2,35 norske kroner (09.05.2016)

PÅ NETT: https://www.oanda.com/currency/converter

HELSE: Zikafeber-utbruddet har fått mange til å revurdere Brasil-ferien, men etter hvert som kveldene og nettene i Rio blir kjøligere, blir det også mindre mygg. Det er likevel viktig å smøre seg godt og hyppig med myggmiddel.

PÅ NETT: http://www.fhi.no/tema/zikafebe

OL: Sommerens OL går av stabelen i tidsrommet 5.-22. august. 10.500 idrettsutøvere fra 206 land setter kursen for Rio for å kjempe om 306 medaljer i 42 sportsgrener. OL-anleggene er konsentrert i regionene Barra da Tijuca, Copacabana, Deodoro og Maracana. De paralympiske leker foregår fra 7.-18. september.

MER TURISTINFORMASJON: http://visit.rio

RIO DE JANEIRO, BRASIL (ABC NYHETER): Det er store muligheter for aktiv ferie i byen som arrangerer sommer-OL i august, og til fots kan prestere på toppnivå og sikre deg selfies fra samtlige av byens mest besøkte turistattraksjoner uten å måtte stå i lange køer. Likevel får du sett byen som om du hadde billetter på første rad. ABC Nyheter viser deg veien:

Les også: Tre norske Rio-favoritter

1. Gå for gull

Førsteinntrykket er alt, og vi ser ingen grunn til å gå forsiktig ut. Vår første anbefaling er en tur til fjelltoppen Dois Irmãos - To brødre - på norsk. Det vil garantert gi mersmak. Nede fra Ipanema-stranden ser de to spisse fjelltoppene helt utilgjengelige ut, men stien fører deg opp på baksiden av fjellformasjonen, og turen er faktisk lettere enn det ser ut som.

Turen starter i Vidigal-slummen, og her anbefaler vi at du tar en minivan (3,50 reais) eller motorsykkeltaxi (5 reais) opp til der stien starter og du må fortsette til fots, ved idrettsanlegget Vila Olimpica i bydelen. Synes du det blir for vågalt å sette ut alene, er det mange som arrangerer guidede turer til Dois Irmãos. Turen tar 40-60 minutter, og politiet patruljerer dessuten også jevnlig løypa.

– Utsikten er helt fantastisk, antakeligvis den beste utsikten over byen, sier de to portugisiske kameratene Cirillo Lopes og Pedro Lopes, som ferierer i Rio for tredje gang på et halvt år. Denne gangen er de i Brasil for å se favorittlaget Vasco da Gama spille finale i det lokale Rio-mesterskapet.

Les også: - VM tar fotballen fra de fattige

De to har gått turen til Dois Irmãos to ganger, og legger ikke skjul på hva de mener.

– Det finnes ingen bedre måte å se byen på og heller ingen bedre måte å være turist på. Det sier mye i en by som Rio der det er så mye å oppleve og nesten umulig å stryke ting fra lista man har lyst til å se. Det er en by som liksom renner over av livsglede og folk virker lykkeligere enn hjemme i Europa. Livet er liksom enklere her, sier de to.

Når du kommer ned igjen fra Dois Irmaos, finnes det mange barer og spisesteder i Vidigal, hvor du kan puste ut og få deg noe kaldt å drikke. Utsikten fra terrassen på Bar da Laje, som ligger ved minivanens siste stoppested, er også upåklagelig, og det er her vi treffer Cirillo Lopes, som jobber med turisme, og Pedro Lopes, som er lege, som sitter og nyter hver sin caipirinha.

Her finner du informasjon om turen

(Saken fortsetter under bildet)

Pedro Lopes og Cirillo Lopes er allerede i gang med å planlegge neste Rio-ferie. De anbefaler turen til Dois Irmãos, idylliske Parque Lâge og tandemflyvning i São Conrado for dem som kommer til Rio for første gang. Foto: Runa Hestmann
Pedro Lopes og Cirillo Lopes er allerede i gang med å planlegge neste Rio-ferie. De anbefaler turen til Dois Irmãos, idylliske Parque Lâge og tandemflyvning i São Conrado for dem som kommer til Rio for første gang. Foto: Runa Hestmann

Les også: Hør den offisielle fotball-VM-sangen

2. Opp og frem

Kanskje er Copacabana verdens mest berømte strand? Vil du se stranden fra en annen vinkel enn de andre titusener av turister som i disse dager har kurs for Rio, kan du ta turen til Leme-fortet, i enden av stranden. Inngangsbilletten koster 4 reais for voksne, og turen opp går gjennom tett skog, men på brosteinsbelagt vei, og selv om verken barnevogn eller rullestol er å anbefale, er dette blant de mest tilgjengelige og enkleste av turene vi har gått. Turen opp tar rundt 30 minutter, og et stykke er det ganske bratt, men utsikten når du kommer opp er det verdt å bli litt tungpusten for. Dette er også en tur som du godt kan ha med deg barn på. Oppe på fortet er det vanligvis massevis av små apekatter, noe som pleier å begeistre de yngste turgjengerne. Når du kommer ned igjen kan du ta deg en avkjølende dukkert eller spise lunsj på promenaden som kalles Pedra do Leme.

Her finner du mer informasjon om stranden ( kun portugisisk)

Hvis du går lei av det late livet der nede på stranda, kan du ta en tur opp til Leme-fortet for å nyte både utsikten og den friske vinden. På varme dager kan det være godt å ha noe på hodet. Kroppen trenger først og fremst solkrem. Foto: Runa Hestmann
Hvis du går lei av det late livet der nede på stranda, kan du ta en tur opp til Leme-fortet for å nyte både utsikten og den friske vinden. På varme dager kan det være godt å ha noe på hodet. Kroppen trenger først og fremst solkrem. Foto: Runa Hestmann

3. Sukkertoppen og Den røde stranden

Sukkertoppen er også blant Rios mange postkortmotiver. Fjelltoppen med den karakteristiske sukkertopp-formen ligger i bydelen Urca, og fra Praia Vermelha, Den røde stranden, går det taubane til topps. Det har det gjort siden 1912, og selv om det er en fin tur, kan køen av turister i stekende sol være demotiverende. Vil du spare de 76 reais det koster å ta banen opp, eller føler du deg rett og slett sprekere enn som så, kan følge Sukkertoppen utover langs havet, på en godt merket og asfaltert gangvei kalt Pista Claudio Coutinho. Denne ligger inne i et militært område og etter ti minutter vil du se skiltet opp til Morro do Urca. Stien er lett å finne og lett å følge, selv om den er bratt. Det er 900 meter opp og på 20-30 minutter er du fremme på Morro do Urca, som den første fjelltoppen heter. Herfra kan du kjøpe billett videre opp til 396 meter høye Pão de Açucar - og ned igjen. Forhåpentligvis skinner sola hele ferien, for dette er ikke en tur som du bør gå en regnværsdag og heller ikke dagen etter, for da er stien gjørmete og glatt.

Les også: Brasilianerne får OL-regning som svir

Fotturen opp til Morro do Urca er populær blant både turister og fastboende, og du får garantert opp pulsen på den 900 meter lange løypa opp. Foto: Runa Hestmann
Fotturen opp til Morro do Urca er populær blant både turister og fastboende, og du får garantert opp pulsen på den 900 meter lange løypa opp. Foto: Runa Hestmann

4. Ta trappene!

Rios mange favelaer, fattigere områder som klamrer seg til byens dalsider og derfor gjerne har byens beste utsikt, er verdt et besøk. Rio er så mye mer enn hvite strender og svale hotellobbyer.

I Babylônia-slummen får du for eksempel det som har blitt kåret til Rios beste drink på baren «Bar do Alto», som ligger i Rua Sao Jorge, Casa 4. Det var et brasiliansk magasin som kåret mixen av mussernede vin med superbæret açai til byens beste drink for noen år tilbake. Det fins neppe noe som er mer brasiliansk enn açai. Ganske kaloriholdig, men kjempegodt etter ei hard treningsøkt. For å nå Bar do Alto må du for eksempel forsere 280 trappetrinn.

Eller hva med en tett på Michael Jackson-opplevelse? Visste du at det var i Santa Marta-slummen i Rio at kongen av pop spilte inn videoen til «They Don't Care About Us» i 1995? Den gangen styrte narkosjefen Marcinho VP Santa Marta med jernhånd, og lokale myndigheter forsøkte å stoppe innspillinga fordi de var redde for at videoen skulle skjemme Rios image, siden Rio den gangen hadde en søknad inne om å få arrangere sommer-OL i 2004. I dag er det langt fredeligere, og Santa Marta er en av de favelaene der du kan rusle rundt på egenhånd. Trange smug og trapper gjør en tur hit til ei god økt step-trening.

Les også: Vilt, vakkert og turist-tomt

På en av de mange takterrassene i Santa Marta står det i dag en statue av Michael Jackson. Norske Adelén har forresten også spilt inn musikkvideo her. Foto: Alexandre Macieira (Riotur)
På en av de mange takterrassene i Santa Marta står det i dag en statue av Michael Jackson. Norske Adelén har forresten også spilt inn musikkvideo her. Foto: Alexandre Macieira (Riotur)

5. Ingen over, ingen ved siden

Vår siste anbefaling er et skikkelig jungeleventyr med kurs for Kristus-statuen på Corcovado 710 meter over havet. Innerst i Lâge-parken i bydelen Jardim Botânico, finnes det en sti som leder deg helt opp til Kristus-statuen. Parque Lâge er i seg selv verdt et besøk, og dette er dessuten en park som er spennende å utforske for de minste i reisefølget. Turen opp til Corcovado kan imidlertid bli i tøffeste laget, og du må regne med litt melkesyre i låra. Et kort stykke må du dra deg opp ved hjelp av kjetting som er festet i fjellsiden, men du trenger ikke noe utstyr annet enn gode sko. Både vann, solkrem og myggmiddel må også med i tursekken. Men etter 60 minutter, litt avhengig av hvor sprek du er, krysser du togskinnene og da er det ikke langt igjen. For å komme helt opp til den 38 meter høye statuen, som regnes for ett av verdens syv underverk sammen med konstruksjoner som Den kinesiske mur, Collosseum og Taj Mahal, må du likevel betale inngangsbilletten på 24 reais.

Les også: Hit bør alle som elsker biff reise

Nesten tyngre å gå ned enn opp, sier den spreke 60-åringen Torhild Gregersen. Foto: Privat
Nesten tyngre å gå ned enn opp, sier den spreke 60-åringen Torhild Gregersen. Foto: Privat

Sliten i beina?

Trenger du en hviledag eller to, er det slett ikke vanskelig å finne noe å fylle dagen med. For bare noen få år siden var sentrum av Rio de Janeiro ikke noe å bruke tiden på. I dag finner du spennende museer og gallerier og muligheter for en god lunsj på de mange fortausrestaurantene i de trange gatene rundt Praça 15 og nedover mot Centro Cultural Banco do Brasil.

Er du sugen på noe søtt til kaffen, anbefaler vi Confeitaria Colombo, i Rua Gonçalves Dias, ikke langt fra metrostasjonen Carioca. Colombo åpnet dørene i 1894 og har blitt kåret til en av de ti vakreste kafeene i hele verden. Da Rio var hovedstad, var det her politikere og diplomater møttes. I 1968 drakk Dronning Elisabeth sin te her. De enorme speilene på veggene ble fraktet på skip fra Antwerpen.

Les også: Syv fantastiske severdigheter på Mauritius

To rykende ferske museer har løftet havneområdet i sentrum, og det sies at Rio har brukt Barcelona som inspirasjon i oppgraderingen av havna. Etter mange år med støv, veiarbeid, køer og kaos, begynner både innbyggere og tilreisende nå å se resultatene, og de er svært oppløftende. Den gamle kaia der slavene ble ført i land, Cais do Valongo, ble blant annet gravd frem og restaurert da trafikken ble lagt om i denne regionen. Museu do Rio (MAR) og Museu do Amanhã, Morgendagens museum, ligger begge på Praça Mauã.

Innen OL åpner dessuten Latin-Amerikas største akvarium, litt lenger ned i gata.

Det ventes over en halv million turister til Rio under sommerens OL, og lokale myndigheter håper at lekene skal få enda flere utlendinger til å legge ferien hit. Store investeringer er gjort de siste årene, særlig i infrastruktur og kollektivtrafikk. Noe har gått skeis, som sykkelstien som kollapset og kostet to mennesker livet i april, og det er ikke vanskelig å finne svakheter i prioriteringene som har blitt gjort. Men har du lagt ferien til Rio, er det liten grunn til å bruke så mye av tiden din på å lete etter feil og mangler. Særlig når toppturer og avslappende strandliv venter, når lokalhistorie og kultur er gjort tilgjengelig for nye generasjoner, når nye smaker og opplevelser står på menyen. Egen trikk har Rio dessuten også fått, og nesten alt går på skinner i OL-byen. God tur!

Les også: Her får du bot for å holde av plass på stranden

Med Barcelona som inspirasjon har hele havneområdet i sentrum av Rio fått et ansiktsløft og flere nye museer, blant annet Morgendagesn museum på Praca Mauã. Foto: Runa Hestmann
Med Barcelona som inspirasjon har hele havneområdet i sentrum av Rio fått et ansiktsløft og flere nye museer, blant annet Morgendagesn museum på Praca Mauã. Foto: Runa Hestmann

Aktiv ferie

  • Leie sykkel. Det finnes mange muligheter for sykkelutleie i Copacabana, og det er gode sykkelveier langs strendene og rundt innsjøen Lagoa. Alternativ måte å se byen på. De oransje bysyklene kan brukes i 60 minutter av gangen for 5 reais.
  • Bike in Rio tilbyr mange guidede turer på sykkel rundt om i byen.
  • SUP. Brett kan leies i Copacabana nær Copacabana-fortet.

PÅ NETT:

Du kan også besøke en sambaskole og danse hele natta! Prøv for eksempel sambaskolene Salgueiro eller Univos de Vila Isabel, som begge ligger i bydelen Vila Isabel og er enkle og trygge å ta seg til og fra.

  • Spille futvolei på stranda. Hva med en privattime i futvolei på Ipanema-stranden? Denne sporten, en blanding av fotball og volleyball ble skapt på Rios strender.

Fotballstadionet Maracana er dessuten Rios nest mest besøkte turistattrakasjon. Enten du har OL-billetter eller ikke, kan anlegget være verdt et besøk, selv om det ikke foregår guidede turer inne på stadionet i perioden 1. mars til 30. oktober 2016 - grunnet OL . Her er det likevel mye fotballhistorie i betongen.

Les også: Bahamas har rosa strender

Fortsatt feriedager til overs? Få også med deg:

Lapa - Uteliv, live musikk og god mat. prøv Rio Scenarium eller Lapa 40 grais

Santa Teresa - Ta den gamle trikken opp til Largo do Curvelo og gå videre opp til Chacara do Ceu-museet, som i sin tid var norsk konsulat.

Teleferico do Alemão - taubanen over det enorme slumområdet Complexo do Alemão er en veldig interessant opplevelse, men muligens en utflukt for viderekommende. Forhør deg på forhånd, fordi det med jevne mellomrom er uro i området. Ta taxi til togstasjonen i Bonsucesso og taubanen tur-retur herfra.

Les også: En norsk sydenstrand blir født

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Tyrkia pågriper ordførere12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner
Siste nytt
12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenTyrkia pågriper ordførere12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus