Meny

Litt over to måneder igjen:

Gå helt til topps i Rio

Rio de Janeiro sett fra første rad. Foto: Alexandre Macieira | Riotur

Ingen grunn til å ligge på latsiden i OL- byen Rio de Janeiro.

Reisefakta:

FLYBILLETT: Det er fortsatt mulig å få flybilletter til Rio under OL til rundt 8.000 kroner. Flyselskaper som Air France, KLM, Lufthansa, British Airways og TAP flyr alle til OL-byen.

OVERNATTING: I Rio de Janeiro finner du hele skalaen av overnattingsalternativer, fra luksushoteller som Copacabana Palace og Fasano til enklere hostels som Lagarto. Mange går også for privat innlosjering gjennom tjenester som booking.com og airbnb.com. Det er ifølge brasilianske medier de dyreste hotellene som har størst belegg under OL.

SHOPPING: Shopping Rio Sul i bydelen Botafogo er byens eldste og mest tradisjonelle. Spesielt gode på beachwear. Dessuten finner du det norske konsulatet i Rio Sul. Barra Shopping er fortsatt byens største. Dette ligger i den olympiske bydelen Barra da Tijuca. Virkelig «billigshopping» gjør du i sentrum i bydelen Saara. Her finner du for eksempel supportereffekter som hatter og briller, bijuteri og suvenirer.

PÅ NETT:

KURSER: 1 brasiliansk real = 2,35 norske kroner (09.05.2016)

PÅ NETT: https://www.oanda.com/currency/converter

HELSE: Zikafeber-utbruddet har fått mange til å revurdere Brasil-ferien, men etter hvert som kveldene og nettene i Rio blir kjøligere, blir det også mindre mygg. Det er likevel viktig å smøre seg godt og hyppig med myggmiddel.

PÅ NETT: http://www.fhi.no/tema/zikafebe

OL: Sommerens OL går av stabelen i tidsrommet 5.-22. august. 10.500 idrettsutøvere fra 206 land setter kursen for Rio for å kjempe om 306 medaljer i 42 sportsgrener. OL-anleggene er konsentrert i regionene Barra da Tijuca, Copacabana, Deodoro og Maracana. De paralympiske leker foregår fra 7.-18. september.

MER TURISTINFORMASJON: http://visit.rio

RIO DE JANEIRO, BRASIL (ABC NYHETER): Det er store muligheter for aktiv ferie i byen som arrangerer sommer-OL i august, og til fots kan prestere på toppnivå og sikre deg selfies fra samtlige av byens mest besøkte turistattraksjoner uten å måtte stå i lange køer. Likevel får du sett byen som om du hadde billetter på første rad. ABC Nyheter viser deg veien:

Les også: Tre norske Rio-favoritter

1. Gå for gull

Førsteinntrykket er alt, og vi ser ingen grunn til å gå forsiktig ut. Vår første anbefaling er en tur til fjelltoppen Dois Irmãos - To brødre - på norsk. Det vil garantert gi mersmak. Nede fra Ipanema-stranden ser de to spisse fjelltoppene helt utilgjengelige ut, men stien fører deg opp på baksiden av fjellformasjonen, og turen er faktisk lettere enn det ser ut som.

Turen starter i Vidigal-slummen, og her anbefaler vi at du tar en minivan (3,50 reais) eller motorsykkeltaxi (5 reais) opp til der stien starter og du må fortsette til fots, ved idrettsanlegget Vila Olimpica i bydelen. Synes du det blir for vågalt å sette ut alene, er det mange som arrangerer guidede turer til Dois Irmãos. Turen tar 40-60 minutter, og politiet patruljerer dessuten også jevnlig løypa.

– Utsikten er helt fantastisk, antakeligvis den beste utsikten over byen, sier de to portugisiske kameratene Cirillo Lopes og Pedro Lopes, som ferierer i Rio for tredje gang på et halvt år. Denne gangen er de i Brasil for å se favorittlaget Vasco da Gama spille finale i det lokale Rio-mesterskapet.

Les også: - VM tar fotballen fra de fattige

De to har gått turen til Dois Irmãos to ganger, og legger ikke skjul på hva de mener.

– Det finnes ingen bedre måte å se byen på og heller ingen bedre måte å være turist på. Det sier mye i en by som Rio der det er så mye å oppleve og nesten umulig å stryke ting fra lista man har lyst til å se. Det er en by som liksom renner over av livsglede og folk virker lykkeligere enn hjemme i Europa. Livet er liksom enklere her, sier de to.

Når du kommer ned igjen fra Dois Irmaos, finnes det mange barer og spisesteder i Vidigal, hvor du kan puste ut og få deg noe kaldt å drikke. Utsikten fra terrassen på Bar da Laje, som ligger ved minivanens siste stoppested, er også upåklagelig, og det er her vi treffer Cirillo Lopes, som jobber med turisme, og Pedro Lopes, som er lege, som sitter og nyter hver sin caipirinha.

Her finner du informasjon om turen

(Saken fortsetter under bildet)

Pedro Lopes og Cirillo Lopes er allerede i gang med å planlegge neste Rio-ferie. De anbefaler turen til Dois Irmãos, idylliske Parque Lâge og tandemflyvning i São Conrado for dem som kommer til Rio for første gang. Foto: Runa Hestmann

Les også: Hør den offisielle fotball-VM-sangen

2. Opp og frem

Kanskje er Copacabana verdens mest berømte strand? Vil du se stranden fra en annen vinkel enn de andre titusener av turister som i disse dager har kurs for Rio, kan du ta turen til Leme-fortet, i enden av stranden. Inngangsbilletten koster 4 reais for voksne, og turen opp går gjennom tett skog, men på brosteinsbelagt vei, og selv om verken barnevogn eller rullestol er å anbefale, er dette blant de mest tilgjengelige og enkleste av turene vi har gått. Turen opp tar rundt 30 minutter, og et stykke er det ganske bratt, men utsikten når du kommer opp er det verdt å bli litt tungpusten for. Dette er også en tur som du godt kan ha med deg barn på. Oppe på fortet er det vanligvis massevis av små apekatter, noe som pleier å begeistre de yngste turgjengerne. Når du kommer ned igjen kan du ta deg en avkjølende dukkert eller spise lunsj på promenaden som kalles Pedra do Leme.

Her finner du mer informasjon om stranden ( kun portugisisk)

Hvis du går lei av det late livet der nede på stranda, kan du ta en tur opp til Leme-fortet for å nyte både utsikten og den friske vinden. På varme dager kan det være godt å ha noe på hodet. Kroppen trenger først og fremst solkrem. Foto: Runa Hestmann

3. Sukkertoppen og Den røde stranden

Sukkertoppen er også blant Rios mange postkortmotiver. Fjelltoppen med den karakteristiske sukkertopp-formen ligger i bydelen Urca, og fra Praia Vermelha, Den røde stranden, går det taubane til topps. Det har det gjort siden 1912, og selv om det er en fin tur, kan køen av turister i stekende sol være demotiverende. Vil du spare de 76 reais det koster å ta banen opp, eller føler du deg rett og slett sprekere enn som så, kan følge Sukkertoppen utover langs havet, på en godt merket og asfaltert gangvei kalt Pista Claudio Coutinho. Denne ligger inne i et militært område og etter ti minutter vil du se skiltet opp til Morro do Urca. Stien er lett å finne og lett å følge, selv om den er bratt. Det er 900 meter opp og på 20-30 minutter er du fremme på Morro do Urca, som den første fjelltoppen heter. Herfra kan du kjøpe billett videre opp til 396 meter høye Pão de Açucar - og ned igjen. Forhåpentligvis skinner sola hele ferien, for dette er ikke en tur som du bør gå en regnværsdag og heller ikke dagen etter, for da er stien gjørmete og glatt.

Les også: Brasilianerne får OL-regning som svir

Fotturen opp til Morro do Urca er populær blant både turister og fastboende, og du får garantert opp pulsen på den 900 meter lange løypa opp. Foto: Runa Hestmann

4. Ta trappene!

Rios mange favelaer, fattigere områder som klamrer seg til byens dalsider og derfor gjerne har byens beste utsikt, er verdt et besøk. Rio er så mye mer enn hvite strender og svale hotellobbyer.

I Babylônia-slummen får du for eksempel det som har blitt kåret til Rios beste drink på baren «Bar do Alto», som ligger i Rua Sao Jorge, Casa 4. Det var et brasiliansk magasin som kåret mixen av mussernede vin med superbæret açai til byens beste drink for noen år tilbake. Det fins neppe noe som er mer brasiliansk enn açai. Ganske kaloriholdig, men kjempegodt etter ei hard treningsøkt. For å nå Bar do Alto må du for eksempel forsere 280 trappetrinn.

Eller hva med en tett på Michael Jackson-opplevelse? Visste du at det var i Santa Marta-slummen i Rio at kongen av pop spilte inn videoen til «They Don't Care About Us» i 1995? Den gangen styrte narkosjefen Marcinho VP Santa Marta med jernhånd, og lokale myndigheter forsøkte å stoppe innspillinga fordi de var redde for at videoen skulle skjemme Rios image, siden Rio den gangen hadde en søknad inne om å få arrangere sommer-OL i 2004. I dag er det langt fredeligere, og Santa Marta er en av de favelaene der du kan rusle rundt på egenhånd. Trange smug og trapper gjør en tur hit til ei god økt step-trening.

Les også: Vilt, vakkert og turist-tomt

På en av de mange takterrassene i Santa Marta står det i dag en statue av Michael Jackson. Norske Adelén har forresten også spilt inn musikkvideo her. Foto: Alexandre Macieira (Riotur)

5. Ingen over, ingen ved siden

Vår siste anbefaling er et skikkelig jungeleventyr med kurs for Kristus-statuen på Corcovado 710 meter over havet. Innerst i Lâge-parken i bydelen Jardim Botânico, finnes det en sti som leder deg helt opp til Kristus-statuen. Parque Lâge er i seg selv verdt et besøk, og dette er dessuten en park som er spennende å utforske for de minste i reisefølget. Turen opp til Corcovado kan imidlertid bli i tøffeste laget, og du må regne med litt melkesyre i låra. Et kort stykke må du dra deg opp ved hjelp av kjetting som er festet i fjellsiden, men du trenger ikke noe utstyr annet enn gode sko. Både vann, solkrem og myggmiddel må også med i tursekken. Men etter 60 minutter, litt avhengig av hvor sprek du er, krysser du togskinnene og da er det ikke langt igjen. For å komme helt opp til den 38 meter høye statuen, som regnes for ett av verdens syv underverk sammen med konstruksjoner som Den kinesiske mur, Collosseum og Taj Mahal, må du likevel betale inngangsbilletten på 24 reais.

Les også: Hit bør alle som elsker biff reise

Nesten tyngre å gå ned enn opp, sier den spreke 60-åringen Torhild Gregersen. Foto: Privat

Sliten i beina?

Trenger du en hviledag eller to, er det slett ikke vanskelig å finne noe å fylle dagen med. For bare noen få år siden var sentrum av Rio de Janeiro ikke noe å bruke tiden på. I dag finner du spennende museer og gallerier og muligheter for en god lunsj på de mange fortausrestaurantene i de trange gatene rundt Praça 15 og nedover mot Centro Cultural Banco do Brasil.

Er du sugen på noe søtt til kaffen, anbefaler vi Confeitaria Colombo, i Rua Gonçalves Dias, ikke langt fra metrostasjonen Carioca. Colombo åpnet dørene i 1894 og har blitt kåret til en av de ti vakreste kafeene i hele verden. Da Rio var hovedstad, var det her politikere og diplomater møttes. I 1968 drakk Dronning Elisabeth sin te her. De enorme speilene på veggene ble fraktet på skip fra Antwerpen.

Les også: Syv fantastiske severdigheter på Mauritius

To rykende ferske museer har løftet havneområdet i sentrum, og det sies at Rio har brukt Barcelona som inspirasjon i oppgraderingen av havna. Etter mange år med støv, veiarbeid, køer og kaos, begynner både innbyggere og tilreisende nå å se resultatene, og de er svært oppløftende. Den gamle kaia der slavene ble ført i land, Cais do Valongo, ble blant annet gravd frem og restaurert da trafikken ble lagt om i denne regionen. Museu do Rio (MAR) og Museu do Amanhã, Morgendagens museum, ligger begge på Praça Mauã.

Innen OL åpner dessuten Latin-Amerikas største akvarium, litt lenger ned i gata.

Det ventes over en halv million turister til Rio under sommerens OL, og lokale myndigheter håper at lekene skal få enda flere utlendinger til å legge ferien hit. Store investeringer er gjort de siste årene, særlig i infrastruktur og kollektivtrafikk. Noe har gått skeis, som sykkelstien som kollapset og kostet to mennesker livet i april, og det er ikke vanskelig å finne svakheter i prioriteringene som har blitt gjort. Men har du lagt ferien til Rio, er det liten grunn til å bruke så mye av tiden din på å lete etter feil og mangler. Særlig når toppturer og avslappende strandliv venter, når lokalhistorie og kultur er gjort tilgjengelig for nye generasjoner, når nye smaker og opplevelser står på menyen. Egen trikk har Rio dessuten også fått, og nesten alt går på skinner i OL-byen. God tur!

Les også: Her får du bot for å holde av plass på stranden

Med Barcelona som inspirasjon har hele havneområdet i sentrum av Rio fått et ansiktsløft og flere nye museer, blant annet Morgendagesn museum på Praca Mauã. Foto: Runa Hestmann

Aktiv ferie

  • Leie sykkel. Det finnes mange muligheter for sykkelutleie i Copacabana, og det er gode sykkelveier langs strendene og rundt innsjøen Lagoa. Alternativ måte å se byen på. De oransje bysyklene kan brukes i 60 minutter av gangen for 5 reais.
  • Bike in Rio tilbyr mange guidede turer på sykkel rundt om i byen.
  • SUP. Brett kan leies i Copacabana nær Copacabana-fortet.

PÅ NETT:

Du kan også besøke en sambaskole og danse hele natta! Prøv for eksempel sambaskolene Salgueiro eller Univos de Vila Isabel, som begge ligger i bydelen Vila Isabel og er enkle og trygge å ta seg til og fra.

  • Spille futvolei på stranda. Hva med en privattime i futvolei på Ipanema-stranden? Denne sporten, en blanding av fotball og volleyball ble skapt på Rios strender.

Fotballstadionet Maracana er dessuten Rios nest mest besøkte turistattrakasjon. Enten du har OL-billetter eller ikke, kan anlegget være verdt et besøk, selv om det ikke foregår guidede turer inne på stadionet i perioden 1. mars til 30. oktober 2016 - grunnet OL . Her er det likevel mye fotballhistorie i betongen.

Les også: Bahamas har rosa strender

Fortsatt feriedager til overs? Få også med deg:

Lapa - Uteliv, live musikk og god mat. prøv Rio Scenarium eller Lapa 40 grais

Santa Teresa - Ta den gamle trikken opp til Largo do Curvelo og gå videre opp til Chacara do Ceu-museet, som i sin tid var norsk konsulat.

Teleferico do Alemão - taubanen over det enorme slumområdet Complexo do Alemão er en veldig interessant opplevelse, men muligens en utflukt for viderekommende. Forhør deg på forhånd, fordi det med jevne mellomrom er uro i området. Ta taxi til togstasjonen i Bonsucesso og taubanen tur-retur herfra.

Les også: En norsk sydenstrand blir født

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:08 Brexit: Kan de omsider finne en utvei?21:51 Flere barn drept i bombeangrep mot sykehus i Jemen20:55 Avdekket arbeidslivskriminalitet under årets torskesesong20:40 Politimann varsler sak mot staten etter omplassering20:37 McGregor etterforskes for overgrep20:35 Stortinget vedtok regler som skal hindre nye byggeskandaler20:30 Rød løper og æresgarde ventet kongeparet i Santiago19:59 Flyalarmen har gått på nytt i Israel19:45 Moi og Maars starter på Ullevaal, Tarik og kapteinen vraket19:41 Ny migrantkaravane på vei mot USA19:35 Uventet utfordring for NASA: Romherpes19:33 USA vil sende første kvinne til månen innen fem år19:19 Inspeksjonen av Viking Sky kan ende med sikkerhetstilråding til andre fartøy19:11 Konvertitt-utvalget er lagt ned19:10 Norwegian deltar på møte med Boeing i USA17:56 Hvem er kineserne som drar til Norge?17:41 Moren til Tolga-brødrene er siktet for mishandling av en av sønnene17:19 Hells Angels-medlem drept med brekkjern - nordmann (35) dømt til livstid17:02 Lindelöf: – Man lytter alltid når Solskjær snakker16:57 Siktelsen mot Jussie Smollett er frafalt16:54 Algeries forsvarssjef krever presidenten avsatt16:19 Mann fikk åtte års fengsel etter knivangrep på tennisstjerne16:17 Pasient med diabetes døde trolig etter feilmedisinering16:11 FN skal granske massakre i Mali16:02 Frp om SVs cruiseforslag: – Skammelig15:41 Er 97 prosent av forskerne enige om at klimaendringer er menneskeskapte?15:25 Lege frifunnet for uaktsomt drap på samboer14:48 Netanyahu advarer Hamas14:36 Russland sparker alle sine dopingtestere14:27 Tre personer skadd da isras traff tog14:01 Vil ha slutt på å stille klokka14:00 Eks-Frp'er tapte søksmål13:54 Farlig stoff lekket ut fra industribygg i Oslo13:36 To personer funnet omkommet i snøskred i Sørfold13:31 Klimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30 Cyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13 UEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09 Viking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56 To barn skadd i bussulykke i Oslo12:48 UP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47 Tyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38 Varsler påstand om forvaring for 18-åring etter drapet på Varhaug i fjor12:31 Ingen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31 Elleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05 SV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52 Promillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51 Riksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32 Tillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31 Nye internettregler godkjent i EU-parlamentet11:16 1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09 Glenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07 Lavprisselskap kan gå konkurs10:44 Viking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42 – Solskjær kan få jobben denne uken10:41 Moxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23 Dramaten avlyser forestilling etter anklager09:45 VGs gransking lar vente på seg09:42 Uber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40 Flere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52 Vil rydde opp i mytene om plast i havet08:33 10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32 McGregor sier han legger opp08:31 Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30 Ronaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29 NSF: Man blir ikke nødvendigvis best i verden med Red Bull-avtale08:19 – Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39 Sjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38 Vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22 DSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18 Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47 Valgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort
Siste nytt
22:08VerdenBrexit: Kan de omsider finne en utvei?21:51VerdenFlere barn drept i bombeangrep mot sykehus i Jemen20:55NorgeAvdekket arbeidslivskriminalitet under årets torskesesong20:40NorgePolitimann varsler sak mot staten etter omplassering20:37SportMcGregor etterforskes for overgrep20:35NorgeStortinget vedtok regler som skal hindre nye byggeskandaler20:30VerdenRød løper og æresgarde ventet kongeparet i Santiago19:59VerdenFlyalarmen har gått på nytt i Israel19:45SportMoi og Maars starter på Ullevaal, Tarik og kapteinen vraket19:41VerdenNy migrantkaravane på vei mot USA19:35Helse og livsstilUventet utfordring for NASA: Romherpes19:33VerdenUSA vil sende første kvinne til månen innen fem år19:19NorgeInspeksjonen av Viking Sky kan ende med sikkerhetstilråding til andre fartøy19:11NorgeKonvertitt-utvalget er lagt ned19:10VerdenNorwegian deltar på møte med Boeing i USA17:56ReiseHvem er kineserne som drar til Norge?17:41NorgeMoren til Tolga-brødrene er siktet for mishandling av en av sønnene17:19NorgeHells Angels-medlem drept med brekkjern - nordmann (35) dømt til livstid17:02SportLindelöf: – Man lytter alltid når Solskjær snakker16:57VerdenSiktelsen mot Jussie Smollett er frafalt16:54VerdenAlgeries forsvarssjef krever presidenten avsatt16:19SportMann fikk åtte års fengsel etter knivangrep på tennisstjerne16:17NorgePasient med diabetes døde trolig etter feilmedisinering16:11VerdenFN skal granske massakre i Mali16:02PolitikkFrp om SVs cruiseforslag: – Skammelig15:41VerdenEr 97 prosent av forskerne enige om at klimaendringer er menneskeskapte?15:25NorgeLege frifunnet for uaktsomt drap på samboer14:48VerdenNetanyahu advarer Hamas14:36SportRussland sparker alle sine dopingtestere14:27NorgeTre personer skadd da isras traff tog14:01VerdenVil ha slutt på å stille klokka14:00NorgeEks-Frp'er tapte søksmål13:54NorgeFarlig stoff lekket ut fra industribygg i Oslo13:36NorgeTo personer funnet omkommet i snøskred i Sørfold13:31VerdenKlimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30PengerCyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13SportUEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09ReiseViking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56NorgeTo barn skadd i bussulykke i Oslo12:48MotorUP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47ReiseTyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38NorgeVarsler påstand om forvaring for 18-åring etter drapet på Varhaug i fjor12:31NorgeIngen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31NorgeElleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05PolitikkSV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52NorgePromillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51PengerRiksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32NorgeTillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31KulturNye internettregler godkjent i EU-parlamentet11:16Verden1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09SportGlenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07ReiseLavprisselskap kan gå konkurs10:44NorgeViking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42Sport– Solskjær kan få jobben denne uken10:41PolitikkMoxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23KulturDramaten avlyser forestilling etter anklager09:45KulturVGs gransking lar vente på seg09:42PengerUber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40VerdenFlere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52VerdenVil rydde opp i mytene om plast i havet08:33Norge10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32SportMcGregor sier han legger opp08:31VerdenDanmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30SportRonaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29SportNSF: Man blir ikke nødvendigvis best i verden med Red Bull-avtale08:19Penger– Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39NorgeSjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38KulturVil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22NorgeDSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18VerdenSaudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47PolitikkValgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30PolitikkKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27PengerNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52PolitikkFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27KulturFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11PolitikkUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01PolitikkBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15PolitikkRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47VerdenBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus