Meny

Tre norske Rio-favoritter

Foto: Marit C. Albretsen
Dette bør du få med deg om du skal til Rio de Janeiro i sommer.

RIO DE JANEIRO, BRASIL (ABC Nyheter):

Sissel Hodne Steen, Norges generalkonsul i Rio de Janeiro:

– Jeg bor i Urca, med utsikt til Kristus-statuen, og en av mine yndlingsturer er å gå opp til toppen av Urca-fjellet, som ligger bak huset. Det er en 30-40 minutters tur med ganske bratt stigning, men på god sti gjennom skogen. Innimellom tropiske trær skimtes hav og strand, og når du når toppen, har du utsikt over Rios skyline, store deler av byen - og ser langt utover havet.

Les også: Gå helt til topps i Rio

En tur som gjør livet godt å leve, ifølge Norges generalkonsul Sissel Hodne Steen. Foto: Runa Hestmann

Marit Cecilie Albretsen, leder for foreninga Norsk i Rio:

Det finnes så mange muligheter at det er vanskelig å velge. Min favoritt er soloppgangen på Pedra Bonita (bildet øverst i artikkelen). Da starter vi klokken 4 på morgenen, men det er verdt det. Den såkalte kystruta opp til Sukkertoppen, en kombinasjon av hike og klatring, er desidert den beste måten å komme seg til toppen av Sukkertoppen.

Les også: Hit bør alle som elsker biff reise |

Arne-Christian Haukeland, DNBs sjef i Brasil:

– Pico de Tijuca er en tur som ligger litt unna de vanligste tur-rutene. Turen tar ca 45-60 minutter fra parkeringsplassen som ligger inne i nasjonalparken Floresta da Tijuca. Stien svinger seg oppover i regnskogen før den de siste meterne kommer ut i åpent landskap. Siste delen går i trapper som er hugget inn i fjellet. Ikke for de lettskremte men når en er kommet opp på toppen får en betalt med utsikt i alle himmelretninger, og en er kommet opp i over 1000 meters høyde. Turen er ikke spesielt krevende, men det er enkelte bratte partier, særlig når en nærmer seg toppen, men egner seg fint for barn.

Pico da Tijuca ligger inne i nasjonalparken Floresta da Tijuca, som kalles verdens største urbane skog, fordi den i sin tid ble beodret plantet av keiser Pedro II etter at vannmangel var i ferd med å bli et problem i Rio. Massevis av stier krysser parken, og turmulighetene er enorme. Det har imidlertid skjedd at folk har gått seg bort, så følg oppmerkede turløyper. Foto: Alexandre Macieira|Riotur

Les også:
Syv fantastiske severdigheter på Mauritius

Cruise mot nye horisonter

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus