En norsk sydenstrand blir født

Den kjente Amadoresstranden får en oppgradert nabostrand, Taurostranden. Mange synes dette er dette er det flotteste området på Gran Canaria og foretrekker denne delen fremfor de enorme sandstrendene i Maspalomas hvor det ofte blåser mere enn her på den luneste siden av øya.
Den kjente Amadoresstranden får en oppgradert nabostrand, Taurostranden. Mange synes dette er dette er det flotteste området på Gran Canaria og foretrekker denne delen fremfor de enorme sandstrendene i Maspalomas hvor det ofte blåser mere enn her på den luneste siden av øya.

Her rulles det ut gyllen Sahara-sand på den nye sandstranden i Taurodalen på Gran Canaria. Denne norske stranden har man ventet 12 år på.

GRAN CANARIA, SPANIA (ABC Nyheter): Utbygger er nemlig den halvt norske Anfi Gruppen som ble grunnlagt av den norske gründeren Bjørn Lyng.

Lyng døde før stranden kunne bli ferdig, og nå er det sønnen Ragnar Lyng som fronter den norske delen av selskapsgruppen, som i dag eies 50/50 med den spanske entreprenøren Cazorla Santana som i dag driver selskapet.

Stranden har vært planlagt i over 12 år, men det har tatt tid før lisenser og tillatelser har kommet på plass. De opprinnelige planene innbefattet også en kunstig øy, lik den som selskapet har laget utenfor ferieresorten Anfi del Mar bare noen minutter kjøring fra Taurodalen.

Les hvordan prosjektet har utviklet seg: Trang fødsel for norsk sydenstrand

En stor andel nordmenn har kjøpt bolig i Tauro-området og gleder seg svært over at den nye stranden nå er påbegynt og blir realisert. Planen er at strandområdet også skal få et lite shoppingsenter med restauranter og barer. Og en båtmarina for sportsbåter like ved.

Les også: Den norske invasjonen på Kanariøyene har økt i styrke

(Saken fortsetter under bildet)

Store lastebiler transporterer sanden fra båthavnen lengre nord på øya. Det blir mange lastebiler før alle 50 000 tonn er kommet frem.
Store lastebiler transporterer sanden fra båthavnen lengre nord på øya. Det blir mange lastebiler før alle 50 000 tonn er kommet frem.

Skaper misnøye

Men ikke alle gleder seg, mange har nemlig lagt elsk på området slik det var. Upolert med naturlig steinstrand, og et par nedslitte restauranter helt ved sjøkanten. Den mest kjente, Pio Pio, var fast treffsted for mange på søndagene hvor lokale musikere møttes for å jam’e. Dette var til stor glede for de mange som kom for å lytte, til en pils i solnedgangen på denne stranden som ikke bar preg av hverken turisme eller den modernisering området i rundt har fått de siste 30 årene.

Les også: Slik er nordmenns reisevaner

Etter at taket på Pio Pio brøt sammen er det naborestauranten som har overtatt søndagstreffet. Dette er ekte og autentisk sier mange av de besøkende og sipper til øl og koser seg med å lytte til aldrene pensjonerte rockere som er kommet fra ulike steder i Europa. Nå håper de at disse treffene overleverer moderniseringen av stranda.

Les også: Rekord for spansk turisme

(Saken fortsetter under bildet)

Turistene synes gyllen Sahara-sand er mere attraktivt på stranda enn den sorte lavasanden som er mest vanlig på de mange naturlige strendene på Kanariøyene.
Turistene synes gyllen Sahara-sand er mere attraktivt på stranda enn den sorte lavasanden som er mest vanlig på de mange naturlige strendene på Kanariøyene.

Rett ved populær strand

Tauro-stranden ligger bare noen minutter fra den svært kjente Amadoresstranden, som er kanskje den mest populære stranden blant nordmenn på Gran Canaria i tillegg til den andre norske stranden ved Anfi del Mar som på norske tunger bare blir kaldt Lyng-stranda, etter gründeren.

I første omgang skal det lages en 300 meter bred strand og det er kommet 4500 tonn med sand med båt til Gran Canaria for å fylle denne. Det vil komme båter jevnlig til totalt 50.000 tonn med Sahara-sand er på plass. Disse blir fraktet med lastebiler fra havnen øst på øya til Tauro i sør.

Anfis utbygging i Taurodalen innbefatter så langt 3 boligprosjekter med luksusbungalower, et timeshare-hotel, og et stort golf-område med flere innsjøer som innbefatter en 18-hulls golfbane og en 9-hulls par 3 bane. Den totale satsningen på videre utbygging av Taurodalen innbefatter i tillegg til strand og marina et shoppingsenter og enda et hotellanlegg nært den nye stranden. En satsning til omlag 400 millioner euro.

Les også: Kuldesjokk på Kanariøyene: kaldeste vinter på 46 år

Se bildeserie:

Arbeidet med stranden gjør at fint sandstøv blir dratt med vannstrømmen utover og skaper fargerik kunst.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus