Russland: Stoler på at «isprinsessen» holder dem corona-frie

Isbrinsessen Ukok ble funnet i permafrosten i 1993 og ble verdenskjent for sine godt bevarte tatoveringer. Nå Tror lokale myndigheter at hun beskytter regionen mot coronaviruset.
Isbrinsessen Ukok ble funnet i permafrosten i 1993 og ble verdenskjent for sine godt bevarte tatoveringer. Nå Tror lokale myndigheter at hun beskytter regionen mot coronaviruset. Foto: Wikimedia

Altaj-regionen i Russland er foreløpig så godt som coronafritt. Det er takket være «Prinsessen av Ukok», ifølge lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der Russland møter Mongolia, Kina og Kasakhstan ligger Altaj-regionen. Regionen er det geografiske midtpunktet i Asia og har drøye 220.000 innbyggere. Regionen var torsdag den eneste i folkerepublikken som fortsatt ikke hadde påvist noen coronasmittede, ifølge Moscow Times.

Det forundret ikke viselederen i regionens statsforsamling, Yerzhanat Begenev. Han mener nemlig at regionen er immun mot viruset, takket være «den guddommelige beskyttelsen fra prinsesse Ukok», en mumie fra jernalderen.

– Altajfolket respekterer og verdsetter henne veldig. Da hun ble ført til Novosibirsk fra oss, kom det et jordskjelv. De sier at det hadde en forbindelse til henne, skal Begenev ha sagt til Rusevik, gjengitt av Moscow Times.

«Prinsesse Ukok» er også kjent som «Den sibirske isjomfruen». Hun ble funnet på Ukokplatået i 1993, 2500 år etter sin død. Hun døde 25 år gammel og har blitt verdenskjent for sine ikoniske og godt bevarte tatoveringer.

Prinsessens forbannelse

Isprinsessen ble funnet i permafrosten i 1993 og funnet ble raskt en verdenssensasjon. Foto: INSTITUTE OF ARCHEOLOGY AND ETHNOGRAPHY, SIBERIAN BRANCH OF RUSSIAN ACADEMY OF SCIENCE
Isprinsessen ble funnet i permafrosten i 1993 og funnet ble raskt en verdenssensasjon. Foto: INSTITUTE OF ARCHEOLOGY AND ETHNOGRAPHY, SIBERIAN BRANCH OF RUSSIAN ACADEMY OF SCIENCE

Hun tilhørte det nå utdødde Pazyryk-folket. Da hun ble funnet etter å ha ligget i permafrosten i 2500 år, advarte lokale at det ville være uklokt å flytte henne. Likevel ble hun flyttet til et museum i Novosibirsk i naboprovinsen.

Like etter skjedde det et jordskjelv i Altaj-provinsen, noe mange da koblet opp mot prinsessen, ifølge Moscow Times.

Hun ble flyttet tilbake til regionen i 2002 og er nå utstilt i et eget mausoleum i nasjonalmuseet i Grono-Altaisk.

Man har også spådd at hun har hatt fingrene i andre verdenshendelser, som at hun skal ha forhekset Hillary Clinton, noe som førte til at hun tapte presidentvalgkampen til Donald Trump.

Selv med prinsessens beskyttelse, oppfordrer lokale myndigheter fortsatt befolkningen i Altaj til å følge smitteverntiltakene som er innført i regionen og selvisolere seg.

Selv med prinsessens beskyttelse virker det ikke som det har stoppet all smitte. For fredag meldte russiske myndigheter om det første bekreftede smittetilfellet i Altaj-regionen. Da hadde smittetallene i landet passert 32.000, med en økning på 4000 fredag alene.

273 personer var fredag bekreftet døde som følge av coronaviruset i Russland.

Personvernpolicy