Cecilie Ramona Kåss Furuseth:

– Det er helt jævlig. Jeg prøver å ikke velte meg i sorg

Cecilie og mamma: Håper de har marsipankake med bildetrykk i himmelen, skrev Cecilie på Instagram på morsdagen for to år siden. Her er de på ei strand i Irland. Foto: Privat
Cecilie og mamma: Håper de har marsipankake med bildetrykk i himmelen, skrev Cecilie på Instagram på morsdagen for to år siden. Her er de på ei strand i Irland. Foto: Privat

Halve familien begikk selvmord. Hvordan lever man videre etter så mye død?

Jeg ser henne gjennom vinduet på nabolagskafeen Laundromat. Svartkledd. Rolig spaserende nedover gata. Overraskende rolig i grunnen. Cecilie Ramona Kåss Furuseth (34) er over tretti minutter forsinka til intervjuet.

– Beklager, det er litt mye trøkk for tida. Det er helt overveldende.

Etter at serien «Sinnssykt», der Cecilie er programleder, ble sluppet på NRKs nettsider, har det nærmest vært en fulltidsjobb å svare alle. Det er meldinger nonstop. Folk takker henne, og noen vil gjerne dele sin egen historie. Det er mange av oss som sliter her ute. Selv er Cecilie bipolar. Unnskyld, hun har en bipolar lidelse. Det siste er viktig.

«Fem fantastiske mennesker»

Det har gått fire uker siden Cecilie postet en statusoppdatering på Facebook.

«Jeg har møtt fem fantastiske mennesker i løpet av de siste året som jeg har blitt skikkelig glad i».

Cecilie Ramona Kåss Furuseth

  • Født 12. april 1984 i Akershus. Oppvokst på Jessheim
  • Gikk på medievitenskap på Blindern før hun startet i P3 i 2013
  • Var halvparten av radio­duoen «Ramona og Siggen», som gikk på NRK P3 fra 2013 til 2016
  • Har podkasten The Kåss Furuseths sammen med søsteren Else Kåss Furuseth, der de inviterer gjester til brunsj hver søndag hjemme hos Else
  • Programleder i programserien «Sinnssykt» på NRK, en serie i seks deler om unge mennesker med ulike psykiske sykdommer

Det er en reklame for programmet, som hun har jobbet med i hele høst. Fem unge mennesker forteller sin historie om å leve med ulike typer psykisk sykdom. Men det er også noe dypt personlig. Hun legger ut en link på P3.no: «Cecilie Ramona Kåss Furuseth har en diagnose, men har holdt den skjult».

– Hvorfor valgte du å stå fram nå?

– Jeg kunne ikke lage denne serien uten at jeg også snakket om meg selv, når jeg sitter på de erfaringene jeg gjør. Men det tok tid å komme dit. Jeg snakket med psykologen min om det. Var jeg sterk nok? Og nå var det riktig å dele det.

250.000 har trykket på den linken.

Hun er livredd for å bli sykdommen sin. Det er kanskje derfor hun har holdt den skjult for omverdenen så lenge.

Les også: Mistet broren i selvmord: – Han gikk under radaren. Han var litt ensom, men det var det

Nok hemmeligheter

Men først. Cecilie er selverklært nerd. Hun er gamer, liker å ri rundt på en virtuell hest og skyte folk. Liker stripete gensere. Såpass glad i rett hår at rettetang ikke er nok, hun kjører på med antipermanent et par ganger i året. Det koster en del, 3.500 kroner for å være nøyaktig, men da holder den bolleklipp-aktige frisyren seg på plass, til og med i fuktig vær.

Cecilie Ramona Kåss Furuseth har valgt å snakke om hvordan hun har det. Lenge holdt hun det hemmelig. Foto: Hilde Unosen
Cecilie Ramona Kåss Furuseth har valgt å snakke om hvordan hun har det. Lenge holdt hun det hemmelig. Foto: Hilde Unosen

Hun påstår hun har «resting bitch face». Det betyr at man ser sur ut når man ikke smiler. Det har hun visst arvet fra faren. Er ekstremt glad i søtsaker, hun synes det er helt sykt at venner kan ha ei godteskål stående framme, eller sjokolade liggende på lur i skapet. Søtsuget har hun arvet fra moren sin. Det også.

Cecilie er Ramona fra programduoen «Ramona og Siggen» på P3. Hun la Ramona til døpenavnet som 19-åring, hun var så fan av bandet Ramones. Hun er også Lillebolla, det kallenavnet har hun fått fra storesøstera si – Else Kåss Furuseth.

Det var Else som åpnet opp for å snakke om familietragedien. Fra scenen har Else fortalt om både moren og brorens selvmord, i forestillingen «Kondolerer», en komedie om selvmord. Den bidro til at hun fikk tildelt Wenche Foss’ Ærespris i 2012.

Men akkurat nå handler alt om lillesøster Cecilie. Og litt om hennes bipolare diagnose. Den som hun har holdt skjult i mange år. Det er i grunnen nok hemmeligheter nå.

– Det kan ikke bli for mye åpenhet, konstaterer Cecilie.

Les også: – Jeg har fått mye kjeft. men jeg har aldri sett på dette som en uriaspost

Skjulte morens sykdom

Hun har tatt musikken av øret, det går bare i rap om dagen – det er nytt oppheng, hun får sånne oppheng fra tid til annen – og har slått seg ned på den ledige siden av bordet. Beklager på nytt at Dagsavisen allerede har sittet her en halvtimes tid, synes det er litt flaut.

Det var Cecilie som foreslo kafeen på Bislett, hun bor rett oppi gata i Elses gamle leilighet, og det er også relativt kort vei fra jobben på Marienlyst, ganske nøyaktig en femten minutters spasertur. Kanskje litt mer akkurat nå, hun har pådratt seg noen heftige gnagsår i møte med de nye Vans-sneakersene.

Cecilie Ramona Kåss Furuseth og storesøsteren Else Kåss Furuseth ankommer på rød løper før utdelingen av NRK P3 Gull i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Cecilie Ramona Kåss Furuseth og storesøsteren Else Kåss Furuseth ankommer på rød løper før utdelingen av NRK P3 Gull i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I hvert fall hadde hun et møte som trakk ut, Cecilie og Else skal jobbe i Reiseradioen for tredje sommer på rad. Ting må planlegges og søstrenes kalendere samkjøres. I tillegg har Cecilie fått eget kontor, i første etasje i P1-redaksjonen. Det synes hun er såpass hyggelig at hun driver og inviterer den ene kollegaen etter den andre inn på kaffe, og stort sett hele dagen har gått med på å slarve med de gamle P3-kollegene som holder til to etasjer over.

Det er langt fra Marienlyst til Jessheim på 90-tallet. Cecilie vokser opp i det hun karakteriserer som en nokså vanlig familie. Far, mor, storebror Lars Kristian, storesøster Else. De er sju og fire år eldre. Cecilie er hestejente, hun har hesteplakater over hele rommet. Spiller klarinett i korpset, storesøster Else spiller saksofon. Lars Kristian spiller piano hjemme. Lars Kristian er kul. Cecilie er ikke det, men hun har venner. Gode nerdevenner.

– Jeg var glad, ting gikk fint.

Far er lege. Mor er syk. Veldig tydelig syk. Cecilie husker henne som en av og på-mor. Til tider helt fraværende. Ikke bare mentalt, i mange perioder var hun også innlagt. Så kom hun hjem igjen. Dette ble holdt skjult for verden utenfor.

– Det er ikke så lurt å holde sånn hemmelig.

Les også: Tybring-Gjedde: – Hun misforstår ytringsfrihet

Dramatisk forsvinning

Noen måneder før Cecilie skal feire sin åttende fødselsdag, forsvinner moren. Cecilie husker at det var dramatisk, at det var veldig mange voksne som lette etter henne.

Hun blir funnet på hytta. Moren har tatt sitt eget liv.

Neste dag vil Cecilie gå på skolen som vanlig.

– Vi satt i en ring på gulvet i klasserommet, akkurat som da det var kosetime. Så skulle læreren snakke om at moren til Cecilie var død. Jeg tror jeg bare satt og fniste med venninnene mine, jeg klarte ikke ta det innover meg i det hele tatt.

Kanskje det var derfor alt ble så mørkt sju år senere. Cecilie er blitt 15 år, hun skal på språkreise til Malta denne sommeren, men klarer ikke lenger stå opp av senga. Hun sender melding til venninna om at hun ikke kan bli med likevel, hun tror hun har fått en depresjon. Mange år og hundrevis av terapitimer senere, skal hun få diagnosen bipolar 2. Det er den «lette» versjonen, hvis man kan kalle det det.

Før i tida ble man kalt manisk-depressiv. Sykdommen er preget av svingninger mellom depressive perioder og mani, eller hypomani hvis tilstanden er mildere.

– Du føler deg rimelig fet. Alle de kritiske tankene blir borte. Du flyter – før det går over.

Felles for de to sykdommene er depresjonene.

Hva er arv, og hva er miljø? Cecilie har ikke noe klart svar.

– Jeg er arvelig disponert, jeg har arvet en sårbarhet. Men det er ikke dermed sagt at mine eventuelle fremtidige barn garantert vil bli bipolare.

Det som er sikkert er at noen familier har en overvekt av psykisk sykdom.

Det er to syke ungdommer i familien Kåss Furuseth. Faren har i ettertid beskrevet tida som et rent helvete. For samtidig som Cecilie ligger hjemme i stummende mørke, er storebror Lars Kristian en tikkende bombe. Første gang han prøvde å ta selvmord, gikk Cecilie på ungdomsskolen.

– Det lå alltid i bakhuet, hele familien var konstant bekymra. Han hadde åpnet opp om at han ville dø.

Les også: «Trine Skei Grande har satt seg selv på oppsigelse»

Ønsket å dø

Verdens feteste fyr, dritkjekk og sjarmerende. Utad en veldig vellykka type.

Da Cecilie var 25 år tok han livet sitt, han også. Det var ikke plass til flere selvmord i denne familien.

Storebror: - Lars Kristian var den mest fantastiske og smarteste jeg noen gang har kjent, sier Cecilie. Her er han 15 år. Han ble 31. Foto: Privat
Storebror: - Lars Kristian var den mest fantastiske og smarteste jeg noen gang har kjent, sier Cecilie. Her er han 15 år. Han ble 31. Foto: Privat

Så hun sa ingenting om egne selvmordstanker. Heller ikke da hun var på «Trygdekontoret» for tre år siden, hos Thomas Seltzer med faren og Else for å snakke om selvmord.

– Jeg skammet meg sånn over det. Jeg kunne ikke belemre dem med sånne tanker. Det var det ikke plass til.

Tjueårene hennes ble mer eller mindre kasta bort på å ha det jævlig. Fra Cecilie flytta hjemmefra som tjueåring, og i åtte år framover hadde hun det stort sett ikke bra. Hullene i CV-en er studier som ble startet og forlatt. Hun fikk ikke til en dritt. Klarte ikke fullføre noen ting. Følte seg totalt mislykka.

– Hvis det er noe jeg har lært av det, så er det å leve mer verdistyrt enn målstyrt. Da er det ikke krise om du slutter på et studie, det er viktigere å ha det bra. Jeg skamma meg sånn, fordi jeg slutta på studiet fordi jeg hadde lyst til å dø.

Hun har noe viktig å legge til.

– Det er vanlig å ha selvmordstanker. Det betyr ikke at du kommer til å ta livet ditt. Men det er ekkelt å tenke på, at mange sitter der helt alene, uten noe nettverk. Kanskje de har fått utskrevet antidepressiva, som har selvmordstanker som bivirkning. Og så sitter de der uten å få hjelp. Det er trist, og det er for dårlig.

Les også: «Ut og inn av roller. Av og på med hatter. Det er et ynkelig skue»

Aldri for mye åpenhet

Hun vet selv at hun var heldig som kom i behandling raskt. Faren er lege, og hun som ble stemoren hennes, jobbet i barne- og ungdomspsykiatrien. Cecilie gikk sammenhengende i terapi i fjorten år.

– Det var dritviktig. Det tar ofte lang tid å bli bedre. At folk ikke får den hjelpen de trenger, det er frustrerende. Det var ikke medisinene som gjorde meg frisk, men terapien.

Hun sier hun er verdens største fan av terapi.

– Forfatter Roy Jacobsen ble tatt med til Frognerparken hver uke som barn, moren hans skulle til «tannlegen» i nærheten. Else sa hun gikk på trening, du sa du gikk på jazzballett. Hvorfor kan man ikke bare si at man går til psykolog?

– Psykisk sykdom blir oppfattet som et tegn på svakhet. Og så ligger det noe personlig i det. Det er så mange fordommer. Og det er veldig vanskelig å forstå, hvis du ikke har det sånn selv. Folk trenger mer kunnskap.

Hun tror aldri det kan bli for mye åpenhet rundt psykisk sykdom.

– Man blir aldri utsnakka om dette tema, man blir aldri ferdig med det. Men man må tenke, hvor mye åpenhet er bra for meg? Sosiale medier kan være giftig, det er ikke sikkert du trenger å dele alt der. Men at noen du stoler på vet, det er viktig.

Les også: Mobbere dømt til å betale 2,9 millioner etter selvmord

Vill gå under «Nytt på nytt»

Storesøster Else visste. Forrige uke satt hun sammen med Cecilie i sofaen på «God Morgen Norge» og fortalte at hun hadde vært redd for at Cecilie ikke skulle få et bra liv.

– Hun passer på deg?

– Ja. Hun er en trygghet, en som vil meg vel. Det hadde vært rart om hun ikke var redd. Veldig lenge hadde jeg det ikke bra.

– Hvordan har du det i dag?

– Akkurat nå har jeg har det bra. Jeg har vært stabil i flere år. Det var tungt i 2017, da jeg bestemte meg for å lage denne serien, og det var tungt i høst da jeg holdt på å spille den inn. Nå prøver jeg å nyte den gode tida, men jeg tenker jo at på et eller annet tidspunkt skal det krasje. Og jeg blir litt frynsete av all oppmerksomheten. Men ikke alt er sykdom, noe er også bare livet.

Fem favoritter

Musikk: Nå for tida hører jeg bare på rap. Action Bronson, han lager også matprogram. De burde du se på

Film: «Karate Kid». Den filmen har alt! Bra karakterer, fantastisk kjærlighet, en mentor. Jeg gråter hver gang. «Vi, de druknede», av Carsten Jensen. Jeg fikk så lyst til å dra til sjøs etter den boka, det var enda et oppheng jeg har hatt

Mat: Jeg elsker mat, men lager den sjelden. Det går stort sett i takeaway. Kunne spist pizza hver dag

Sted: Bend i Oregon. Jeg har vært der to ganger, har lyst til å flytte dit, og innimellom sjekker jeg ledige leiligheter der

Sånn som at hun gråt på bakrommet før opptaket til forrige ukes «Nytt på nytt». Cecilie var gjest sammen med Herborg Kråkevik. Hun gruet seg så mye at det var som å ha fylleangst, influensa og omgangssjuke på en gang.

– Jeg synes det var helt forferdelig. Både før, underveis og etterpå. Jeg ville bare reise meg å gå.

– Hvorfor sa du ja, da?

– De sa det var så få kvinner som stilte på kort varsel.

Hun hadde med sin egen heiagjeng, og husket på å smile hele tida. «Resting bitch face» gjør seg ikke på skjermen foran en million tacospisende seere. Dessuten, hvis alt hun sa skulle bli klippet bort, så ville det i hvert fall se ut som hun koste seg. Det gjorde det også.

– Det gikk jo fint, det føltes kanskje bra etterpå?

– Nei, det er det som er. Jeg får ingen mestringsfølelse. Og nå har jeg begynt å grue meg til et live podkast-show jeg og Else skal ha i Stavanger om noen måneder.

Les også: Å løpe seg til bedre mental helse

– Det tar lang tid

At hun er modig vil hun ikke ta innover seg. Det er det alle andre som er. Alle som er med i «Sinnssykt» for eksempel. Hun er blitt skikkelig glad i dem. Og nå fikk hun nettopp melding fra ei ung jente som skrev at hun endelig hadde bestemt seg for å fortelle foreldrene sine hvordan hun hadde det.

– Den effekten der, den gjør meg så glad. Det vi håpet at denne serien skulle gjøre, det skjer. Jeg blir så stolt. Og fuck heller, tenk at jeg klarte det, når jeg vet hvor mye jeg gruet meg!

Moren til Cecilie er død. Broren til Cecilie er død. Fire år etter at Lars Kristian tok livet av seg, døde stemoren til Cecilie av sykdom. Hun hadde vært i livet til Cecilie helt siden hun var åtte år.

– Hvordan lever man videre etter så mye død?

– Det er helt jævlig, men livet går videre. Jeg prøver å ikke velte meg i sorg. Jeg kan ikke gå og reflektere over det hele tida. Det er dager i sorg for en av dem. Det går bedre og bedre, men det tar lang tid. Men dette skjedde.

Den lille familien som er igjen har det bra. Faren har fått seg ny kjæreste, «hun er skikkelig hyggelig». Og bestemor lever. Hun er nettopp fylt 95, det ble feiret med vin. Da bestemoren hadde sett første episode av «Sinnssykt», ringte hun Cecilie og sa «her har dere jobbet grundig». Dette kommer fra en dame som ikke er raus med godordene. Så ringte hun sønnen sin Kristian, faren til Cecilie: «Visste du at Cecilie var så flink»?

NB: Denne artikkelen omtaler selvmord. Trenger du noen å snakke med? Ta kontakt med Mental Helses hjelpetelefon: 116 123

Saken er opprinnelig publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump
Siste nytt
18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump
Populært