Meny

Løvetannbarnet som sprengte seg gjennom asfalten

VIDEO: – Uten den indre sirkelen hadde jeg aldri sittet her, sier Adrian Søbyskogen.

Adrian Søbyskogen (26) vokste opp i et hjem med en alkoholisert mor og måtte tidlig bli voksen. I dag bruker han sin trøblete barndom til å gjøre suksess på karrierefronten.

Han kunne merke det allerede fra han åpnet øynene om morgenen og sto opp for å gjøre seg klar til å gå på skolen. Det skulle ikke mer til enn å lytte til lydene i leiligheten. Hvis moren satt i stolen i stua, visste han umiddelbart at hun hadde hatt en 24-timers sprint med Kong Alkohol.

– Når jeg kom hjem fra skolen, kunne jeg merke om hun hadde startet drikkingen. Den beste tiden var hvis jeg hørte at hun satt og sydde. Hun var veldig kunstnerisk og da drakk hun ikke. Det husker jeg som den beste tiden hvor jeg kunne sovne til lyden av den symaskinen, minnes Adrian Søbyskogen.

Redd noen skulle løfte på putene

Vi møter ham i de åpne lokalene til markedsbyrået CompEdge Consulting i Storgata. Fra sjette etasje midt i hjertet av Oslo, leder han i dag et selskap han startet ved å pantsette alt han hadde av jordisk gods. Målet var å bygge en plass der selskaper «som ønsker å gå fra 0-100 på kortest mulig tid» kan henvende seg, og firmaet har kunder som Telenor, Huawei og Skanska.

Mer om det senere. For historien om Adrian Søbyskogen er fortellingen om løvetannbarnet som ikke hadde noe annet valg enn å bli tidlig voksen.

Helt siden han kan huske, har Søbyskogen vokst opp med en alkoholisert mor. Foreldrene skilte seg da han var to år gammel, og Adrian ble boende hos moren.

– På mange måter var hun verdens beste mor, som veldig mange nok vil si. Men jeg har vært vant til å måtte gå i de samme slitne klærne gjennom barneskolen, og invitere venner opp for så stå i stjerne på kjøkkenet fordi det ikke så ut. Jeg var alltid redd for at noen skulle løfte på putene i sofaen, for der lå det jo vinflasker, forteller han åpenhjertig.

Les også: – Først og fremst er han bror min

(Saken fortsetter under)

– Selv om det har vært mye rabalder, så sitter jeg igjen med et positivt minne av henne, sier Adrian Søbyskogen om moren sin. Foto: Privat

Omgikk «riktige» folk

Etter hvert ble moren fysisk dårlig, og med ingen andre i nærheten til å innta rollen ble Adrian mannen i huset. Alle de problemer moren hadde, ble delt med sønnen, hvilket tvang ham til å bli voksen fort. Selv beskriver han det som en merkelig rolle å skulle ta når man kun går i første klasse på barneskolen.

– Jeg vet ikke om jeg bare var veldig heldig eller om jeg klarte å tenke selv, men jeg minglet med «riktige» folk. Jeg hadde blant annet tre-fire nære kompiser og det har nok gjort at jeg ikke har havnet i så mye trøbbel. Dessverre ser vi jo at det motsatte skjer altfor ofte.

– Men det er kanskje det som er beskrivelsen på det å være et løvetannbarn: Selv når det er tøft, så klarer du å blomstre og komme deg opp til tross for den tykke asfalten, smiler han.

Plassert i fosterhjem

Da Søbyskogen begynte på ungdomsskolen, skjedde det noe: Han turte endelig å si ifra.

– Bortsett fra de aller nærmeste kameratene, var det ingen som visste at jeg ikke hadde det så bra hjemme. Men på ungdomsskolen sa jeg fra til lærerinnen min.

Den første samtalen ble til flere én-til-én-møter der Adrian delte alt. Det lærerinnen fikk høre, var så urovekkende at hun til slutt fikk meldeplikt.

– Da ble det satt i gang et løp med barnevernet. Det husker jeg at ikke var så gøy, minnes Søbyskogen mens han holder godt rundt den hvite kaffekoppen på bordet fremfor seg.

(Saken fortsetter under)

Bortsett fra de aller nærmeste kameratene hans, var det ingen som visste at Adrian ikke hadde det så bra hjemme. Først på ungdomsskolen sa han fra til læreren som deretter tok grep. Foto: Privat

– Var det ingen i familien som så deg?

– Jeg har en søster som har vært veldig viktig for meg. Hun er femten år eldre og det var hun som kom og hentet meg hvis det var noe galt. Jeg kunne ringe henne og hun forsto mye siden hun selv hadde bodd med mutter’n tidligere. Men det passet seg ikke slik at jeg kunne bo hos henne.

– Jeg hadde også en bestemor, men du er ikke så gira på å bo hos bestemoren din i en liten leilighet når du er i tenårene. Fatter’n har ikke stilt så mye opp, han burde nok ha gjort mer. Da var det ikke så veldig mange andre alternativer så jeg følte jeg var låst.

Da han var fjorten, flyttet Adrian til en fosterfamilie i Nannestad et halvt års tid. Selv beskriver han oppholdet som en fin opplevelse som ga ham trygge rammer å forholde seg til. Likevel tok det ikke lang tid før han vendte hjem til moren i Oslo.

– Det er jo et paradoks når du har det slik. Jeg skal ikke si at det er Stockholmsyndromet, men du får dårlig samvittighet overfor den du flytter fra.

Moren fortsatte å drikke, men nå begynte Adrian å ta igjen - det ble slutt på tiden der han pent måtte sitte i sofaen og høre på henne uten å kunne si noe.

– Det ble en ny opplevelse for henne. Da jeg var sytten flyttet jeg ut for godt etter å ha jobbet og spart opp egenkapital i løpet av et halvt år.

Les også: Hanne mistet begge foreldrene til Alzheimers

Læreren rådet til å slutte skolen

Allerede som 16-åring jobbet Søbyskogen med salg. Han merket fort et brennende engasjement for yrket, men jobbingen gikk ut over innsatsen på videregående. I perioder kunne han være borte fra undervisningen flere mandager grunnet sene jobbkvelder i helgene.

Til slutt rådet læreren hans på salg og service-linja, Rune, ham til å slutte på skolen og heller satse på salg.

– Jeg hadde selv tenkt på det en stund og så ble vi enige om at de skulle la meg gå. Men selv om jeg fikk slutte på skolen for å kunne fokusere på salgskarrieren min, så ville Rune fremdeles få dytte meg i riktig retning. Det gjorde han, og fra jeg var sytten har jeg nærmest kun jobbet med salg og gjort det veldig bra der.

– Det å foreslå for deg å slutte på skolen kan jo for mange virke som et oppsiktsvekkende råd å gi til en skolelei elev?

– Jeg kjenner Rune som Norges kanskje beste lærer fordi han våget å si det som er veldig upedagogisk riktig å si. Dersom du går skolesystemet for å bli lærer, føler jeg at du blir lært opp til å si at man skal gå skolesystemet. Det er jo ikke bare meg Rune har klart å dytte, og jeg har aldri hørt at han har dyttet noen i feil retning. Det var jo helt klart veldig spesielt å si det han sa, men jeg stolte på ham.

Les også: Kvinner tar fortsatt det meste av omsorgen for barna

Empati og analyse som arbeidsverktøy

Ni år etter at han vinket farvel til klasserommet, møtes han og Rune fremdeles. De har jevnlig mailutveksling eller telefonprat, og hvert år har de sitt eget julebord.

Da Adrian Søbyskogen startet opp CompEdge Conculting, var målet å bygge en plass å gå for selskaper «som ønsker å gå fra 0-100 på kortest mulig tid». Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

– Det var ikke sånn at han sa noe slikt som «Bare slutt på skolen så kommer det til å gå bra med deg». I stedet la vi sammen en plan som gikk ut på at jeg skulle gå ut i arbeidslivet der jeg jo allerede var flink og hvor jeg hadde muligheten til å kunne vokse på helt andre måter enn det jeg ville komme til gjøre på akademia.

– Hva er det ved salg som appellerer så sterkt til deg?

– Jeg synes forholdet mellom selger og kjøper er veldig spennende, der ligger det mye psykologi. Den trøblete barndommen min gjør at jeg blir veldig interessert i det å bruke empatiske evner til å forstå og analysere. På motsatt side kan jeg bruke de samme evnene til å stikke nesa litt frem og vise at dette går bra, forteller han til ABC Nyheter.

Søbyskogen hadde ulike viktige roller i ung alder før han ble rekruttert til et stort analyseselskap i London. Der fikk ansvaret for hele Skandinavia.

– Senere kom jeg hjem til Norge hvor jeg bodde et par år på promperommet hos fatter’n slik at jeg kunne få dette jeg jobber med i dag opp og gå, sier han med tydelig stolthet i stemmen.

Les også: Gründer med bunnsolid levebrød

Et tøft valg

Den siste tiden før han flyttet hjemmefra, fikk han og moren et godt forhold. Men for syv år siden førte drikkingen til at hun havnet i koma. Da måtte hennes nitten år gamle sønn ta et tøft valg.

– Jeg ville aldri vært foruten den oppveksten, sier Adrian Søbyskogen i dag. Foto: Privat

– Hun hadde diabetes og da hun ble lagt inn, hadde hun nivåer som det er helt utrolig at hun klarte å overleve og fremdeles være i koma. Legen spurte om vi skulle forsøke vekke henne igjen, og da var jeg ganske tydelig på at det skulle vi ikke gjøre.

Dersom moren skulle våkne opp, ville hun mest sannsynlig bli sittende i en rullestol. Legen fortalte videre at sjansene var store for at hun kunne ha pådratt seg en form for hjerneskade.

– Jeg kunne ikke ha det på samvittigheten at vi tok moren min tilbake og satte henne i en enda verre situasjon. Søsteren min var helt motsatt, hun kunne ikke fatte hvorfor man kunne være så fæl og dra ut pluggen. Men hun forsto det etter hvert.

– Hvilke tanker sitter du igjen med i dag når det gjelder moren din?

Det blir stille et lite øyeblikk, før han svarer med klar stemme.

– Selv om det har vært mye rabalder, så sitter jeg igjen med et positivt minne av henne. Jeg har sagt at jeg aldri ville vært foruten den oppveksten, mens søsteren min kanskje ville vært det. Men hun har jo ikke bodd sammen med mamma på den måten som jeg har gjort.

Les også: – Jeg har aldri vært redd for å dø

Den indre sirkelen

Fra tretti kvadrat i Møllergata til dagens luftige lokaler med utsikt – Adrian Søbyskogen har unektelig gjort suksess i et konkurransefylt marked. Men den sympatiske lederen i den blå dressjakka er klar på at uten den oppveksten han har hatt, hadde han ikke sittet der han gjør nå.

– Det er en så stor og viktig del av livet, du kunne ikke bare byttet det ut med en A4-oppvekst og så hadde vi fått til det vi har fått til nå. Det er som Steve Jobs en gang sa: «Du kan bare se sammenhengen dersom du kikker deg tilbake».

(Saken fortsetter under bildet)

– Jeg hadde aldri klart å tenke klart og riktig, eller vært så strukturert som jeg er nå, hvis jeg ikke hadde hatt ulike folk rundt meg som jeg kan forholde meg til, forteller Søbyskogen. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

– Hva håper du andre kan ta med seg av din historie og det du har vært gjennom?

– Uavhengig av om du har det kjipt eller om du har det bra, er det viktig at du bygger opp den indre sirkelen. Noen er heldige som har en trygg, indre sirkel med kanskje helt opp til syv personer som guider deg og som du kan sparre med. Det er nok det jeg har lært, at jeg hadde aldri sittet her uten den indre sirkelen. Ja, jeg er kjempeflink til det jeg jobber med, men jeg hadde aldri klart å tenke klart og riktig, eller vært så strukturert som jeg er nå, hvis jeg ikke hadde hatt ulike folk rundt meg som jeg kan forholde meg til.

– Så må du sørge for å gi, ikke bare ta. Og det er ekstremt viktig at du aldri tar sirkelen for gitt, den kan lett kuttes hvis du selv ikke følger opp. Da er det til slutt ingen som gidder å følge opp deg.

Les også: – Minst like interessant å bli gründer som å ta direktørjobb

Gråt for åpent kamera

CompEdge Consulting jobber med å skape engasjerende historier gjennom tekst, lyd, bilder og artikler. Men det de egentlig prøver på, er å bane vei for en helt ny måte å drive salg og markedsføring gjennom en stadig mer populær business-serie på LinkedIn og YouTube. Søbyskogen smiler ekstra godt når han snakker om reaksjonene de får fra det han omtaler som «fansen».

– De som kjenner til oss ønsker å gi oss en klem, folk har kommet helt fra Trondheim for å si «hei». Det klarer du ikke å skape hvis du skal drive med det samme, gamle marketing-budskapet.

Selskapets tilnærmelse er å være personlig: Via ukentlige videoer deles personlige oppturer, nedturer, gleder og sorger med seerne.

– Det er en ny måte å drive salg og markedsføring på. Vi har for eksempel vist alt fra at vi vinner kontrakter, har flotte kundemøter og rekrutterer nye ansatte til at jeg er urolig for om ting kommer til å gå bra. Vi har blitt veldig personlig - jeg har til og med sittet og grått foran kamera. Men vi er ikke blitt helt som et reality-program.

Har du grenser for hvor personlig du er når dere filmer?

– Vi har en slags avtale med følgerne våre om at det innholdet du først ble interessert i, er noe vi skal sørge for at du får over tid. Det er gleder jeg har lyst til å dele som ikke kan deles fordi det vil rote til avtalen, samtidig som det vil være nedturer som bør forbli privat. Hvis jeg skulle delt alt jeg driver og tenker på, så kan det fort bli dystert.

Les også: «Tilgi oss, lille venn»

(Saken fortsetter under)

Adrian Søbyskogen har skapt et selskap som omsetter for over 10 millioner og har totalt 12 ansatte. Selv beskriver de seg som Norges råeste markedsbyrå. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

En inkubator

Skrur vi klokka fem år frem i tid, ser Søbyskogen for seg at selskapet hans har utvidet seg i areal til også omfatte etasjen over dem. Allerede har han planlagt å installere en innvendig vindeltrapp. Den samlede arbeidsskokken ser han for seg blir utvidet fra 12 til opptil 30 personer innen fem år er gått.

– Men det som kanskje er det mest spennende, er at vi vil ha fått definert og skapt en ny markedsføringsteori som er i utvikling nå. Om fem år skal det være pensum i skolebøkene. I løpet av den perioden skal vi også klare å huse andre mennesker som har eller har hatt en litt trøblete tid.

– Når det er midler og tid til det, har jeg troen på at vi om ett år eller to kan bli en inkubator og læringsplass. På den måten kan vi få muligheten til å gi noe tilbake.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:25 Religionsprofessor fulgte sjaman-foredrag: – Savnet kritisk dialog06:56 Mann knivstukket i Oslo – mann pågrepet06:41 Italia reddet VM-status etter straffer mot Østerrike06:38 Tre håndskrevne testamenter funnet i Aretha Franklins hjem06:31 Franskmann dømt til døden for narkosmugling i Indonesia06:22 «Superhelg» i fare etter publikumssvikt06:18 Mann fløyet til sykehus etter båtulykke05:55 Pensjonistene krever forhandlingsretten tilbake05:50 Dette skjer i dag05:30 Våpnene strømmer til Libya – frykt for stedfortrederkrig05:14 Iran: Motstand er vårt eneste valg05:00 LO: – Rike bør betale mer enn fattige i bommen04:33 Formel-1-legenden Niki Lauda er død04:32 Ingen avtale signert om overgang i Sudan04:06 Huaweis grunnlegger sier USA undervurderer selskapet03:59 Storbyene støvsuger distriktene for politiårsverk03:42 Regjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge03:01 USA utsetter Huawei-forbud til august02:43 Milliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland02:13 Maduro foreslår nyvalg Venezuela02:06 100 nye lærere ansettes i Oslo01:36 Joko Widodo vant valget i Indonesia01:13 Dommer sier Trump må opplyse om egne regnskaper00:49 Forslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte23:58 Mann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer23:53 Borgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo23:00 Politisk tungvekter vender hjem til Kongo etter tre år i eksil22:52 Mann siktet for voldtekt pågrepet etter tre og et halvt år22:34 Trump beordrer McGahn til å nekte å møte i høring i Kongressen22:20 Anti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune22:11 Fant 600.000 kroners gullklump med metalldetektor21:59 Helsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten21:55 Mexico legger fram utviklingsplan for Mellom-Amerika21:47 Milliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland21:46 Rasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt21:19 To nye mål for toppscorer Tarik Elyounoussi21:04 Aldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56 Omoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37 Legionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29 Alle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28 16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08 Märtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57 Prosessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56 Direktorater kan bli rammet av streik19:23 Sjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02 Ford kutter 7.000 jobber18:44 To personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34 IS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13 Danske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00 Hydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52 Børsen startet uka i pluss17:42 Flere romfolk i slagsmål i Oslo17:31 Dette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30 Ap sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24 Støre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12 Tysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06 71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42 Faren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37 Etterslepet krymper i EØS16:26 Strid om fremtidens spillmarked i Norge16:21 Nigel Farage truffet av milkshake16:12 Sinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06 Fare for flom flere steder østafjells15:52 Ordkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48 Tidligere statssekretær i Ap til First House15:16 Legger ned 22 trafikkstasjoner14:56 Stjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52 Ansatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47 Spenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40 Nav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39 Syrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31 Innkaller til krisemøte om bompenger14:26 Arkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05 Stanser økte bompenger i byene13:57 Kina opphever utestengelse av norsk laks13:45 Fanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30 Rapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24 Vil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05 Lærer tildelt årets Holmboepris13:04 Graham Hansen signerte for Barcelona12:51 Cavendish sykler Tour of Norway12:50 Regjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45 Sønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38 Tysk «shariapoliti» for retten12:26 Venter med nye søk etter Trine Frantzen12:15 Hver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00 Statkraft inngår langsiktig avtale11:58 Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57 Familieselskap selger seg ut av Norled11:45 Ektepar truet med kniv av innbruddstyver11:33 Salvini raser etter at migranter ble satt i land11:32 Stina Nilsson dropper Norge-samling11:30 Norsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59 Juncker advarer mot å løpe etter populistene10:51 Rankingrekord for Ruud10:50 Regjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43 Svindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42 UEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34 Fafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54 Ny president i Ukraina oppløser parlamentet
Siste nytt
07:25NorgeReligionsprofessor fulgte sjaman-foredrag: – Savnet kritisk dialog06:56NorgeMann knivstukket i Oslo – mann pågrepet06:41SportItalia reddet VM-status etter straffer mot Østerrike06:38VerdenTre håndskrevne testamenter funnet i Aretha Franklins hjem06:31VerdenFranskmann dømt til døden for narkosmugling i Indonesia06:22Sport«Superhelg» i fare etter publikumssvikt06:18NorgeMann fløyet til sykehus etter båtulykke05:55NorgePensjonistene krever forhandlingsretten tilbake05:50NorgeDette skjer i dag05:30VerdenVåpnene strømmer til Libya – frykt for stedfortrederkrig05:14VerdenIran: Motstand er vårt eneste valg05:00NorgeLO: – Rike bør betale mer enn fattige i bommen04:33SportFormel-1-legenden Niki Lauda er død04:32VerdenIngen avtale signert om overgang i Sudan04:06VerdenHuaweis grunnlegger sier USA undervurderer selskapet03:59NorgeStorbyene støvsuger distriktene for politiårsverk03:42NorgeRegjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge03:01VerdenUSA utsetter Huawei-forbud til august02:43NorgeMilliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland02:13VerdenMaduro foreslår nyvalg Venezuela02:06Norge100 nye lærere ansettes i Oslo01:36VerdenJoko Widodo vant valget i Indonesia01:13VerdenDommer sier Trump må opplyse om egne regnskaper00:49NorgeForslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte23:58VerdenMann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer23:53NorgeBorgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo23:00VerdenPolitisk tungvekter vender hjem til Kongo etter tre år i eksil22:52NorgeMann siktet for voldtekt pågrepet etter tre og et halvt år22:34PolitikkTrump beordrer McGahn til å nekte å møte i høring i Kongressen22:20PolitikkAnti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune22:11VerdenFant 600.000 kroners gullklump med metalldetektor21:59NorgeHelsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten21:55VerdenMexico legger fram utviklingsplan for Mellom-Amerika21:47NorgeMilliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland21:46VerdenRasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt21:19SportTo nye mål for toppscorer Tarik Elyounoussi21:04NorgeAldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56SportOmoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37Helse og livsstilLegionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29PolitikkAlle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28Verden16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08NorgeMärtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57VerdenProsessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56PengerDirektorater kan bli rammet av streik19:23VerdenSjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02MotorFord kutter 7.000 jobber18:44NorgeTo personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34VerdenIS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13PolitikkDanske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00NorgeHydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52PengerBørsen startet uka i pluss17:42NorgeFlere romfolk i slagsmål i Oslo17:31NorgeDette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30MotorAp sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24MotorStøre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12VerdenTysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06Nyheter71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42NorgeFaren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37PolitikkEtterslepet krymper i EØS16:26PengerStrid om fremtidens spillmarked i Norge16:21PolitikkNigel Farage truffet av milkshake16:12MotorSinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06NorgeFare for flom flere steder østafjells15:52VerdenOrdkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48PolitikkTidligere statssekretær i Ap til First House15:16NorgeLegger ned 22 trafikkstasjoner14:56SportStjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52NorgeAnsatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47VerdenSpenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40PengerNav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39VerdenSyrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31MotorInnkaller til krisemøte om bompenger14:26ReiseArkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05MotorStanser økte bompenger i byene13:57PengerKina opphever utestengelse av norsk laks13:45PengerFanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30MotorRapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24PengerVil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05KulturLærer tildelt årets Holmboepris13:04SportGraham Hansen signerte for Barcelona12:51SportCavendish sykler Tour of Norway12:50KulturRegjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45StemmerSønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38VerdenTysk «shariapoliti» for retten12:26NorgeVenter med nye søk etter Trine Frantzen12:15VerdenHver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00PengerStatkraft inngår langsiktig avtale11:58PengerHuawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57PengerFamilieselskap selger seg ut av Norled11:45NorgeEktepar truet med kniv av innbruddstyver11:33VerdenSalvini raser etter at migranter ble satt i land11:32SportStina Nilsson dropper Norge-samling11:30PengerNorsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59PolitikkJuncker advarer mot å løpe etter populistene10:51SportRankingrekord for Ruud10:50PolitikkRegjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43SportSvindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42SportUEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34NorgeFafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54PolitikkNy president i Ukraina oppløser parlamentet
Populært