Elsa (91): – Menneskelig kontakt betyr alt. Hvis ikke visner du

Da mannen Sigmund levde, var de ute på turer sammen minst et par timer hver dag. – Disse turene savner jeg veldig. forteller Elsa Slinning.
Da mannen Sigmund levde, var de ute på turer sammen minst et par timer hver dag. – Disse turene savner jeg veldig. forteller Elsa Slinning.

Elsa Slinning mener det gjøres for lite for gamle, syke og ensomme. Selv ønsker hun seg en besøksvenn som kan lindre ensomheten på dagtid.

I en stor og koselig leilighet like ved Bogstad Camping utenfor Oslo sitter Elsa Slinning (91) i sin blå hjørnesofa. Hun forteller åpenhjertig om hvordan det kjennes å komme hjem til en tom leilighet og ikke ha noen å fortelle til om hvordan dagen har vært eller kunne gå tur med.

– Etter at jeg mistet mannen min for to og et halvt år siden, synes jeg formiddagene er veldig lange. Etter hvert som jeg merker at jeg ikke lenger kan gå ut så mye og blir sittende en god del, blir det lange dager selv om jeg for eksempel kan lese eller spille bridge. Du blir sliten av at det ikke skjer så mye.

Gjorde inntrykk

For en uke siden hadde NRK Dagsrevyen et innslag om 87 år gamle Aud Kristiansen fra Trondheim som ikke kunne huske sist hun hadde fått besøk. Ektemannen bor på eldrehjem, og vennene var gått bort en etter en.

– De er døde, alle sammen. Livet har ikke mening. Men jeg vil ikke dø heller, sa Kristiansen på Dagsrevyen.

Innslaget gjorde sterkt inntrykk på seerne, deriblant Elsa Slinning. Hun tror veldig mange befinner seg i en situasjon der de kjenner på ensomhet.

– Hun snakket om at hun ikke hadde noen familie eller venner som kom på besøk. Jeg tenker det må være helt forferdelig å sitte alene og ikke ha noen som bryr seg om deg.

Les også: Fotograferte familiens farvel med pappa

Venter på ny besøksvenn

Elsa forklarer til ABC Nyheter at vi mennesker er forskjellige alle som én og at hennes egen livssituasjon er en annen enn den til Aud Kristiansen.

– Jeg har tre barn og seks barnebarn som bor i nærheten, som har tid om kvelden, men ikke hver kveld. De har ansvarsfulle jobber, barn og venner, selvfølgelig. Men de kommer når de kan og jeg vet at de er der om noe skjer. Bare det gir en veldig trygghet, sier hun og legger til:

– Vi mennesker er sosiale, og menneskelig kontakt betyr alt. Hvis ikke visner du.

(Saken fortsetter under)

Elsa Slinning har gode erfaringer med besøksvennordningen og står på venteliste for en ny besøksvenn etter at hennes forrige måtte slutte på grunn av jobb. Her sitter Slinning sammen med en Røde Kors-representant. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Elsa Slinning har gode erfaringer med besøksvennordningen og står på venteliste for en ny besøksvenn etter at hennes forrige måtte slutte på grunn av jobb. Her sitter Slinning sammen med en Røde Kors-representant. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

Elsa er selv godt kjent med besøksvenn-ordningen ettersom hun selv har hatt besøksvenn inntil nylig. For tiden har hun søknad inne om å få en ny.

– Hun jeg hadde var seksti år yngre enn meg, hun var student og nå er hun i full jobb. Da har hun ikke lenger tid på dagen og det er dagtid som for meg er den mest ensomme tiden, spesielt om vinteren. Når det er snø og glatt så er det ikke så lett for meg å komme ut.

Røde Kors' besøksvenntjeneste

Mange mennesker i Norge savner en fortrolig venn. Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og yngre. Røde Kors Besøkstjeneste bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem.

  • Som besøksvenn kan man besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner. De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, et par timer hver- eller annenhver uke.
  • Det er stort behov for besøksvenner som kan besøke på dagtid.
  • Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter - eller treffes bare for å prate. Den faste kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.
  • Noen Besøksvenner lager også felles sosiale møteplasser som tilstelninger, turer, utflukter, trimgrupper og andre arrangementer. Besøkstjenesten utvikler seg stadig, og det finnes mange ulike tilbud og muligheter.
  • For å bli besøksvenn må man først igjennom noen kurs og et intervju.

Kilde: Røde Kors

________________________________________

Holder TV-en avslått

Elsa tror mange synes det er skambelagt å snakke om egen ensomhet.

– Selv synes jeg ikke det, for når du er blitt så gammel som jeg er blitt så er det naturlig at du ikke kan være med ut på aktiviteter. Du er henvist til å være mye hjemme hos deg selv. Noen vil kanskje si at de ikke er ensomme og det er nok mulig. Jeg tror for eksempel at kunstnere ikke er like mye ensomme fordi de kan fordype seg i skriving eller malerkunst hvis de er spreke nok. Men hvis du ikke har en slik hobby, er det ikke nok bare å komme deg opp om morgenen, få i deg litt mat og vente på at TV-en skal gi noe.

Hun forteller at hun har som prinsipp at TV-en helst ikke skal på før Dagsrevyen starter på kvelden.

– Jeg har en venninne som sier hun er såpass redusert at det eneste hun har, er TV-en. Hun sier hun er lei den, likevel står den på hele tiden. Jeg vil helst ikke komme i en slik situasjon.

Les også: – Foreldre med voksne barn bør ikke blande seg i hvorvidt de får barn eller ikke

Vil ikke flytte hjem til familien

Elsa mener det gjøres for lite for de gamle, syke og ensomme. Hennes ønske er at kommunalt ansatte driver en mer oppsøkende virksomhet der de kommer og ringer på døren – da først mener hun de vil se hva som trengs.

– I dag kan du ikke forvente og forlange at familien din skal trå til, for de har sine jobber og sine liv. Min datter har spurt meg flere ganger om jeg ikke vil komme og bo hos dem på ett av barnerommene, men jeg kan ikke tenke meg det. Jeg har det bedre her hvor jeg kan gjør hva jeg vil og hvor alt er på én flate.

– Mitt ønsker er at det offentlige skal bruke mer ressurser på ensomme – tilby aktiviteter, hente og bringe. Og det gjelder selvfølgelig ikke bare de gamle, det må være mye verre å være ung og ensom.

– Hvorfor velger du å stå frem og fortelle om noe som mange synes det er vanskelig å snakke om?

– Fordi hvis jeg kan gjøre en liten forskjell og det kan bidra til å skaffe enda flere ensomme mennesker et annet menneske å snakke med, da tenker jeg at jeg ikke kan la være.

Den digitale verdens begrensinger

Elsa forteller at hun satte enormt pris på at besøksvennordningen ga henne et annet menneske å kunne prate med.

– Hun var veldig interessert i å høre hvordan mitt liv hadde vært og hvordan jeg var vokst opp. Hun spurte meg mye om krigen og hvordan det var for 80-90 år siden for det syntes hun var fryktelig interessant. Ofte laget hun mat, noe jeg satte pris på siden det ikke er min sterkeste side, humrer hun og lener seg tilbake i sofaen.

– Når jeg hadde en god dag så gikk vi en tur, og det var alltid veldig hyggelig.

Elsa forteller at den digitale verden er til stor hjelp for de som sitter en del hjemme. Selv bruker hun iPaden sin til å se filmer, løse kryssord, spille bridge og høre på lydbøker.

– Men det er samtalen med et annet menneske som er det man savner – det får du jo ikke i den digitale verden. Og så er man spent på hvordan verden er der ute når man ikke er så mye med lenger. En turvenn skulle jeg gjerne hatt, selv om det ikke blir så lange turene for meg lenger på grunn av disse, forteller hun og dunker føttene sine lett mot gulvet.

Les også: Følte seg ensom - startet «Tinder» for venninner

Møtte kjærligheten i villmarken

Elsa Slinning beskriver seg først og fremst som et selvstendig menneske. Hun kommer opprinnelig fra Bergen, og selv etter å ha tilbrakt sitt voksne liv i andre deler av landet så skarrer hun fremdeles på r-en. Hun har alltid vært glad i sport og friluftsliv, og ektemannen Sigmund møtte hun da de begge var ute på vandringstur.

– Vi var begge unge da vi møttes i Kvamskogen og ble forelsket i hverandre. Vi holdt sammen i 64 år, i gode og onder dager, og det er ikke verst synes jeg. I dag har jeg seks flotte barnebarn som jeg har stor glede av. Foreløpig er det ingen oldebarn, men de kommer nok hvis jeg får leve noen år til, sier hun med et lurt smil.

– Er jeg heldig så blir jeg som min far: Han ble 95 år gammel og var fremdeles svært klar da han gikk bort.

(Saken fortsetter under)

– Dette er den første vinteren jeg føler jeg ikke kan gå ut noe særlig. Jeg har søkt om dagopphold i kommunen, men det er lange ventelister alle steder. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
– Dette er den første vinteren jeg føler jeg ikke kan gå ut noe særlig. Jeg har søkt om dagopphold i kommunen, men det er lange ventelister alle steder. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

Før hun pensjonerte seg, var Elsa daglig leder i Vestfold Røde Kors. Hun beskriver den tiden som utrolig fin.

– Jeg gledet meg til å sette nøkkelen i døren hver morgen, det var kjempefint å jobbe med frivillige og idealister. Jeg jobbet også litt med prosjekter i utlandet og var blant annet noen ganger i Afrika for å se til prosjekter der nede. Det var helt fantastisk å møte mennesker fra et annet kontinent – det var ingen barrierer og det opplevdes helt naturlig siden vi hadde samme ideologi.

Liker ikke å slå av lysene

Det første året etter at ektemannen var gått bort, var Elsa mye sprekere enn hun er i dag. Da kom hun seg ut på tur så ofte hun kunne, helst hver dag. Nå er situasjonen annerledes og i et forsøk på å gjøre dagene mindre ensformige, deler hun dagen inn i faste segmenter.

Hun synes ettermiddagene er hyggelig, da er det begynt å mørkne utenfor vinduene og hun kan tenne lys. Det er så hyggelig med levende lys. Selv lyser Elsa ekstra opp i ansiktet når hun peker bort mot en kommode der det står en bolle fylt med pent innpakkede gaver.

– Jeg har en datter som er veldig omsorgsfull og hun har laget en gavekalender til mor. Hver dag gleder jeg meg til å åpne kalenderen. Da setter jeg meg godt til rette med en kopp te og åpner en pakke som inneholder konfekt, en tepose og noen fine visdomsord, smiler hun.

Etterpå er det lydbok-tid, gjerne frem til Dagsnytt. Om kvelden ser hun ofte på TV og når klokken er blitt ti, begynner hun å slukke lysene i leiligheten sin.

– Det liker jeg ikke, for da er den dagen gått og jeg lurer på hva jeg skal gjøre dagen etter. Da er det veldig fint hvis jeg har en plan, for eksempel at jeg skal ut på noe eller jeg kan klare å komme meg ut på noe vis. Jeg trenger noe å se frem til, ellers kan dagene bli lange.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:10 Netanyahu sier han vil ha en sionistisk regjering02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:47 Melding om skudd i Oslo – politiet jakter gjerningspersoner02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg21:16 Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09 Netanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04 Brann i anlegg som lagrer koppervirus20:30 – Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05 Saudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23 Politiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03 Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54 Regjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45 Ocean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39 Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37 Facebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12 Helgen blir varm i Sør-Norge17:53 Evjen solgt til AZ Alkmaar17:51 Full skadekrise i Citys midtforsvar17:39 Hollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30 Grande avbryter Island-tur17:04 Mystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03 Sverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02 Jordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01 Tunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00 Antall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43 Raja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15 MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14 NRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07 Ropstad: Interne problemer bør tas internt16:05 42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15 Falsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13 Russland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10 Henrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04 Salomonøyene vender Taiwan ryggen14:45 Danske vindmøller satte ny rekord14:31 Jensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15 Thomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14 Far siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13 Ekspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50 Lagarde godtatt som sentralbanksjef13:50 Tusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20 Kronprinsparet tok turen til fjells13:19 «Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19 Ny analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51 Redusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51 Propanlekkasje fra tankbil stanset12:50 Uføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20 Fransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19 NOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02 Motvilje i USA mot krig med Iran12:00 Politiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46 Raja: Det stinker av Frps retorikk11:45 Prinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25 Apple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25 Ikke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12 Selvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11 Avis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11 Propanlekkasje i Kristiansund stanset11:10 Tour de France-vinneren dropper sykkel-VM11:02 Savnet jeger funnet i god behold i Namdal10:39 Tør USA vise handlekraft? Spørsmålet gjelder hele det internasjonale samfunnet10:38 Italias Matteo Renzi starter nytt parti10:37 Sju nye meldinger om syke hunder10:36 Virke: Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS10:34 Fotball: Vålerenga best på talentutvikling10:34 Kardinal anker til høyesterett etter overgrepsdom09:52 Oljeprisen fortsetter oppover – bensinprisen over 17 kroner09:42 Et blaff av sommer treffer landet til helgen09:34 Irans øverste leder: – Blir ingen samtaler med USA09:31 Juks avdekket ved bilverksted – godkjenning for 170 biler trekkes tilbake09:05 Terrorsaken i Bærum: Dødsårsaken var fire skudd08:47 Arbeiderpartiet var den største taperen i 163 kommuner08:46 Liverpool jakter sin tredje strake mesterligafinale08:33 Brigitte Macron blir lærer igjen07:58 Rapport: Nordmenn betaler mest kontantløst i verden06:41 Hongkong-leder starter opp samtaler for å lette spenningene
Siste nytt
03:10VerdenNetanyahu sier han vil ha en sionistisk regjering02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:47NorgeMelding om skudd i Oslo – politiet jakter gjerningspersoner02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24NorgeNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05NorgeMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg21:16NorgeNaturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09PolitikkNetanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04VerdenBrann i anlegg som lagrer koppervirus20:30Norge– Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05VerdenSaudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23NorgePolitiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03NorgePrinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54PolitikkRegjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45VerdenOcean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39VerdenStorbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37VerdenFacebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12NorgeHelgen blir varm i Sør-Norge17:53SportEvjen solgt til AZ Alkmaar17:51SportFull skadekrise i Citys midtforsvar17:39VerdenHollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30PolitikkGrande avbryter Island-tur17:04Helse og livsstilMystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03NorgeSverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02VerdenJordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01VerdenTunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00VerdenAntall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43PolitikkRaja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15PolitikkMDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14PolitikkNRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07PolitikkRopstad: Interne problemer bør tas internt16:05Norge42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15Helse og livsstilFalsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13SportRussland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10NorgeHenrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04VerdenSalomonøyene vender Taiwan ryggen14:45VerdenDanske vindmøller satte ny rekord14:31PolitikkJensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15ReiseThomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14NorgeFar siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13VerdenEkspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50PengerLagarde godtatt som sentralbanksjef13:50NorgeTusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20KulturKronprinsparet tok turen til fjells13:19Sport«Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19MotorNy analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51SportRedusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51NorgePropanlekkasje fra tankbil stanset12:50PengerUføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20VerdenFransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19NorgeNOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02VerdenMotvilje i USA mot krig med Iran12:00VerdenPolitiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46PolitikkRaja: Det stinker av Frps retorikk11:45NorgePrinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25PengerApple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25NorgeIkke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12VerdenSelvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11SportAvis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11NorgePropanlekkasje i Kristiansund stanset11:10SportTour de France-vinneren dropper sykkel-VM11:02NorgeSavnet jeger funnet i god behold i Namdal10:39StemmerTør USA vise handlekraft? Spørsmålet gjelder hele det internasjonale samfunnet10:38PolitikkItalias Matteo Renzi starter nytt parti10:37Helse og livsstilSju nye meldinger om syke hunder10:36PengerVirke: Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS10:34SportFotball: Vålerenga best på talentutvikling10:34VerdenKardinal anker til høyesterett etter overgrepsdom09:52PengerOljeprisen fortsetter oppover – bensinprisen over 17 kroner09:42NorgeEt blaff av sommer treffer landet til helgen09:34VerdenIrans øverste leder: – Blir ingen samtaler med USA09:31MotorJuks avdekket ved bilverksted – godkjenning for 170 biler trekkes tilbake09:05NorgeTerrorsaken i Bærum: Dødsårsaken var fire skudd08:47PolitikkArbeiderpartiet var den største taperen i 163 kommuner08:46SportLiverpool jakter sin tredje strake mesterligafinale08:33VerdenBrigitte Macron blir lærer igjen07:58PengerRapport: Nordmenn betaler mest kontantløst i verden06:41VerdenHongkong-leder starter opp samtaler for å lette spenningene
Populært