Meny

Ti destinasjoner som har blitt mer populære

ØKT MEST I POPULARITET: Da Nang i Vitenam er den destinasjonen som øker mest i popularitet i 2014 blant TripAdvisors brukere. Foto: TripAdvisor
Disse ti reisemålene har økt mest i popularitet i 2014 hos TripAdvisors brukere.

Reisenettstedet TripAdvisor er basert på at brukerne anmelder hoteller, restauranter og destinasjoner. Nå har det internasjonale nettstedet laget en topp ti liste over de destinasjonene som har økt mest i popularitet blant sine brukere i 2014.   

Les også: Ti fosser som vil gjøre deg målløse

ABC Nyheter har samlet inn tips fra flere reiseeksperter til hva du kan gjøre på noen av disse destinasjonene.

10. plass: Eilat, Israel

ISRAELS RESORTPERLE: Eilat er Israels mest populære Resortby, med sin flott strandpromenade og deilige badevann. Foto: TripAdvisorISRAELS RESORTPERLE: Eilat er Israels mest populære Resortby, med sin flott strandpromenade og deilige badevann. Foto: TripAdvisor

I Israels sørligste by skinner sola nesten året rundt. Eilat ligger ved Rødehavet med varmt, klart vann som er veldig populært blant dykkere. Vakre Korallstranda Naturreservat yrer av dyreliv, og er perfekt for en undersjøisk oppdagelsesferd.

En annen populær aktivitet er å besøke Timna Nasjonalpark fylt av gamle kobbergruver og kule steinformasjoner.

Eilat har også en strandpromenade med hyggelige butikker, barer og restauranter.

9. plass: Manaus, Brasil

SKJULT PERLE: Manaus er svært lite besøkt av nordmenn. Har du lyst til å utforske regnskogen er dette et fint sted å starte. Foto: TripAdvisorSKJULT PERLE: Manaus er svært lite besøkt av nordmenn. Har du lyst til å utforske regnskogen er dette et fint sted å starte. Foto: TripAdvisor

Manaus er en by nord i Brasil i nærheten av Amazonasjungelen. Herfra kan du utforske regnskogen enten til fots eller på elven, aller helst med en guide.

– Manaus er for de fleste et start- og sluttsted for elvecruise langs Amazonas. Men millionbyen, og fotball-VM-byen, midt i jungelen er også verdt et besøk i seg selv, mener Gjermund Glensnes, reisejournalist i Magasinet Reiselyst.

Han kan fortelle at de fleste som stopper her, gjør det for å se operahuset berømt fra Werner Herzogs filmklassiker «Fitzcarraldo» - et kunstverk av importert italiensk renessanse dypt inne i jungelen.

Les også: Seks skjulte skatter i Rio

– Men du bør også få med deg markedet - en kopi av Paris-markedet Les Halles - og byens zoologiske hage, trolig den eneste dyreparken hvor du kan se like mange ville dyr utenfor innhegningene som inni sier Glensnes til ABC Nyheter.

8. plass: Kazan, Russland

STORSLÅTT ARKITEKTUR: Kul Sharif-moskeen er en av mange vidunderlige byggverk i den russiske byen Kazan. Foto: TripAdvisorSTORSLÅTT ARKITEKTUR: Kul Sharif-moskeen er en av mange vidunderlige byggverk i den russiske byen Kazan. Foto: TripAdvisor

Byen Kazan troner over elven Volga med sin majestetiske arkitektur som besøkende via TripAdvisor beskriver som leken og storslagen på samme tid.

En anbefaling er å besøke den karakteristiske Kul Sharif-moskeen (bildet), og tempelet av alle religioner, et fargerikt bygg som er en fest for øyet uansett om du er religiøs eller ikke.

7. plass: Hurghada, Egypt

POPULÆRT TURISTMÅL: Hurghada ligger ikke langt unna Sharm el Sheik, og har blitt et populært turistmål i Egypt de siste årene. Foto: TripAdvisorPOPULÆRT TURISTMÅL: Hurghada ligger ikke langt unna Sharm el Sheik, og har blitt et populært turistmål i Egypt de siste årene. Foto: TripAdvisor

Hurghada er en gammel fiskerlandsby som har blitt til en turistby med lange strender og turkist vann. Her går det hovedsaklig i soling og bading. Det er også gode muligheter for vindsurfing og dykking.

Elisabeth Larsen-Vonstett jobber som informasjonssjef i reisebyrået Star Tour, og er selv svært glad i å reise. Hun vil anbefale de som reiser til Egypt å koste på seg noen dager til å reise sørover.

Les også: Slik blir fremtidens fly

– Egypt har mye mer å by på enn turiststedene. Dra sørover, dra på elvecruise, se de fantastiske templene i Luxor bli lyst opp på kveldstid eller besøk Aswan på grensen til Sudan, sier hun til ABC Nyheter.

Hun beskriver Aswan som en grønn oase i ørkenen, og Luxor som en svært spennende by med mye god kulturarv. Det er mulig å ta tog mellom de to byene.

– I Luxor ligger kongenes dal med alle de gamle gravene. Der kan du gå inn i graven til Tut Ankh Kamon. Det er utrolig mye flott historie og mye man kan se i Egypt, så kom deg ut av hotellet og opplev kulturen, sier Larsen-Vonstett.

Star Tour tilbyr ikke reiser til Egypt.

6. plass: Naha, Japan

RENOVERT TEMPEL: Shuri slottet ligger i sentrum av det gamle kongeriket Ryukyu i flotte omgivelser. Foto: TripAdvisorRENOVERT TEMPEL: Shuri slottet ligger i sentrum av det gamle kongeriket Ryukyu i flotte omgivelser. Foto: TripAdvisor

I Naha kan du bevege deg fra 1200-tallet til 2000-tallet på en dag. Besøk byens fremste turistattraksjon, Shuri Slottet (bildet), som nylig har blitt restaurert.

Les også: Opplev te-festival i Japan

Byens hovedgate er full av moderne barer, restauranter og nattklubber, og holder alltid et høyt tempo.

5. plass: Bodrum, Tyrkia

FLOTT UTSIKT: Fra toppen av tårnet i St. Peters slott får du er fantastisk utsikt over Bodrum-halvøya. Foto: TripAdvisorFLOTT UTSIKT: Fra toppen av tårnet i St. Peters slott får du er fantastisk utsikt over Bodrum-halvøya. Foto: TripAdvisor

Bodrum-halvøya pleide å være en stille liten fiskelandsby med et par tusen innbyggere. I dag er det et av Tyrkias mest populære reisemål.

– Om du elsker chilloutmusikk, hvite sofalounger og lange netter på hippe diskotek, er Bodrum stedet, sier redaktør i Magasinet Reiselyst, Torild Moland til ABC Nyheter. 

Hun anbefaler utendørsdiskoteket Halikarnas, som åpnet i 1979 og har plass til 5.000 mennesker. Ifølge Moland er dette stedet grunnen til at Bodrum regnes som det beste partystedet i Tyrkia etter Istanbul.

Les også: Tyrkia: Denne steinen er et hotell

– Livet skjer i selve Bodrum by, mens resten av halvøya faktisk er rolig, tilbakelent, vakkert og perfekt for fine fotturer. Bodrum har praktisk beliggenhet med mange fine utflukter i nærheten. Gå ikke glipp av de unike ruinene Efesos, som er helt spektakulært, eller kalksteinformasjonene i Pamukkale, sier Moland.

4. plass: Ao Nang, Thailand

BILLEDLIG: Ao Nang er stedet du ser avbildet på veldig mange bilder fra Thailand med krystallklart vann og høye kalksteinsklipper. Foto: TripAdvisorBILLEDLIG: Ao Nang er stedet du ser avbildet på veldig mange bilder fra Thailand med krystallklart vann og høye kalksteinsklipper. Foto: TripAdvisor

Ao Nang er det perfekte utgangspunktet for en oppdagelsesferd i den sørthailandske øyverdenen, ifølge informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett.

– Mitt tips til Ao Nang er å leie seg en longtailbåt med kaptein for en dag eller flere og reise på dagsturer til en av de mange øyene utenfor. Det er også mulig å bli med på utflukter med motorbåt til øyer som Koh Racha hvor det er fantastisk å snorkle, sier hun til ABC Nyheter.

Ao Nang er en destinasjon Star Tour tilbyr reise til. Larsen-Vonstett har selv vært der, og omtaler det en av hennes personlige favoritt-destinasjoner.

– Jeg anbefaler å dra på overnattingstur til steder som fantastiske Koh Mok og sjekke inn på bittelille Charlies for en natt eller to. Alternativt en dagstur eller overnattingstur til Phi Phi-øyene. Mulighetene er nesten uendelige, sier informasjonssjefen i Star Tour.

Les også: 14 drinker du bør styre unna

3. Limassol, Kypros

HYGGELIG STED: I tillegg til sine flotte strender, er Limassol en populær shopping-by, også blant kypriotene. Foto: TripAdvisorHYGGELIG STED: I tillegg til sine flotte strender, er Limassol en populær shopping-by, også blant kypriotene. Foto: TripAdvisor

Limassol er en annen solfylt destinasjon Star Tour tilbyr reiser til.

– Limassol er et veldig hyggelig sted med lang havnepromenade og veldig bra shopping. Det er også et perfekt utgangspunkt for deg som vil reise på utflukter med leiebil, sier informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett til ABC Nyheter.

Les også: Kypros: Trekkfuglenes paradis

Hun forteller at både Larnaka, Pafos, Nicosia og de grønne Troodosfjellene ligger innen rekkevidde fra Limmasol, og at det er flere golfbaner i nærheten.

– En av kollegaene mine mener også at det er nettopp her Arne Treholt har slått seg ned. Kanskje han har noen gode reisetips, sier Larsen-Vonstett.

2. plass: Sihanoukville, Kambodsja

TREKKER TURISTER: Sihanoukville har tidligere vært en populær avstikker for vante Thailand-turister. Nå er det mange som reiser direkte til Sihanoukvilles strender i et land som opplever stadig økende turisme. Foto: TripAdvisorTREKKER TURISTER: Sihanoukville har tidligere vært en populær avstikker for vante Thailand-turister. Nå er det mange som reiser direkte til Sihanoukvilles strender i et land som opplever stadig økende turisme. Foto: TripAdvisor

Det er de hvite sandstrendene og det varme badevannet som trekker flesteparten av turistene til sjarmerende Sihanoukville.

– Sihanoukville på sørkysten av Kambodsja er ikke den hemmeligheten det en gang var. Dette er landets mest populære badeby, hvor det meste er laget for turisme – med alt fra store luksushotell til små gjestehus, sier reisejournalist i Magasinet Reiselyst, Runar Larsen til ABC Nyheter.

Han forteller at de fleste turistene reiser til Sihanokville etter de har besøkt den fenomenale tempelbyen Angkor i innlandet.

– Leter du etter mer skjulte perler, er det et godt utgangspunkt for å utforske virkelige hemmeligheter ute i havgapet: Herfra kan du ta båt ut flere øyer, for eksempel Koh Rong – hvor hengekøyefaktoren er høyere og slaraffenlivet fortsatt råder utenfor masseturismens radar, sier Larsen.

1. plass: Da Nang, Vietnam

ØKER MEST: Da Nang er den destinasjonen som har økt mest i popularitet blant TripAdvisors brukere i 2014. Foto: TripAdvisorØKER MEST: Da Nang er den destinasjonen som har økt mest i popularitet blant TripAdvisors brukere i 2014. Foto: TripAdvisor

Da Nang er et senter for matturister fra hele verden som samles her for å smake de friske og modige smakene av sentral-vietnamesisk mat. Smak deg gjennom gatene til fots eller på sykkel, for det arrangeres guidede kulinariske turer gjennom sentrum.

Les også: Langs Vietnams lange kyst

Et sted du må sjekke ut hvis du drar til Da Nang er Marble Mountains eller Marmorfjellene med sine grotter og kule steinformasjoner.

Hvis du planlegger å være ute på nattestid, bør du ta deg en tur forbi Dragebroen ved midnatt når «hodet» på broen blåser ut flammer over elven Han.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus