Meny

Slik blir fremtidens fly

FAMILIESALONG: En av de nye lanseringene er familiesalonger. Her kan hele familien sitte samlet, face to face. FOTO: Thomson Airways
Snackbar, barnepasstjenester og salonger er vel ikke å forakte?

Det sier seg selv at de fleste av oss ikke er overbegeistret over trange flyseter og hylende babyer 10 000 meter over bakken. Men skal vi tro CNN Travels er denne tiden snart forbi. Innen fem år skal flyene til Thomson Airways, Englands tredje største flyselskap, blant annet inneholde snackbarer, utdannede barnevakter og ferieplanleggere.

Flyselskapets største lansering er imidlertid familiesalongene. Her kan hele familien sitte sammen rundt et bord og spille spill, spise og snakke. Er dette familiens største drøm eller mareritt? Foreldre som foretrekker å plugge i øreproppene og nyte en film alene er kanskje ikke begeistret, men dette kan absolutt hjelpe på familieharmonien.

Champagnebord og barnepasstjenester

Av andre severdigheter vi vil få i fremtidens fly er blant annet par-seter med champagnebord og stemningsbelysning. Barnepasstjenester er også noe som skal satses på, og de fleste kabinansatte skal bli trent i å underholde barna med eksempelvis håndarbeid eller quizer som omhandler destinasjonen.

På denne måten kommer både store og små til å få det beste ut av flyreisen. Flyselskapet har også store planer om en barnefri avdeling og egne snackbarer der du kan sosialisere deg med andre passasjerer.

– Vi regner med å ha 47 fly utstyrt med dette innen 2020, sier pressekontakt i Thomson Airways, Dayle Hill, til Kvinneguiden.

Pedagogisk underholdning

Det har tatt fem år å planlegge disse superflyene. Hill hevder at dette vil være revolusjonerende for flypassasjerene.

– Vi har også lagt mer fokus på tjenester passasjerene kan nyte om bord. Blant annet vil det komme en såkalt barneklubb der de kabinansatte skal være trent i å underholde barna på en pedagogisk måte. På denne måten vil også foreldrene få muligheten til å slappe av, sier han.

I tillegg skal hvert fly inneholde ferieplanleggere som kan hjelpe deg i å få et optimalt opphold ved feriedestinasjonen.

Liggeseter

Sittekomforten er også noe som er satt høyt på prioriteringslista på fremtidens fly, også hos flere internasjonale flyselskaper. Blant annet kan Ben Smith i Air Canada avsløre noen av deres fremtidsplaner.

– Hvert flysete skal inneholde en justerbar nakkepute som kan utøve massasjetjenester, forteller han til Kvinneguiden.

I tillegg skal seteryggene kunne legges ned til 180 graders vinkel slik at skjønnhetssøvnen blir en fryd, og hvis du er redd for å fly, kan dette bidra til en mer avslappet reise.

– Vi ønsker også at alle setene skal ha en individuell touch-skjerm med strømuttak og USB-inngang, sier han.

– I tillegg kommer vinduene til å bli 30 prosent større enn dagens vinduer, sier Smith og fortsetter:

– Hattehyllene vil også bli større, samtidig som stemningsbelysningen vil være mykere og roligere. Ikke minst kommer flygningene til å være totalt støyfrie. Vi regner med at alle flyene våre skal ha alt dette på plass innen 2019, sier han.

Dette høres ut som en drøm for de fleste flyglade, men kommer det noen gang til Norges

CHAMPAGNEBORD: Av andre severdigheter vi mest sannsynlig får i fremtidens fly er par-seter med champagnebord og stemningsbelysning. © Thomson Airways CHAMPAGNEBORD: Av andre severdigheter vi mest sannsynlig får i fremtidens fly er par-seter med champagnebord og stemningsbelysning. © Thomson Airways

flyselskaper?

Vekt og drivstoffbruk

Kanskje blir det ikke familiesalonger og massasjeseter med det første, men norske fly er også i utvikling. Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier at de har over 250 nye fly i bestilling som skal leveres de neste årene.

– Den største forskjellen på dagens og fremtidens fly vil nok være vekt og drivstoffbruk, hvilket bidrar til at miljøutslippene og kostnadene til drivstoff går ned, sier han til Kvinneguiden.

Mindre støy

Som en følge av ny teknologi vil vi også oppleve mindre støy om bord, noe som skal gjøre reisen mer komfortabel.

– Våre fly har allerede i dag banebrytende teknologi på mange områder som kommer passasjerene til gode, som for eksempel renere og fuktigere luft i kabinen, større vinduer, mer behagelig belysning samt individuell snackbar i hvert sete, sier Sandaker-Nielsen, og fortsetter:

– Flyprodusentene har store utviklingsmiljøer som jobber med å gjøre komforten enda bedre for de reisende. I tillegg jobber vi med å gjøre internettet om bord raskere på alle flyene våre, forteller han.

– Denne personen skal ha god kunnskap om hva som bør sees, høres og rett og slett oppleves ved ditt reisemål, sier Hill.

Denne saken ble først publisert på klikk.no

Les også:

Dette kan være en skikkelig smittebombe

Åtte steder vi heller vil mellomlande enn på Gardermoen

Dette er det frekkeste du kan gjøre om bord på fly

Flyselskapene konkurrerer om å tilby stadig mer luksus i flyene sine. Alt fra femretters gourmetmiddag til egne avlukker og senger. Nå kan du også leie en egen treroms med butler i lufta - om du har penger nok. Se video:

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus