Montenegro satser på strandluksus

Komplekset inneholder leiligheter og en marina. Foto: Dukley
Artikkelen fortsetter under annonsen

I det østeuropeiske landet åpnes et nytt kompleks for luksusturisme langs Adriaterhavets strender.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye feriestedet og boligkomplekset som har fått navnet Dukley Gardens, ligger i nærheten av havnebyen Budva sørvest i Montenegro, med flott utsikt over Adriaterhavet.

Regionen er gradvis i ferd med å åpne seg for turisme, og Dukley Gardens sikter seg inn mot velbeslåtte turister på jakt etter et intimt reisemål utenfor allfarvei, melder AFP Relaxnews.

Entreprenøren Stratex investerte 100 millioner euro i byggingen av komplekset, som inkluderer leiligheter til salg og utleie, samt en marina man håper vil tiltrekke internasjonale jetsettere.

Les også: Hit vil vi reise i sommerferien

«Nyskapende»

Restauranter, barnepass, en diger strand og parkeringsplass til elektriske kjøretøy er blant fasilitetene ved feriesenteret, som dekker en stor del av halvøya Zavala. Et bakeri og en iskrembutikk skal møte turistenes behov for søte saker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke langt fra Dukley Gardens kan turister utforske Tara Canyon og se Budvas imponerende fort og gamleby. Dukley Gardens overlot nøklene til de første innbyggerne i juli i 2014, og hele senteret skal etter planen stå åpnet innen desember.

Utbyggingsprosjektet beskrives av Stratex som «svært nyskapende for det østlige Middelhavet».

Les også: Disse landene har flere turister enn innbyggere

Det neste Kroatia?

Montenegro ønsker å tiltrekke seg flere internasjonale reisende, inspirert av nabolandet Kroatia som har blitt et populært reisemål de siste årene, men som er i ferd med å nå et metningspunkt på grunn av den store tilstrømmingen av turister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiseguideforlaget Lonely Planet nevnte Montenegro i sin guide Best of 2013. Anbefalingen ble fulgt opp med en oppdatering av guideboka om landet. Den ferskeste Lonely Planet Montenegro kom ut i juni i 2013.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les saken: Hit vil ambassadørene at du reiser

I skrivende stund slår de fleste internasjonale turister som reiser til Montenegro, opp strandstolene sine i havnebyen Tivat, som ligger nord for Budva. Tivats luksusmarina Porto Montenegro er for tiden landets mest populære, også blant reisende med tykke lommebøker.

Les også: – Dette er verdens beste øyer

Under kan du få en smakebit av det nyskapende feriestedet med Google Street View: