Hit vil vi reise i sommerferien

<p>Benidorm fra sjøsiden mot Poniente Beach, 5-6 mil nord for byen Alicante. Foto: Colourbox.com</p>
Benidorm fra sjøsiden mot Poniente Beach, 5-6 mil nord for byen Alicante. Foto: Colourbox.com

De mest populære reisemålene kan være fullbooket etter påske, viser tall fra FINN reise.

2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet. Allerede i januar kunne FINN reise rapportere om 10 prosent vekst i bestilte pakkereiser og seks prosent vekst i flybestillinger sammenlignet med i fjor. Og veksten har fortsatt i februar - med 17 prosent vekst på pakkereiser og fem prosent på flybilletter.

Utsolgt innen påske

– De beste pakkereisene til disse destinasjonene kan bli utsolgt innen påske, så her gjelder det å være kjapp, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

– Særlig de bra hotellene for barna begynner å fylles opp. Etter påske må man på de fleste destinasjonene ta til takke med hotellene lengre bort fra strendene. Det samme gjelder for feriehus.

Les også: – Mange har tydelig savnet Tyrkia

400 prosent vekst

Spania, Hellas, Kroatia og Bulgaria er de mest populære destinasjonene i år. Likevel er det ett land som kan skilte med fenomenal vekst så langt i 2018:

– Albania ser ut til å bli en av nordmenns nye favorittdestinasjoner for sommerferien. Hittil i år har vi sett en vekst på 400 prosent i antall bestilte pakkereiser til Albania sammenlignet med i fjor, og jeg tror det bare vil fortsette å øke, sier Berge.

Spania er fortsatt nordmenns mest ettertraktede feriemål, både når det gjelder pakkereiser, fly og feriehus.

Les også: Nordmenn i Spania mestrer ikke spansk

(Saken fortsetter under)

De fleste turister som kommer til Kroatia, besøker den fantastiske Adriaterhavskysten som byr på mer enn 1.000 øyer. Foto: Grey_82 / Istock.com
De fleste turister som kommer til Kroatia, besøker den fantastiske Adriaterhavskysten som byr på mer enn 1.000 øyer. Foto: Grey_82 / Istock.com

Tyrkia-comeback

Andre destinasjoner som opplever stor vekst i år, er Tyrkia, med 40 prosent vekst på pakkereiser og 200 prosent vekst på flybilletter sammenlignet med i fjor, samt Malta og Frankrike - som begge har hatt vekst på over 70 prosent (pakkereiser).

– Terrorfrykt har tidligere preget særlig Frankrike og Tyrkia, men nå, når forholdene har roet seg, ser vi at disse destinasjonene er på full fart tilbake, sier Berge.

Les også: Nordmann satte ny verdensrekord jorda rundt

Gode muligheter

– Det er fortsatt gode muligheter for å sikre seg en flott ferie, det er en del ledig de aller fleste destinasjonene, særlig i Tyrkia og Bulgaria. Andre gode tips til de som ønsker en rimelig og bra sommerferie, er for eksempel Polen, med destinasjoner som Sopot, Gdansk og Leba, eller Montenegro, sier han:

– Ønsker man noe mer eksotisk, er for eksempel Sri Lanka eller Vietnam hete tips. Disse stedene er fortsatt uoppdaget for mange, og relativt urørte, så de er verdt å besøke nå, før de blir enda mer populære.

Mest populære destinasjoner sommerferien 2018:

Flybilletter:

 1. Alicante
 2. Malaga
 3. Bangkok
 4. Split
 5. Barcelona
 6. Nice
 7. London
 8. Athen
 9. Antalya
 10. Roma

Pakkereiser:

 1. Spania
 2. Hellas
 3. Kroatia
 4. Bulgaria
 5. Tyrkia
 6. Thailand
 7. Egypt
 8. Polen
 9. Portugal
 10. Kypros

Feriehus(i utlandet):

 1. Spania
 2. Italia
 3. Kroatia
 4. Frankrike
 5. Danmark
 6. Sverige
 7. Hellas
 8. USA
 9. Portugal
 10. Thailand

Les også:

Costa Brava: Her er sannsynligheten stor for at du blir forelsket

Nordmenn strammer inn på feriebudsjettet

Oppfordrer nordmenn til å reise mer alene

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden