– Dette er verdens beste øyer

Foto: Kilroy/CC BY 3.0

Vakre strender og storslått natur preger øyene som nylig ble kåret til verdens beste.

Leserne av reisemagasinet Travel+Leisure har kåret verdenes 10 beste øyer. Øyene har blitt rangert av leserne etter aktivitetstilbud, severdigheter, naturattraksjoner og strender, mat, vennlighet og helhetsinntrykk.

De har kommet frem til denne listen:

10. Bali, Indonesia

Foto: Thomas Depenbusch / flickr/CC BY 2.0
Foto: Thomas Depenbusch / flickr/CC BY 2.0

Bali har et vakkert og variert landskap bestående av gjell, sandstrender, vulkaner og risterasser. Dykkemulighetene er i verdensklasse, og øya har et stort antall historiske og kulturelle attraksjoner.

Les også: Fem gode grunner til å la Indonesia bli neste feriemål

9. Hvar og øyene utenfor Dalmatia, Kroatia

Foto: Sergey Sokolov / flickr/CC BY-ND 2.0
Foto: Sergey Sokolov / flickr/CC BY-ND 2.0

Hvar er en sjarmerende by med historiske middelalderbygninger, og fantastiske badeopplevelser. I begynnelsen av juli farger blomstrende lavendel hele øya lilla, noe som har gitt Hvar kallenavnet «lavendeløya».

Les også: 10 populære destinasjoner som er lei turister

8. Ischia, Italia

Foto: Chris O'Brien / flickr/CC BY 2.0
Foto: Chris O'Brien / flickr/CC BY 2.0

Den vulkanske øya Ischia i Napolibukta kan by på et frodige, grønne fjell, varmekilder og vakre strender. Øya er perfekt for deg som vil slappe av, med sine mange organiske varmekilde-spa og badstuer bygget inn i grotter.

Les også: Toscanakysten: Vill og «uoppdaget»

7. Kauai, Hawaii

Foto: Kilroy/CC BY 3.0
Foto: Kilroy/CC BY 3.0

Det sier seg nesten selv at strendene på denne hawaiianske øya er fantastiske, men Kauai kan også skimte til med storslått natur. Det fargerike landskapet langs Na Pali-kysten, og «Stillehavets Grand Canyon», Waimea Canyon, må ses hvis man reiser til denne øya.

Les også: Paradisstrendene «ingen» besøker

6. Maui, Hawaii

Foto: Patrick McNally / flickr/CC BY 2.0
Foto: Patrick McNally / flickr/CC BY 2.0

Maui er kjent for å være øya i «Aloha-staten» Hawaii med de aller beste strendene. Ta med deg en dykkermaske, og du vil se tropiske fisker overalt, og kanskje til og med en havskilpadde hvis du er heldig.

Les også: De beste strendene i USA er kåret

5. Santorini, Hellas

Foto: Robert Young / flickr/CC BY 2.0
Foto: Robert Young / flickr/CC BY 2.0

Denne øya er kjent for sine hvite bygninger med kuppelformede blå tak. Santorini har en liten, men blomstrende vinproduksjon. Havet er safir-blått, og området Oia er verdensberømt for sine fargesprakede solnedganger.

Les også: Stor guide til øyhopping i Hellas

4. Galápagosøyene, Ecuador

Foto: Paul Krawczuk / flickr/CC BY 2.0
Foto: Paul Krawczuk / flickr/CC BY 2.0

Galapagosøyenes mest berømte besøkende er Charles Darwin som skrev «Artenes opprinnelse» etter å ha studert dyrelivet på øyene i 19 dager. Fortsatt er øyene et populært reisemål for dykkere og naturelskere. Her kan du se dyreliv og landskap som ikke finnes noe annet sted i verden.

Les også: Åtte dykkerparadis hvor du kan oppleve spektakulære skapninger

3. Boracay, Filippinene

Foto: Jeff Tollefson / flickr/CC BY-ND 2.0
Foto: Jeff Tollefson / flickr/CC BY-ND 2.0

Denne filippinske øya blir ofte kalt «øya som aldri sover» på grunn av den energiske atmosfæren. Her kan du dra på jungelcruise på ATV, paraseile, se flammedansere opptre, eller bare slappe av på de kritthvite strendene.

Les også: Verdens 10 beste strender er kåret

2. Hilton Head Island, Sør-Carolina

Foto: G. DAWSON / flickr/CC BY-SA 2.0
Foto: G. DAWSON / flickr/CC BY-SA 2.0

Denne øya i USA kan ikke bare by på langstrakte strender. Her er det et rikt tilbud av varierte utendørsaktiviteter, enten du vil utforske vannveiene eller svinge golfkølla på noen av verdens beste golfresorter.

Les også: USAs ti beste nasjonalparker

1. Palawan, Filippinene

Foto: quiquefepe / flickr/Offentlig domene
Foto: quiquefepe / flickr/Offentlig domene

Denne filippinske øya har toppet listen til Travel+Leisure siden 2013, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Med sine frodige fjell, en fem kilometer lang underjordisk elv, kalksteinhuler, spektakulære dykkemuligheter og turkise vann fremstår øya som paradis på jord.

Eller som en leser enkelt og greit uttrykte overfor reisemagasinet; «Det er ganske enkelt det vakreste stedet i verden».

Les også:

Verdens 20 beste land å besøke

Her er Asias beste strender

Kåret til verdens beste restaurant

Personvernpolicy