Meny

– Russiske leiesoldater aktive i Afrika

Russlands president Vladimir Putin (t.h.) håndhilser på den sudanske presidenten Omar al-Bashir, som er mistenkt for krigsforbrytelser. Kreml, Moskva 14. juli 2018. NTB Scanpix/AP.

Russland øker sitt politiske og militære nærvær i Afrika.

Samtidig som USA har bygget ned sin militære aktivitet i Afrika med ti prosent de siste årene styrker Russland sitt engasjement. Russiske leiesoldater sies å være aktive i flere afrikanske land.

Russiske myndigheter har i økende grad rettet sin oppmerksomhet mot Afrika sør for Sahara, der landet er involvert i handel, sikkerhet og forsvar, melder BBC News. Det er uklart om de private sikkerhetsselskapene utfører oppdrag for russiske myndigheter, slik vi har sett det tidligere både fra russisk og amerikansk side.

I mange uker har det vært demonstrasjoner mot myndighetene i Sudan. Enkelte medier og demonstranter sier private russiske selskap bistår eller drive opplæring av sudanske sikkerhetsstyrker.

BBC Russland rapporterte i fjor at russiske leiesoldater har vært aktive i Sudan.

Journalist-drap

Spekulasjoner om den russiske aktiviteten i Den sentralafrikanske republikk tiltok også etter drapene på tre russiske journalister i juli 2018.

The Guardian skrev etter drapene at de tre gransket privat russisk militæraktivitet i landet.

Den russiske private militærorganisasjonen Patriot - som har bånd til sikkerhetstjenesten FSB - mistenkes for å stå bak, skrev analysebyrået European Council on Foreign Relations (ECFR) i en pressemelding i november.

De drepte journalistene skal ifølge Financial Times ha ønsket å besøke en gullgruve i et opprørerkontrollert område, som de mente var drevet av bedriften til Evgenij Prigozjin, en fremstående russisk forretningsmann, siktet i USA anklaget for å ha drevet en online «trollbedrift» som forsøkte å påvirke amerikanske velgere i 2016, skriver Financial Times. Han hevdes også å ha bånd til den private paramilitære Wagner-gruppen.

– Alle i Den sentralafrikanske republikk sier Wagner har en tilstedeværelse der, sier Afrika-gransker i Human Rights Watch, Lewis Mudge, til avisen.

President i Den sentralafrikanske republikk, Faustin-Archange Touadéra, har bekreftet at russiske militære rådgivere bistår styrker i landet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra begravelsen til Aleksandr Rastorguyev, en av tre russiske journalistene som ble drept i Den sentralafrikanske republikken i fjor sommer. NTB Scanpix/AP.

5000-10.000 leiesoldater

Russiske myndigheter avviser at Wagner-gruppen handler på deres ordre, og enhver kjennskap til drapene på journalistene. Yevgenij Sjabayev, som leder en avdeling av den paramilitære organisasjonen Cossack, anslår overfor Reuters at det befinner seg 1000 russiske kontraktører i Den sentralafrikanske republikk, og mellom 5000-10.000 i Afrika for øvrig. Nyhetsbyrået Reuters har ikke kunnet bekrefte at Wagner-gruppen har en tilstedeværelse i landet.

Da Den sentralafrikanske republikk i 2017 ba om hjelp til å bekjempe væpnede militsgrupper sendte Russland fly og dusinvis av private rådgivere til opplæring og sikring av gruvedrift. Det er det høyest profilerte russiske militære engasjementet i Afrika sør for Sahara på flere tiår. Den tidligere kolonimakten Frankrike har dominert republikken i en årrekke.

Førstesekretær ved den russiske ambassaden i Den sentralafrikanske republikk Victor Tokmakov og sikkerhetsrådgiver til den sentralafrikanske presidenten Valerij Zakharov under et møte 2. august 2018 i det afrikanske landets hovedstad Bangui. Russiske myndigheter uttalte 2. august at det ikke var funnet tegn på tortur på likene til de tre russiske journalistene som ble drept i den sentralafrikanske republikk i fjor sommer. NTB Scanpix/AFP.

– Franskmennene er svært sjalu på vårt nærvær i Den sentralafrikanske republikk, sier den tidligere russiske ambassadøren i landet, Evgenij Korendyasov, ifølge Financial Times.

– Alle vil ha ressursene i Afrika.

Gull og diamanter

Trass store naturressurser som gull, diamanter og uran rangeres Den sentralafrikanske republikk jevnlig nederst på FNs indeks for menneskelig utvikling.

Enkelte analytikere mener private sikkerhetsstyrker spiller en viktig uoffisiell rolle i områder der Russland ønsker å vedlikeholde eller utvide sin innflytelse.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttalte i oktober: «Afrika er viktig for Russland, og deltar i den fremvoksende polysentriske globale arkitekturen. Våre bånd til landene på kontinentet har egenverdi, og er ikke avhengig av svingninger i internasjonale forhold. Vi vet at våre afrikanske venner har samme standpunkt», ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

Lavrov besøkte fem afrikanske land i mars i fjor, deltok i BRICS-toppmøtet for fremvoksende økonomier i Sør-Afrika i juni, og besøkte Rwanda - som leder Den afrikanske union.

Enkelte analytikere mener avtalene først og fremst har symbolsk verdi, og at Russland hverken har ressurser til, eller interesse av, et utvidet nærvær.

Les også: Russland fornyer interessen i Afrika

Ukraina og Syria

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.v.) og Sør-Afrikansk minister for internasjonale relasjoner og samarbeid Lindiwe Sisulu under et møte i Moskva i november 2018. NTB Scanpix/AP.

Wagner-gruppen, den mest kjente leiesoldatbedriften i Russland, som var involvert i kamphandlinger både i Ukraina og Syria, er ikke den eneste russiske aktøren i Afrika. Gruppen ble grunnlagt av en tidligere offiser i spesialstyrken Spetsnaz, Dmitrij «Wagner» Utkin, cirka 2014. Wagner var aktive i kamphandlinger i Syria frem til et slag mellom syriske regjeringsstyrker og amerikanskstøttet SDF-milits i februar 2018, der flere titalls leiesoldater ble drept. Russland skal ha blitt advart i forkant, men først en uke etter luftangrepene erkjente russiske myndigheter at russiske borgere kan være blant de som ble drept.
Wagner trappet sitt engasjement kraftig ned etter dette, men fortsatte sin aktivitet i Sudan og Den sentralafrikanske republikk, der de blant annet skal være involvert i gull- og diamantkonsesjoner.

Øvrig russisk aktivitet i Afrika nevnes i en artikkel hos australske news.com:

  • «Logistikk-senter» i Eritrea, nær de kinesiske og amerikanske militærbasene i Djibouti.
  • Støtte til den autoritære president Alpha Conde i Guinea.
  • Valgkonsulenter til Madagaskar.
  • Private sikkerhetskonsulenter til presidenten i Zimbabwe.
  • Wagner-gruppen skal ha også økt sin aktivitet til DR Kongo.

Les også: Russland leverer rakettforsvarssystem til Syria

Samarbeidsavtaler

Skjønnhetskonkurransen «Miss Sentralafrikanske republikk» ble med russisk hjelp arrangert for første gang siden 2015 i desember 2018. NTB Scanpix/AFP.

Moskva har siden annekteringen av Krim-halvøya i 2014 inngått 19 militære samarbeidsavtaler med land i Afrika sør for Sahara, skrev Reuters i oktober.

Wagner og den bedre utstyrte og lønnede Patriot antas også å ha tilstedeværelse i Burundi, der de gjør sikkerhets- og livvaktoppdrag, skriver ECFR.

Putin har offentlig støttet opprettelsen av leiesoldat-grupper i 2012, selv om de offisielt er forbudt i Russland. Ved en pressekonferanse i desember uttalte president Vladimir Putin at leiesoldat-bedriftene har «rett til å fremme sine forretningsinteresser verden rundt». Leiesoldatene regnes for å være et viktig russisk verktøy i stedfortrederkriger som i Ukraina og Syria. Bruken av disse gjør også at russiske myndigheter kan unngå å stilles til ansvar for tap.

Det tidligere Sovjetunionen var en viktig aktør i Afrika. Under den kalde krigen bar dette engasjementet også preg av den ideologiske konflikten med det kapitalistiske Vesten.

Les også: Russland: – Su-57 samler opplysninger om F-35 i Syria

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Oversiktsbildet over Bangui, hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk. NTB Scanpix/Reuters.

Økte investeringer, fortsatt junior

Fra 2005 har russiske investeringer på kontinentet igjen tiltatt. Verdien av russisk handel med afrikanske land økte fra 3,4 milliarder dollar i 2015 til 14,5 milliarder i 2016.

Til sammenligning har Kinas samlede handel med Afrika sør for Sahara doblet seg til 165 milliarder dollar, mens USAs er nærmere halvert og nede på 37 milliarder.

Kreml samarbeider aktivt med afrikanske diktaturer Vesten har forsøkt å ramme med økonomiske og politiske sanksjoner. Den mistenkte krigsforbryteren Omar al-Bashir, Sudans president, er blant disse. Russland selger billige våpen og militært utstyr, og er villig til å forsyne afrikanske regjeringer med kostnadseffektive private militære rådgivnings- og sikkerhetstjenester. Sudan kan også bli et strategisk viktig adgangspunkt til Rødehavet og Afrikas horn, skriver tenketanken ECFR.

Russlands største kunde på kontinentet er Algerie, ifølge data Det internasjonale fredsinstituttet i Stockholm har innhentet. Egypt er også i ferd med å bli en viktig russisk kunde, etter en årrekke med militær bistand fra USA. Russland har også levert våpen til en rekke andre afrikanske land. Transport- og kamphelikopter, bakke-til-luft-raketter, og brukt, men oppgradert utstyr. Russland gikk i desember forbi Storbritannia som verdens nest største våpenprodusent, bak USA (sistnevnte står like fullt for 57 prosent av verdens totale våpeneksport), skrev CNN.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Djiboutis president Ismail Omar Guelleh (t.v.) ønskes velkommen til Beijing av Kinas president Xi Jinping, september 2018. NTB Scanpix/AFP.

Bauksitt og krom

Blant russiske interesser i Afrika er mineraler landet selv har lite av, som mangan, bauksitt og krom. Disse interessene har langt på vei blitt beskyttet av private militære bedrifter. Aluminimumsprodusenten Rusal har begynt import av baksitt fra gruver i Guinea, som nå anslås å stå for en fjerdedel av alt malm Rusal produserer.

Kina har lenge hatt et stort økonomisk nærvær i Afrika, men har unngått direkte militær innblanding med unntak av militærbasen i Djibouti, landets eneste utenfor eget territorium. Lilleputtstaten ved Rødehavet har også en stor fransk base, den eneste amerikanske militærbasen i Afrika, og Italias eneste oversjøiske base.

Les også: FN: – Forferdelige overgrep i Den sentralafrikanske republikk

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:14 Resett.no hevder seg utsatt for dataangrep00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet19:28 Ajer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20 Politiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Lan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 Vil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Boeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten10:04 – Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03 Elbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02 Landets kraftkunder skal være sjeleglade09:29 Pizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25 Pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24 Manchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09 Charlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55 Jubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54 Johaug: – Denne helgen passer meg minst07:36 Flere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36 Sjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33 IS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31 Bitre trusler mot brexitmotstander07:10 Mann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00 Syklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59 To skadd etter knivstikking i Horten05:56 Oxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Flere amerikanere vil ha økt innvandring05:30 NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13 Rødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00 Sjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49 Opptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48 Fagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39 New Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25 Politiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52 Mann dømt for overgrep mot tre jenter02:31 Mann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20 UNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14 Barnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke01:56 Nicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler01:24 Trump: Den islamske staten er snart fjernet fra kartet00:35 Bolsonaro stadig mindre populær i Brasil00:23 Kvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken00:21 Ni stortingsrepresentanter må betale tilbake reiseutgifter00:20 Rapport: Akutt underernæring blant flyktninger og migranter i Libya23:52 DNB øker sikkerheten etter dataangrepet mot Hydro
Siste nytt
00:14NorgeResett.no hevder seg utsatt for dataangrep00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet19:28SportAjer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20NorgePolitiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkLan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10ReiseStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52PolitikkVil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenBoeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35VerdenDet er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten10:04Politikk– Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03MotorElbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02PengerLandets kraftkunder skal være sjeleglade09:29PengerPizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25VerdenPågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24SportManchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09NorgeCharlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55PolitikkJubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54SportJohaug: – Denne helgen passer meg minst07:36NorgeFlere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36PolitikkSjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33VerdenIS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31PolitikkBitre trusler mot brexitmotstander07:10NorgeMann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00VerdenSyklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59NorgeTo skadd etter knivstikking i Horten05:56VerdenOxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenFlere amerikanere vil ha økt innvandring05:30PengerNHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13PolitikkRødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00VerdenSjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49VerdenOpptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48PolitikkFagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39VerdenNew Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25VerdenPolitiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52NorgeMann dømt for overgrep mot tre jenter02:31NorgeMann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20VerdenUNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14NorgeBarnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke01:56VerdenNicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler01:24VerdenTrump: Den islamske staten er snart fjernet fra kartet00:35PolitikkBolsonaro stadig mindre populær i Brasil00:23NorgeKvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken00:21PolitikkNi stortingsrepresentanter må betale tilbake reiseutgifter00:20VerdenRapport: Akutt underernæring blant flyktninger og migranter i Libya23:52NorgeDNB øker sikkerheten etter dataangrepet mot Hydro
Populært