– Russiske leiesoldater aktive i Afrika

Russlands president Vladimir Putin (t.h.) håndhilser på den sudanske presidenten Omar al-Bashir, som er mistenkt for krigsforbrytelser. Kreml, Moskva 14. juli 2018. NTB Scanpix/AP.
Russlands president Vladimir Putin (t.h.) håndhilser på den sudanske presidenten Omar al-Bashir, som er mistenkt for krigsforbrytelser. Kreml, Moskva 14. juli 2018. NTB Scanpix/AP.

Russland øker sitt politiske og militære nærvær i Afrika.

Samtidig som USA har bygget ned sin militære aktivitet i Afrika med ti prosent de siste årene styrker Russland sitt engasjement. Russiske leiesoldater sies å være aktive i flere afrikanske land.

Russiske myndigheter har i økende grad rettet sin oppmerksomhet mot Afrika sør for Sahara, der landet er involvert i handel, sikkerhet og forsvar, melder BBC News. Det er uklart om de private sikkerhetsselskapene utfører oppdrag for russiske myndigheter, slik vi har sett det tidligere både fra russisk og amerikansk side.

I mange uker har det vært demonstrasjoner mot myndighetene i Sudan. Enkelte medier og demonstranter sier private russiske selskap bistår eller drive opplæring av sudanske sikkerhetsstyrker.

BBC Russland rapporterte i fjor at russiske leiesoldater har vært aktive i Sudan.

Journalist-drap

Spekulasjoner om den russiske aktiviteten i Den sentralafrikanske republikk tiltok også etter drapene på tre russiske journalister i juli 2018.

The Guardian skrev etter drapene at de tre gransket privat russisk militæraktivitet i landet.

Den russiske private militærorganisasjonen Patriot - som har bånd til sikkerhetstjenesten FSB - mistenkes for å stå bak, skrev analysebyrået European Council on Foreign Relations (ECFR) i en pressemelding i november.

De drepte journalistene skal ifølge Financial Times ha ønsket å besøke en gullgruve i et opprørerkontrollert område, som de mente var drevet av bedriften til Evgenij Prigozjin, en fremstående russisk forretningsmann, siktet i USA anklaget for å ha drevet en online «trollbedrift» som forsøkte å påvirke amerikanske velgere i 2016, skriver Financial Times. Han hevdes også å ha bånd til den private paramilitære Wagner-gruppen.

– Alle i Den sentralafrikanske republikk sier Wagner har en tilstedeværelse der, sier Afrika-gransker i Human Rights Watch, Lewis Mudge, til avisen.

President i Den sentralafrikanske republikk, Faustin-Archange Touadéra, har bekreftet at russiske militære rådgivere bistår styrker i landet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra begravelsen til Aleksandr Rastorguyev, en av tre russiske journalistene som ble drept i Den sentralafrikanske republikken i fjor sommer. NTB Scanpix/AP.
Fra begravelsen til Aleksandr Rastorguyev, en av tre russiske journalistene som ble drept i Den sentralafrikanske republikken i fjor sommer. NTB Scanpix/AP.

5000-10.000 leiesoldater

Russiske myndigheter avviser at Wagner-gruppen handler på deres ordre, og enhver kjennskap til drapene på journalistene. Yevgenij Sjabayev, som leder en avdeling av den paramilitære organisasjonen Cossack, anslår overfor Reuters at det befinner seg 1000 russiske kontraktører i Den sentralafrikanske republikk, og mellom 5000-10.000 i Afrika for øvrig. Nyhetsbyrået Reuters har ikke kunnet bekrefte at Wagner-gruppen har en tilstedeværelse i landet.

Da Den sentralafrikanske republikk i 2017 ba om hjelp til å bekjempe væpnede militsgrupper sendte Russland fly og dusinvis av private rådgivere til opplæring og sikring av gruvedrift. Det er det høyest profilerte russiske militære engasjementet i Afrika sør for Sahara på flere tiår. Den tidligere kolonimakten Frankrike har dominert republikken i en årrekke.

Førstesekretær ved den russiske ambassaden i Den sentralafrikanske republikk Victor Tokmakov og sikkerhetsrådgiver til den sentralafrikanske presidenten Valerij Zakharov under et møte 2. august 2018 i det afrikanske landets hovedstad Bangui. Russiske myndigheter uttalte 2. august at det ikke var funnet tegn på tortur på likene til de tre russiske journalistene som ble drept i den sentralafrikanske republikk i fjor sommer. NTB Scanpix/AFP.
Førstesekretær ved den russiske ambassaden i Den sentralafrikanske republikk Victor Tokmakov og sikkerhetsrådgiver til den sentralafrikanske presidenten Valerij Zakharov under et møte 2. august 2018 i det afrikanske landets hovedstad Bangui. Russiske myndigheter uttalte 2. august at det ikke var funnet tegn på tortur på likene til de tre russiske journalistene som ble drept i den sentralafrikanske republikk i fjor sommer. NTB Scanpix/AFP.

– Franskmennene er svært sjalu på vårt nærvær i Den sentralafrikanske republikk, sier den tidligere russiske ambassadøren i landet, Evgenij Korendyasov, ifølge Financial Times.

– Alle vil ha ressursene i Afrika.

Gull og diamanter

Trass store naturressurser som gull, diamanter og uran rangeres Den sentralafrikanske republikk jevnlig nederst på FNs indeks for menneskelig utvikling.

Enkelte analytikere mener private sikkerhetsstyrker spiller en viktig uoffisiell rolle i områder der Russland ønsker å vedlikeholde eller utvide sin innflytelse.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttalte i oktober: «Afrika er viktig for Russland, og deltar i den fremvoksende polysentriske globale arkitekturen. Våre bånd til landene på kontinentet har egenverdi, og er ikke avhengig av svingninger i internasjonale forhold. Vi vet at våre afrikanske venner har samme standpunkt», ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

Lavrov besøkte fem afrikanske land i mars i fjor, deltok i BRICS-toppmøtet for fremvoksende økonomier i Sør-Afrika i juni, og besøkte Rwanda - som leder Den afrikanske union.

Enkelte analytikere mener avtalene først og fremst har symbolsk verdi, og at Russland hverken har ressurser til, eller interesse av, et utvidet nærvær.

Les også: Russland fornyer interessen i Afrika

Ukraina og Syria

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.v.) og Sør-Afrikansk minister for internasjonale relasjoner og samarbeid Lindiwe Sisulu under et møte i Moskva i november 2018. NTB Scanpix/AP.
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.v.) og Sør-Afrikansk minister for internasjonale relasjoner og samarbeid Lindiwe Sisulu under et møte i Moskva i november 2018. NTB Scanpix/AP.

Wagner-gruppen, den mest kjente leiesoldatbedriften i Russland, som var involvert i kamphandlinger både i Ukraina og Syria, er ikke den eneste russiske aktøren i Afrika. Gruppen ble grunnlagt av en tidligere offiser i spesialstyrken Spetsnaz, Dmitrij «Wagner» Utkin, cirka 2014. Wagner var aktive i kamphandlinger i Syria frem til et slag mellom syriske regjeringsstyrker og amerikanskstøttet SDF-milits i februar 2018, der flere titalls leiesoldater ble drept. Russland skal ha blitt advart i forkant, men først en uke etter luftangrepene erkjente russiske myndigheter at russiske borgere kan være blant de som ble drept.
Wagner trappet sitt engasjement kraftig ned etter dette, men fortsatte sin aktivitet i Sudan og Den sentralafrikanske republikk, der de blant annet skal være involvert i gull- og diamantkonsesjoner.

Øvrig russisk aktivitet i Afrika nevnes i en artikkel hos australske news.com:

  • «Logistikk-senter» i Eritrea, nær de kinesiske og amerikanske militærbasene i Djibouti.
  • Støtte til den autoritære president Alpha Conde i Guinea.
  • Valgkonsulenter til Madagaskar.
  • Private sikkerhetskonsulenter til presidenten i Zimbabwe.
  • Wagner-gruppen skal ha også økt sin aktivitet til DR Kongo.

Les også: Russland leverer rakettforsvarssystem til Syria

Samarbeidsavtaler

Skjønnhetskonkurransen «Miss Sentralafrikanske republikk» ble med russisk hjelp arrangert for første gang siden 2015 i desember 2018. NTB Scanpix/AFP.
Skjønnhetskonkurransen «Miss Sentralafrikanske republikk» ble med russisk hjelp arrangert for første gang siden 2015 i desember 2018. NTB Scanpix/AFP.

Moskva har siden annekteringen av Krim-halvøya i 2014 inngått 19 militære samarbeidsavtaler med land i Afrika sør for Sahara, skrev Reuters i oktober.

Wagner og den bedre utstyrte og lønnede Patriot antas også å ha tilstedeværelse i Burundi, der de gjør sikkerhets- og livvaktoppdrag, skriver ECFR.

Putin har offentlig støttet opprettelsen av leiesoldat-grupper i 2012, selv om de offisielt er forbudt i Russland. Ved en pressekonferanse i desember uttalte president Vladimir Putin at leiesoldat-bedriftene har «rett til å fremme sine forretningsinteresser verden rundt». Leiesoldatene regnes for å være et viktig russisk verktøy i stedfortrederkriger som i Ukraina og Syria. Bruken av disse gjør også at russiske myndigheter kan unngå å stilles til ansvar for tap.

Det tidligere Sovjetunionen var en viktig aktør i Afrika. Under den kalde krigen bar dette engasjementet også preg av den ideologiske konflikten med det kapitalistiske Vesten.

Les også: Russland: – Su-57 samler opplysninger om F-35 i Syria

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Oversiktsbildet over Bangui, hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk. NTB Scanpix/Reuters.
Oversiktsbildet over Bangui, hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk. NTB Scanpix/Reuters.

Økte investeringer, fortsatt junior

Fra 2005 har russiske investeringer på kontinentet igjen tiltatt. Verdien av russisk handel med afrikanske land økte fra 3,4 milliarder dollar i 2015 til 14,5 milliarder i 2016.

Til sammenligning har Kinas samlede handel med Afrika sør for Sahara doblet seg til 165 milliarder dollar, mens USAs er nærmere halvert og nede på 37 milliarder.

Kreml samarbeider aktivt med afrikanske diktaturer Vesten har forsøkt å ramme med økonomiske og politiske sanksjoner. Den mistenkte krigsforbryteren Omar al-Bashir, Sudans president, er blant disse. Russland selger billige våpen og militært utstyr, og er villig til å forsyne afrikanske regjeringer med kostnadseffektive private militære rådgivnings- og sikkerhetstjenester. Sudan kan også bli et strategisk viktig adgangspunkt til Rødehavet og Afrikas horn, skriver tenketanken ECFR.

Russlands største kunde på kontinentet er Algerie, ifølge data Det internasjonale fredsinstituttet i Stockholm har innhentet. Egypt er også i ferd med å bli en viktig russisk kunde, etter en årrekke med militær bistand fra USA. Russland har også levert våpen til en rekke andre afrikanske land. Transport- og kamphelikopter, bakke-til-luft-raketter, og brukt, men oppgradert utstyr. Russland gikk i desember forbi Storbritannia som verdens nest største våpenprodusent, bak USA (sistnevnte står like fullt for 57 prosent av verdens totale våpeneksport), skrev CNN.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Djiboutis president Ismail Omar Guelleh (t.v.) ønskes velkommen til Beijing av Kinas president Xi Jinping, september 2018. NTB Scanpix/AFP.
Djiboutis president Ismail Omar Guelleh (t.v.) ønskes velkommen til Beijing av Kinas president Xi Jinping, september 2018. NTB Scanpix/AFP.

Bauksitt og krom

Blant russiske interesser i Afrika er mineraler landet selv har lite av, som mangan, bauksitt og krom. Disse interessene har langt på vei blitt beskyttet av private militære bedrifter. Aluminimumsprodusenten Rusal har begynt import av baksitt fra gruver i Guinea, som nå anslås å stå for en fjerdedel av alt malm Rusal produserer.

Kina har lenge hatt et stort økonomisk nærvær i Afrika, men har unngått direkte militær innblanding med unntak av militærbasen i Djibouti, landets eneste utenfor eget territorium. Lilleputtstaten ved Rødehavet har også en stor fransk base, den eneste amerikanske militærbasen i Afrika, og Italias eneste oversjøiske base.

Les også: FN: – Forferdelige overgrep i Den sentralafrikanske republikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Voldsom tornado traff Texas søndag05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:14 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Ny bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00 Oslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54 Brexit – dette kan skje nå17:41 Dette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16 Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04 Breivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01 Kurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56 LSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43 Aftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14 TV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11 Ødegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42 Person fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17 Over 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22 Minst én skadd i møteulykke på Senja13:50 Minst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48 Jordras ved tursti i Bærum13:20 Ordfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02 De Gea og Martial i United-troppen12:47 Flyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01 Raab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41 Store demonstrasjoner i Hongkong11:34 Ledervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12 Vraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40 Kronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32 SIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22 Bjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51 Kvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33 Sudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55 Norske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00 Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 Fem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang
Siste nytt
06:24VerdenJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenVoldsom tornado traff Texas søndag05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenKanonvalg for De grønne i Sveits05:05VerdenSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49VerdenMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:14NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45VerdenNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkNy bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00NorgeOslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54PengerBrexit – dette kan skje nå17:41NorgeDette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16Helse og livsstilChristine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04PolitikkBreivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01VerdenKurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56SportLSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43PolitikkAftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14PengerTV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11SportØdegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42NorgePerson fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17VerdenOver 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22NorgeMinst én skadd i møteulykke på Senja13:50VerdenMinst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48NorgeJordras ved tursti i Bærum13:20NorgeOrdfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02SportDe Gea og Martial i United-troppen12:47Helse og livsstilFlyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01VerdenRaab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41VerdenStore demonstrasjoner i Hongkong11:34PolitikkLedervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12VerdenVraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40VerdenKronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32NorgeSIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22NorgeBjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51NorgeKvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33NorgeSudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55NorgeNorske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00SportNina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeFem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang
Populært